Bokugglor

Användarprofil

Mytomanen

Bok av Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant har gjort det igen! Mytomanen är den åttonde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld och jag har gillat alla böckerna i serien och Mytomanen gjorde mig inte ett dugg besviken!

Precis som i Sarenbrants tidigare böcker så tog handlingen tog tag direkt och sedan ville jag verkligen inte sluta läsa. Det är sådan härlig känsla när man känner att man inte vill lägga ner boken.

Handlingen var så spännande, fängslande och tillsammans med de korta kapitlen så gjorde det att jag läste ut boken väldigt snabbt.
Jag gillade också bakgrundshistorien om Emma och Nyllet, det tillförde en hel del.

Mytomanen bjöd på en riktigt spännande och fängslande läsning och nu blir det till att längta efter nästa bok i serien!

Förstfödd

Bok av Joni Nykänen och Johannes Selåker
Förstfödd är första boken i Bruksfallet av den nyblivna deckarduon Joni Nykänen och Johannes Selåker och jag tyckte handlingen lät så lockande.

Språket var lättsamt och flöt på bra under läsningens gång.
Jag gillade verkligen miljön och den norrländska småbyns känslan, det var så mystiskt och gjorde det hela så spännande. Mordfallet var även riktigt intressant och tillsammans med de korta kapitlen så gjorde det att jag sträckläste boken!

Jag dock hade lite svårt att hålla reda på alla karaktärer och i början blandade jag ihop vissa men det blev bättre ju längre jag läste. Jag hade gärna haft något form av släktträd med i boken så att man kunde hålla reda på vilken relation karaktärerna hade till varandra.

Förstfödd bjöd på en spännande läsning och jag ser fram emot att fortsätta med serien när fortsättningen kommer ut!

Bergtagen

Bok av Camilla Sten
Bergtagen är första boken i Järvhögatrilogin som jag såg fram emot att läsa då jag verkligen gillade serien Havsfolket av samma författare, och jag tyckte att Bergtagen var jättebra! Dessutom är omslaget hur fint som helst.

Jag är lite svag för boken som handlar om övernaturliga skogar, det är så mystiskt och fängslande och det var precis det den här boken var. Jag älskade verkligen miljöbeskrivningarna och den mystiska och magiska stämningen.
Handlingen var medryckande och jag kunde knappt sluta läsa då jag blev så involverad i handlingen och ville veta vad som skulle hända.
Språket var så fint och målande och karaktärerna tyckte jag om allihopa, de var ett härlig gäng där alla var så olika varandra.

Bergtagen bjöd på en stämningsfull och fängslande läsning och nu längtar jag efter nästa bok i serien!

Innan ni tog oss

Bok av Lisa Wingate
Innan ni tog oss har jag velat läsa sedan den kom ut och jag förstår inte varför den fick vänta så länge men nu är den läst, och den var helt otrolig. Boken bygger på en sann historia och det gjorde berättelsen ännu starkare och den var så fängslande och jag kunde inte sluta läsa förens boken var slut.
Jag gillade verkligen kombinationen var nutid och dåtid och karaktärerna fångade allihopa mitt hjärta.

Innan ni tog oss var så berörande, välskriven och fick mig att känna alla möjliga känslor. Läs den om du inte gjort det, du kommer inte ångra dig.

Snöugglans sigill

Bok av Hanna Blixt
Snöugglans sigill utspelar sig före de andra delarna och är ett fartfyllt och spännande äventyr bland drakar, slott och mystiska broar tillsammans med de tolv medlemmarna i De vises råd.

Kommentarer:
Snöugglans sigill är den sjunde och avslutade delen i Äventyren i Sagofallen och det är ingen nyhet att jag älskar den här serien, och den här boken var inget undantag!

I de tidigare delarna har vi fått följa med syskonen Sofia och Leo men i den här boken får vi istället läsa om hur allt började i Sagofallen och det var riktigt intressant.

Handlingen var riktigt spännande och det är fullt av äventyr, slott och drakar, och det kan ju inte bli annat än bra. Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och jag kunde inte sluta läsa.
Ännu en gång måste jag också nämna de fantastiska illustrationerna som jag aldrig får nog av.
Om du inte har plockat upp den här serien än så är det perfekt tid att göra det nu när alla delarna är ute och man kan sträckläsa dem.

Snöugglans sigill bjöd på en spännande, fartfylld och fängslande läsning och nu vill jag bara läsa om serien från början!

De nio världarna

Bok av Linnéa Jägrud
De nio världarna är första boken i fantasy serien Nio världar och
jag tyckte att det var en bra start på serien. Jag tycker att nordisk mytologi är riktigt spännande och intressant, även om jag inte kan så mycket om det själv.

Det som slog mig först var hur mycket research som ligger bakom den här boken och hur välarbetad den är. Jag gillade verkligen att läsa om de olika världarna som karaktärerna besökte och det var även detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att miljöerna blev så stämningsfulla.
Jag gillade språket som var lättsamt och jag uppskattade ordlistan i mitten av boken mycket då det var många nya ord att ta in..
Atle och Havdis var båda två intressanta karaktärer som kändes verkliga och äkta.
Magi systemet med alla runor var också intressant och jag ser fram emot att läsa mera om det.
Tempot i handlingen gick lite upp och ned, vissa stunder var ganska långsamma och andra stunder var det riktigt spännande. Det gjorde att läsningen blev lite ojämn.

De nio världarna bjöd på en välskriven läsupplevelse och jag gillade den! Jag ser fram emot att läsa uppföljaren när den kommer ut!

Pantones ö

Bok av Hanna Blixt
Pantones ö är den sjätte boken i Äventyren i sagofallen och det var en otroligt bra fortsättning på serien! Jag vet att jag har nämnt det förut men den här serien är så bra, och böckerna blir bara bättre och bättre.
Språket fortsätter vara så målande och vackert och ännu en gång får vi följa med Sofia och Leo på ett spännande äventyr i sagofallen och den här gången får det möta en massa olika saker, som bland annat pirater och lergubbar. Det var både intressant och spännande.

Pantones ö är min nya favorit i serien och jag rekommenderar ännu en gång den här mysiga och spännande serien till både barn och vuxna!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.