Som om jag vore fantastisk

Bok av Sofia Nordin
I den tredje boken i Sofia Nordins dystopiserie är det Ella som är huvudperson. Tillsammans med Nora ger hon sig iväg från gården med målet Umeå, varifrån de har hört radiosändningar. Ella längtar efter något nytt och något större, hon vill veta hur många fler det är som överlevde febern.
I denna tredje bok är det Ella som är huvudperson och berättarjaget. Hon och Nora lämnar gården för att ta sig till Umeå varifrån de har hört radiosändningar. Ella har en längtan efter att utforska och få reda på om det finns fler överlevare. Nora följer med, för hon är smått besatt av Ella. Kvar på gården blir Hedvig, Ante och Noras lillebror Malte.

Ella är en karaktär som jag har väldigt svårt för. Hon är kaxig och självsäker och tror att hon är bäst på allt. Hon bryr sig inte jättemycket om vad andra känner utan tänker mest på sig själv. Noras förälskelse utnyttjar hon till sin fördel utan att bry sig ett skvatt om Noras känslor.

Den här boken är lika spännande och otäck som de tidigare böckerna i serien. Ytterligare några karaktärer tillkommer till berättelsen. Även om ramberättelsen är en dystopi känns det emellanåt som vilken ungdomsroman som helst med tonårskänslor, vänskap, kärlek, svartsjuka och bråk.

Liksom de tidigare böckerna i serien slutar boken med en rejäl cliffhanger.