Recensioner av Angelica Berglund

Pass 23 av Henry Nilsson

Betyg 4
Redan direkt i bokens början får vi med spänning läsa om det första händelsen. Sedan därefter tillkommer mer och mer saker som gör att jag inte kan släppa boken från mina ögon. En välskriven bok och spännande. Rekommenderas till er läsare. Ett plus är att boken inte är så lång

En trött mammas dagbok av Gill Sims

Betyg 4
Det här är en humoristisk feelgood som man ibland känner igen sig i. Några fniss då och då under bokens gång. Ni får inte missa denna ljuvliga bok om drömmar man har hur man vill att det ska vara men där verkliga vardagen är helt annan. Boken rekommenderas om du vill få dig ett gott skratt

Morden på Mörkö av Samuel Karlsson

Betyg 5
Det är är första delen i serien om polisen Jessica Jackson. Jag hann bara läsa ett par sidor innan det blev olidligt spännande och jag kunde inte släppa ifrån mig boken. En riktig bladvändare, perfekt lagom långa kapitel. Lätt att hänga med i texten och bra beskrivningar av karaktärerna. Jag ser verkligen fram emot att läsa andra delen i den här bokserien. Ni får inte missa att läsa den här boken!!

Den gåtfulla fyren av Ann-Charlotte Persson

Betyg 5
Det här är en olidligt spännande bok som passar 9-12 år och även för vuxna. Vi får följa vad som händer på ön och dennes historia. Den är välskriven och gör att man nyfiket vill veta mer om vad som hänt där. En bok jag verkligen kan rekommendera er att läsa. Riktigt bra!

Världen vill inte bli räddad av Göran Brohammer

Betyg 3
Det här är första boken av tre. En välskriven bok om Artan, med både långa och korta kapitel. En bra bok som ni måste läsa. De andra två delarna i bokserien handlar om Artans dotter och barnbarn.

En annorlunda allians av Julia Quinn

Betyg 5
Det här är den första delen i bokserien om familjen Bridgerton. Den är romantisk, rolig, spännande och helt enastående! Har varit väldigt skeptiskt till den här sortens böcker men efter att så många har gett den så bra betyg så kunde jag inte hålla händerna i styr på biblioteket. Ni måste läsa den om ni inte gjort det redan! Delar i den liknar lite från Askungens saga

Intill 3e och 4e led av Lars-Gunnar Winsa

Betyg 3
Boken var bra och välskriven. Jag har fått en ny läserfarenhet inom denna typ av bok och skulle rekommendera er att ge boken en chans. Jag var väldigt skeptisk till att läsa den och trodde inte alls jag skulle fastna i den men jag hade fel. Korta kapitel men många sidor i boken och lite för lång för mig. Men den uppfyllde mer än mina egna förväntningar!

Hospitalets hemlighet av Ann-Charlotte Persson

Betyg 5
Med spänning får vi läsa om vänskap, mystiska mysterier och familjebekymmer. Den här boken rekommenderas till åldrarna 9-12 år och uppåt. Boken är välskriven och får ens nyfikenhet att växa och man vill bara läsa mer och mer. Ni måste läsa den!

Det började med Barnet av Ethel Hedström

Betyg 3
I den här boken får vi följa 3 kvinnor från olika generationer. Hur det var att få barn förr i tiden (år 1923) utan att vara gift och hur det ändras efter årens gång. Familjelägenheter, äktenskap, barn som kallas oäkting före äktenskap. En intressant bok med massvis med känslor under bokens gång. En bok jag kan rekommendera er att läsa.

Maskrosbarnen Och Stöldligan av

Betyg 5
Detta är en spännande och lite sorglig bok som visar hur det kan vara för barn med föräldrar som missbrukar eller mår rejält psykiskt dåligt. Hur man försöker vara bland kompisar, mobbing både fysisk och psykiskt och om en nära vänskap att aldrig lämna varandras sida. Kan varmt rekommendera er att läsa den här boken!