Angelica Berglund

Lego är något som både barn och vuxna kan leka med. Jag skulle vilja ha lego som årets julklapp. Låt fantasin flöda och bygg som du vill eller bygg efter bygginstruktioner. Att vara en legomaster skulle vara drömmen.

Bortom dig

Bok av Märta Holmerin
Det är här den tredje fristående boken om Julia och Alex. En rejäl nagelbitare, vill bara läsa mer och vill aldrig att den ska ta slut. Vill aldrig sluta läsa om Alex och Julia och deras känslostormar. Det är en spänning i hela boken och jag kan varmt rekommendera er att läsa den. Ännu en gång har författaren lyckas skriva en välskriven deckare.

Alvas jul

Bok av Pernilla Gesén
Det här är en bok som passar alla, barn som vuxna. Välskriven,fina illustrationer och full fart i handlingen. En mysig julbok som jag varmt kan rekommendera

Huddinge-Hanna och julen

Bok av Tomas Lagermand Lundme
Det här är första boken av fyra om Huddinge-Hanna i väntan på julen. En bok för varje advent. Den är mysig och perfekt julbok att läsa högt för de mindre barnen.

Värket

Bok av Katarina Lundholm
Det är en debutroman som är intressant, väcker många känslor och som är en igenkänningsfaktor. Jag brukar inte läsa denna typ av bok men jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att göra det. Den är inte lång så det är ett plus. Lätt att förstå och man kan få en förståelse i hur det faktiskt kan kännas på en arbetsplats för många med olika tycken och tankar. Nytt är bra men kanske inte det bästa för alla. Men någonstans möts man på vägen och det blir iallafall så bra det kan, förhoppningsvis.

Alltid I din skugga

Bok av Märta Holmerin
Det här är den andra delen i bokserien om Alex och Julia. Jag tyckte det var en riktig nagelbitare. Hade svårt för att lägga ifrån mig den och som vanligt är det riktigt bra skrivet som gör den olidligt spännande. Och stort plus när man får hänga med på det privata planet också kring karaktärerna.

Och som man säger: En olycka kommer sällan ensam. Det här är en bok om maktspel och dödliga misstag

Monstret i gruvan

Bok av Charlotte Cederlund
Den här boken är den tredje och sista delen i trilogin Bråfalls Hemlighet. Likt de tidigare böckerna så är den nervkittlande, illustrationerna är fina och texten är välskriven. Fantasy har jag börjat gilla mer och mer och nordisk folktro är också intressant.

I skogsfruns våld

Bok av Vilhelm Sundbom
Det här är andra delen i den spännande bokserien Bortrövad. Wow vilken bok! Så välskriven, nervkittlande, nagelbitare och spännande. En bok som slutar så att man bara måste slänga sig in i tredje delen snarast möjligast! Illustrationerna är riktigt snygga. Tomtar, troll och mystiska varelser får vi följa Li i letandet efter brodern. En av de bästa barnböcker jag läst

40 dagar och nätter

Bok av Iren Rinmad
Det här är Iren Rinmad's andra bok. En fint skriven och spännande bok men lite annorlunda än vad jag brukar läsa. Jag fick igång lite tankar själv under läsningen. En spirituell skönlitteratur som jag tror att just du skulle gilla att läsa.

Under Ytan

Bok av Cecilia Sahlström
Cecilia har gjort det igen! En välskriven bok som har en dragningskraft mer i den olidliga spänningen. Jag kunde inte släppa taget om den. Och för varje sida jag läste blossade nyfikenheten upp och jag ville bara veta mer om allting på samma gång. Författaren tar upp viktiga ämnen som kan förekomma inom poliskåren. Som till exempel korruption, kränkningar och hot. En riktig nagelbitare rakt igenom med andra ord. Och ett stort plus är att kapitlen inte är långa utan för mig helt lagom.