Recensioner av Angelica Berglund

Discokungen av Sara H. Olsson

Betyg 5
Vilken härlig och charmerande bok. Jag älskar boken och gillar hur författaren binder en runt boken för jag kunde verkligen inte sluta läsa.

Tess är 21 år och har fått tagit över som ordförande i samhällsföreningen efter sin vän Signes död i lilla mysiga samhället Tradviken. En mina har utlösts i hamnen och förstört hamnen och delar av sjöbodarna och lite av restaurangen. Restaurangen har fått läggas ner. Så frågan är nu, hur ska Tess kunna ha råd att bygga upp hamnen igen? I boken får vi följa många karaktärer som bland annat Ellen som jobbar med försäkringar, Birgitta som inte vågar visa sig bland folk, Johannes som kan allt om kungar, Goran som verkar ha en fot i mycket i Tradviken. Linnea som är Tess vän och många fler. En svenskamerikanska kommer till lilla Tradviken men frågan många ställer är vem den snygga kvinnan är och vad gör hon där?

Mysig bok med en gnutta av både humor, kärlek och oroligheter. En bok jag varmt kan rekommendera!

Svärmodern av Moa Herngren

Betyg 5
Den här boken öppnade en rejäl känslostorm hos mig. Aldrig har jag fällt så många tårar när jag läst. Jag led med Andreas mamma. Och aldrig samtidigt har jag varit så arg och även glad när jag läst en bok. Den här pärlan tog mig med storm och jag kan varmt rekommendera att ni läser den. Under hela bokens gång tog jag Åsa's parti! Aldrig skulle jag godkänna något sådant om min son och hans flickvän gjorde likadant i vuxen ålder mot mig. Stort plus till författaren för en välskriven och fantastisk bok!

Ljusklotets mysterium av Tobias Söderlund

Betyg 5
Den här boken är del 2 om Vanessa, Abbe och Martin och deras spökjakt. Jag hade höga förväntningar på del 2 då första boken var otroligt bra. Och den här uppnår mer än mina förväntningar!

Vanessa, Abbe och Martin åker till Gotland för att fira in det nya året. Det ska bo på en gård som sägs vara hemsökt. Som i första boken tar Vanessa med sig kameran, spökkameran, utifall dem kommer se något spöke och som hon sedan kan lägga upp på sin Youtube-kanal. Martin och hans familj, Vannessa och hennes familj och så Abbe, åker till ett ställe som heter Martebo. Något väldigt läskigt händer som gör att polis kallas in. Därefter får man följa många spännande och läskiga händelser. Speciellt är det ett ljusfenomen som inte går att förklara vad det är.

Ännu en gång har författaren lyckats med att skriva så bra att man blir väldigt nyfiken och vill läsa mer. En spänning som inte går att förklara och händelse efter händelse gör att man emellanåt blir lite orolig över karaktärerna och vill själv hoppa in i boken och hjälpa till. Även sorglig emellanåt.
Jag gjorde ett djupdyk i boken och blev fast! Kan varmt rekommendera er att läsa den

En giftig skandal av Kristina Appelqvist

Betyg 4
En välskriven och spännande kriminalroman om litteraturforskaren Helena och rektorn Emma.

En festival står runt hörnet, en deckarfestival om Agatha Christie. Dödsfall sker för en av gästerna och det verkar som att det är ett mord som ska likna en händelse ur Agatha Christie's böcker. Med spänning får vi följa när Emma och Helena hamnar mitt i ett morddrama.

Det här är första gången jag läser någon av författarens böcker och jag blev inte besviken. Och det är roligt att ha med Agatha Christie som en hyllning och kan varmt rekommendera er att läsa den här boken.

Lärarinnan av Danny Wattin

Betyg 5
Elin Mild kommer hem till Sverige igen efter några år utomlands där hon jobbat som lärare. Hon har ingen egen bostad att komma hem till så hon flyttar in i en liten stuga på sina föräldrars gård. Hennes storebror tror inte att Elin skulle klara av att jobba sex månader i en svensk skola så dem två slår vad och Elin söker ett jobb på en skola där skolan och eleverna verkligen behöver ett upplyft. En rektor som är en fegis, kränkta föräldrar som tror sig veta bäst om allt och elever som behöver lära sig vett och etikett. Elin tar sig han skolan och styr upp den och klassen hon blir mentor för. Hon får mycket hjälp av sin lillebror Arvid och det blir ett krig mellan de och deras storebror på en annan skola. Men går allt verkligen rätt till enligt regelverket? Och vem ska bli rektor när den ordinarie rektorn blivit sjukskriven?

I den här boken får vi följa lärare sätta elevers bästa före lag och moral. En välskriven och humoristisk bok som jag verkligen rekommenderar er andra att läsa. Plöjde igenom den direkt.

