Bokugglor

Användarprofil

Skyward

Bok av Joe Henderson
Skyward är en grafisk roman/seriealbum som jag såg fram emot att läsa då jag hade hört gott om det. Jag kan börja med att säga att jag älskade konceptet med att det inte finns någon gravitation på jorden, det var så intressant och fascinerande! Jag blev dock lite besviken ändå, även om jag gillade detta seriealbum men det var något som saknades, jag tror att jag hade önskat att det var lite mer action och spänning.

Jag gillade språket och karaktärerna och jag ser fram emot att lära känna dem bättre.
Tecknarstilen gillade jag men det var ingen ny favorit.
Jag ser ändå fram emot att fortsätta med serien och jag hoppas på lite mer action och spänning i nästa del!
The Castle of Tangled Magic är den andra boken jag läst av Sophie Anderson och jag kan glatt säga att jag nu kan kalla henne en favoritförfattare när det kommer till middle grade böcker!

Jag tror att jag tyckte snäppet bättre om The House With Chicken Legs men denna kommer tätt efter!
Huvudkaraktären Olia kändes så äkta och hennes kärlek till sin familj var så fin att läsa om. Hon var också så stark och man kunde relatera till henne, vilket jag kände med huvudkaraktären i The House With Chicken Legs också så det är något författaren är bra på att förmedla.

Handlingen var spännande och hade hela tiden ett driv framåt som gjorde att man ville läsa vidare. Jag trodde också att jag kunde förutse vart handlingen skulle ta vägen men jag hade helt fel.

Är du ute efter ett härligt middle grade äventyr eller bara vill läsa en riktigt bra bok kan jag varmt rekommendera The Castle of Tangled Magic!

Björnar

Malin Falch
Jag tycker verkligen om Norrskens serien och detta är då en fristående berättelse från samma universum där vi får lära känna Björnar lite bättre och jag tyckte att denna bok var så otroligt fin.
Björnar är sådan fin karaktär som man inte annat kan tycka om och det var så intressant att få veta om honom.
Illustrationerna var helt fantastiskt fina och handlingen var medryckande.

Jag önskar bara att boken hade varit längre för den tog slut alldeles för fort.
Jägarinnan är en riktig tegelsten på över 600 sidor men vilken bok, jag kunde inte sluta läsa! 
Jag är svag för böcker utspelar sig under andra världskriget då jag tycker att det är så intressant och Jägarinnan hör till en av det bästa böckerna som utspelar sig under andra världskriget som jag har läst. 

Jag fastnade för karaktärerna på en gång, speciellt Nina som är en stridspilot, det var så intressant. Jag gillade att läsa ur alla tre karaktärernas perspektiv men Nina var min absoluta favorit. 

Språket var så medryckande och lätt att ta till sig, det blev ingen tung läsning som det lätt kan bli när det handlar om andra världskriget. 

Jag måste läsa författarens andra bok, för jag vill definitivt läsa mer av henne! 
The Midwinter Witch är den tredje volymen i serien The Witch Boy och jag gillade verkligen de första två volymerna men jag blev faktiskt lite besviken på denna.
Jag gillar karaktärerna och tecknarstilen men handlingen var inte lika bra som i det första två volymerna.
Jag vet inte om detta är sista volymen, jag hoppas inte får jag läser gärna mer om Aster och alla andra!
Detta var ännu en middle grade som jag läste runt halloween och den passade så bra att läsa just vid halloween. Handlingen var spännande och lite små kuslig också, vilket jag gillade. Det var ett tempo genom hela boken vilket gjorde att jag läste ut boken väldigt snabbt.
Jag gillade verkligen huvudkaraktären Amaya, hon var så modig och stark.
Språket var fint och målande och miljöbeskrivningarna var riktigt bra.

The Switching Hour bjöd på en spännande och fängslande läsning och jag kan varmt rekommendera den!
Children of virture and vengeance upproret är den efterlängtade uppföljaren till Children of blood and bone solstenen som är en av mina favoriter, så mina förväntningar var riktigt höga! Jag måste tyvärr säga att jag inte tyckte att boken levde upp till dessa.
Den kändes som en typisk mittbok i en serie där det inte hände så mycket, utan det kändes som att man bara stod och stampade. Däremot blev det oerhört spännande mot slutet.
Jag älskar verkligen världen som Adeyemi byggt upp, och det var roligt att få läsa mera om den. Det gäller även maxisystemet, det är så häftigt!

Jag tyckte också att det var lite för många karaktärer att hålla reda på och jag blandade ihop dem. Jag kanske skulle ha vunnit på att ha läst om första boken innan jag läste denna. Jag tycker art språket var helt magiskt och fängslande!

Children of virture and vengeacne upproret blev tyvärr lite av en besvikelse men den var bra och jag ser fram emot att få läsa fortsättningen när den kommer ut!
Vikingarna och oraklet är andra delen i serien Norrsken och jag tyckte mycket om första boken men denna var ännu bättre! Jag fullkomligt älskar dessa illustrationer och karaktärerna är allihopa så fina. Espen och Sonja är mina favoriter, och Björnar.
Språket är fint och målande.
Handlingen var fängslande och spännande och slutet bjöd på en riktig cliffhanger så om jag längtar efter nästa bok så är svaret ja!

Gravplaneten

Oskar Källner
Gravplaneten är den tredje boken i serien Imperiets arvingar och jag tycker verkligen att den här serien är bra!
Handlingen tog tag direkt och vi får följa med syskonen Alice och Elias på ett nytt och spännande äventyr. Jag gillar verkligen Alice och Elias syskonrelation, den är så fin.
Ännu en gång fastnade jag för det otroligt fina bilderna som bidrar så mycket till berättelsen.
Jag gillade att vi fick veta mer om själva universumet och jag gillade också att denna bok var lite mörkare än de tidigare. Det fanns en lite mystisk stämningen genom hela boken.

Gravplaneten bjöd på en spännande och fängslande läsning och nu längtar jag efter nästa bok i serien!
Hanna Blixt är en av mina favoritförfattare när det kommer till barnböcker och Glasveranda med sjöutsikt är hennes första vuxenroman och den var så pass bra att den botade min dåvarande lässvacka som jag hade när jag började läsa den. Jag kunde helt enkelt inte sluta läsa förens boken var slut, och jag älskar när man får den känslan.

Det är en varm och mysig feelgood och jag älskade de charmiga karaktäerna speciellt Nora och Victor men även Torsten fick en speciell plats i mitt hjärta. Det är den perfekta boken att läsa nära jul då det är snö, hundar och romantik men den passade utmärkt att läsa redan nu i oktober också.
Språket var så målande och vackert, precis som i Hanna Blixts tidigare böcker. Nu blir det till att längta tills hon skriver något mer för jag behöver fler böcker av Hanna Blixt!

Glasveranda med sjöutsikt var den perfekta varma och mysiga feelgood romanen jag behövde och jag älskade den! Den passar perfekt att läsa i soffan med en kopp te och en filt.
Rekommenderas varmt!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.