Mörkt paradis

Bok av Maria Hernius
Här möts du av en väldigt mörk historia om hur människors värld rasar. En helt ny art har tagit över Europa, människorna hålls som fångar. På en gård växer M24 upp. Hon vet inte vem hon är, men hon lever med minnena om att hon en gång i tiden levde i frihet.
Mörkt paradis är författarens debut och dessutom är omslaget helt magiskt fint och matchar omslaget innehållet? Om den gör!

Det är en mörk dystopisk värld i Mörkt paradis och jag fastnade för världen på en gång, den var så fascinerande!
Språket var fint och målande och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut. Ibland kändes det nästan som att jag befann mig bland karaktärerna.
Boken tar även upp viktiga ämnen som miljö och hur vi behandlar djur och det var en riktig ögonöppnare.

Första halvan var min favorit då jag tyckte att det var mest spänning och driv framåt i början för att i mitten bli lite långsammare. Egentligen gjorde det inte så mycket då jag gillade att läsa om karaktärerna. Mot slutet blev det också oerhört spännande och när boken tog slut ville jag bara ha mer!

Jag gillade verkligen huvudkaraktären M24 då hon var både stark och självständig men samtidigt väldigt sårbar och känslig. Det var en bra blandning helt enkelt. I denna skrämmande väled går ingen av karaktärerna säkra heller för författaren är inte rädd att död på dem så vid många tillfällen satt jag på nålar och var rädd att mina favoriter inte skulle klara sig, det var så spännande!

Mörkt paradis bjöd på ett välskrivet och spännande äventyr och jag längtar så efter att uppföljaren ska släppas!
Olidligt spännande, vidrig och skrämmande emellanåt, välskriven, bladvändare. Slutet gör att man bara vill ha mer och mer. Älskar karaktärerna och hur författaren beskrivit dem, likaså miljön. Många många plus från mig.
❥ Recension

Oj, oj, oj vilken välskriven debut! Den för tankarna till A Handmaid's Tale, Det sextonde året och Flickan med gåvorna. Jag är helt såld och vill ha mer!

Och vilket världsbygge! Fin gestaltning, miljöbeskrivningar och språk. Bra driv i berättelsen som väcker min nyfikenhet och fångar in mig i denna dystopiska skrämmande värld. Jag ville hela tiden läsa ett kapitel till och få veta mer! Omöjlig att lägga ifrån sig och nu känner jag mig helt tom. Helvete vilken bra bok! Läs, läs, läs!

Boken får 🌱🌱🌱🌱🌱 av 5.
Boken fångade in mig på första sidan och hade mig kvar i sitt grepp ända till slutet! Maria har en sån målande beskrivning i sina texter att jag nästan kunde känna lukterna!
Rekommenderas för den som gillar dystopier
Maria Hernius har skrivit en mörk dystopi med intressant tema och idéer. M24 är en ung människa som precis som många andra blivit infångad och inspärrad som boskap av mystiska varelser. Varelserna verkar vilja använda människorna för att utvinna material till kläder och liknande och utsätter dem också för plågsamma experiment. M24 tillsammans med sina vänner drömmer om att göra sig fria och om en tillvaro där de inte lever i fångenskap, men hur ska de kunna fly?

”Mörkt paradis” inleds på ett spännande sätt och fortsätter att va en bok som är lätt att läsa snabbt då man gärna vill veta vad som kommer att hända. Berättelsen blir aldrig seg utan går alltid framåt, författaren har en bra förmåga att göra övergångar mellan kapitel som gör att berättelsen förs framåt. Trigger warning är för mycket våld och grafiskt innehåll då det beskrivs hur människorna behandlas som boskap av dessa varelser. Om du gillar mörk dystopi är detta nog en bok för dig.
Rekommenderas för den som gillar dystopier
Den här boken är ett måste - så bra! Den har vibbar av Hunger Games och jag längtar efter uppföljaren.
Rekommenderas för den som gillar fantasy
Mörkt paradis
Av: Maria Hernius
Utgiven hos: vistoforlag
~☆~
Oj oj oj vilken debut! Den mesta tiden satt jag klistrad och var tvungen att läsa mer, veta mer, behövde mer!

Mitt hjärtat värkte när vi träffas M24 på den så kallade Uppfödningen och vi får lära känna deras vardag. Ännu jobbigare blev det att läsa när man vet att författaren har haft vår djurhållning som inspiration!

Beskrivningar av denna dystopiska värld var så målande att jag bara behövde blunda för att vara där på plats med karaktärerna. Och vilka karaktärer! Jag älskar att boken innehöll flera starka kvinnliga karaktärer som inte behövde en man för att räddas, utan att de fann styrka hos varandra i en värld där endast den starkaste överlever, att de vågade visa kärlek på ett ställe där kärlek inte existerar.
4⭐
Sveriges bästa dystopi.

Jag behöver inte säga mer, den meningen förklarar den här boken perfekt. Läst och njut!
Den här boken är episk. Alla borde läsa den! Tänk Apornas planet möter Hunger Games. Spännande, actionfylld och bara helt perfekt.
Fantastiskt spännande bok om en mörk dystopisk framtid där människan utnyttjas av en högre ras i samma nivå som djuren gör idag. Passar dig som önskar spänning från första raden och karaktärer som skapar djupa känslor hos läsaren. Mycket läsvärd.