Banbrytarna : 1920-talets idrottsrevolution av Per Nguyen-Johansson

Betyg 3
En bok om många idrottsikoner på 1920-talet. Idrottsrevolution en tar fart och så som Vasaloppet, Allsvenskan och Tre kronor tar fart.

När jag läste om boken efter jag tackat ja till den så lät det intressant. Och den är verkligen intressant men kan känna att det blev många namn att hålla koll på så det blev samtidigt lite rörigt för mig. Jag gillar att kolla på olika sporter som många utför men jag är ingen som sportar något idag. Har tidigare tränat kyrkbåtsrodd i vuxen ålder när jag bodde i Dalarna och även fotbollsskola i barnsben men närmare än så har jag inte kommit sporten. Men ni som gillar historia om sporten ska verkligen ge denna en chans

Prästens lilla flicka av Susan Casserfelt

Betyg 5
Josefin är 16 år och går på Nolaskolan i Örnsköldsvik. Hennes pappa Sten-Åke "Tåget" Wallbäck är modos tränare och hennes mamma heter Gunvor och Josefins bröder Jimmy och Joel. En dag försvinner hon och båda föräldrarna börjar bli oroliga. Polisen kopplas in och hennes klasskompisar skapar en sida på Facebook där man kan skriva om tips och annat som minnen med Josefin m.m. Josefin har även en faster i Stockholm som är en känd konstnär som heter Lena (men kallas för Zeta). Bara det att Josefins faster vet inte om att hon är faster, ännu. PolisAspiranten Kajsa Nordin är den första som tar emot anmälan om den försvunna flickan och därefter får man följa när Kajsa gräver allt djupare ner i en familjs hemlighet och letandet efter Josefin. Men vem är Farez? Och varför springer han runt i en kjol i Stockholm?

Det här är första fristående boken i "Höga Kusten"-serien och det är roligt och intressant att boken utspelar sig i Örnsköldsvik där man själv bor. Det är en fängslande och spännande bok som får läsaren att verkligen fastna. En riktig bladvärmare. Jag kan varmt rekommendera boken till er andra att läsa eller lyssna på den.

Oväsen i Älvdalen av Annika Andebark

Betyg 4
Året är 1668 och den lilla socknen i Älvdalen sägs kommer bli Sveriges största häxprocesser. Det viskas om blåkullafärder och snart sprids ryktet att Gertrud har gått på vatten.

Det här är första delen i serien 'Eldarna' och en bok om en av Sveriges största häxprocesser. Jag tycker författaren har lagt ner ett stort engagemang för att få ihop allt till en sådan bra och välskriven bok från olika minnesanteckningar, domar och historisk fakta. Denna bok behövs läsas långsamt tycker jag för att kunna få in alla bybors talan och tankar och även om maktens män. Helt otroligt att något sånt här har hänt i Sverige och det gör att det blir intressant för en själv att läsa om det.

Musse & Helium. I Duvjägarnas klor av Camilla Brinck

Betyg 5
Bok nummer fyra i denna härliga fantasyserie är nu utläst och kan bara säga WOW! Spännande och rolig i vanlig ordning och tusen tummar upp för en välskriven bok och de fantastiska bilderna som är med.

I den här boken får vi fortsätta följa Musse och Helium i äventyret och jakten på Guldosten och föräldrarna. De tar sig tillbaka till djurriket men något händer precis vid gränsen som gör att dem måste tänka om i planerna. Hur ska de klara sig och kommer dem klara av att komma längre på detta äventyr? Blommor som är spioner, drake som sover, sköldpadda som är maskerad, stort hål som man kan falla ner i. Mycket händer på äventyret och de måste ständigt hålla koll så inte duvjägarna tar dem.

Slutet gör en väldigt nyfiken på nästkommande bok och jag/vi längtar verkligen till dess!

Den röde hanen av Anna Granlund

Betyg 5
Livsfarliga och märkliga händelser händer utryckningsgrupp fyra på Östermalms brandstation. Gruppens brandmästare heter Stefan Berg och varför händer det märkliga och farliga saker just kring honom? En kvinna vid namn Jessica börjar på stationen. Hon är brandingenjör och arbetar som brandorsaksutredare och vi får följa henne och Stefan i en utredning kring alla händelser. Men vad har tidigare hänt Jessica och Stefan? Båda bär på ärr i själen och kroppsligt.

Det här är en välskriven bok som jag gjorde ett djupdyk i och fastnade direkt! Väldigt spännande som jag verkligen kan rekommendera er att läsa. Det är den första delen i serien om livet på Östermalms brandstation. En enastående spänningsroman