En sekund i taget

Bok av Sofia Nordin
Alla är döda. En mystisk feber har kommit och tagit död på alla utom trettonåriga Hedvig. Hedvig flyr, hon tar sig till en kursgård på landet och bosätter sig där. Hon lär sig själv elda i vedspisen, mjölka korna och kärna smör. Men, är hon verkligen den enda som har överlevt den mystiska febern?
Den här vara väldigt bra, väldigt spännande och fick mig att reflektera över hur jag själv skulle hantera en sådan situation som i boken.
Fantastisk, fantastisk! Börjar som väldigt mystisk, spännande. Ensamheten, rädslan, förtvivlan beskrivs mycket väl. Jag älskar de ensamma scener med Hedvig när hon vandrar runt i det döda samhället, oroad över hur hon ska klara sig själv. Man dras så djupt in i känslorna att man glömmer bort sin omgivning! En väldigt bra bok som jag inte kunde släppa ifrån mig! Läs!!
Alla har dött hastigt av en mystisk feber. Trettonåriga Hedvig är ensam kvar. Hon tar sig till en kursgård på landet. Elen fungerar inte, och Hedvig läser sig till hur hon ska göra för att elda i vedspisen och mjölka korna. Ensam, utlämnad åt sina tankar och känslor.

Så kommer en tonårstjej till gården, en som också trott att hon varit ensam. försöker de skapa sig ett liv med en dräglig tillvaro, men det är inte lätt för två tonåringar som är väldigt olika varandra.

Att skriva en bok med endast, till en början, en person kan inte vara lätt, men Nordin lyckas verkligen. En dystopi som verkligen griper tag i en, en skrämmande berättelse som lämnar mig med tankar om hur jag själv skulle hantera det Hedvig genomgår.