The Selection, #1

Ceremonin

The Selection
Bok av Kiera Cass
Ceremonin är första boken av fem i Kiera Cass enormt populära fantasyserie. Hungerspelen möter The Bachelor i denna internationella bästsäljare.Om du fick en chans att vinna både kärlek och ett bättre liv, skulle du ta den, även om det innebar att du var tvungen att ompröva allting du tidigare trott på?För trettiofem tjejer är The Selection deras livs chans, en möjlighet att fly detliv och den kast de är födda i och istället leva i lyx och rikedom. De ska fåbo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illéasnästa drottning.America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolutinte vara en del av en kungafamilj som förtrycker sina undersåtar. Men kanskeär saker inte riktigt vad de ser ut att vara kanske har America och prins Maxonmer gemensamt än vad hon vågat drömma om?
Wooow! älskar dessa böcker! En blandning av bacholor och kungligheter. Dessa böcker funkar för alla åldrar!
Jag har hört mycket blandade recensioner om den här boken, men den här boken fångade verkligen mig med sin stil och dystopivärld, men även med intrigerna och förhållandena mellan America, Aspen och Maxon. Det var den här trilogin som fick mig att börja läsa igen och därför kommer den alltid ha en speciell plats i min bokhylla!
En dystopi om tonårstjejen America Singer som är en av de 35 utvalda tjejerna som blir inbjudna till slottet där prins Maxim så småningom ska välja ut en av dessa tjejer som hans blivande hustru. Samtidigt som America börjar få känslor för prinsen är hon fortfarande kär i sin första kärlek, Aspen, och han försöker vinna tillbaka henne. Boken var svår att lägga ifrån sig och jag längtar efter att läsa resten av böckerna!
En ungdomsbok om ett samhälle uppbyggt av olika kast, där man ska umgås med dom i samma kast. Man kan inte lämna det kast man föds i. Förutom för de tjejer som har chans att vinna prinsens hjärta genom en tävling. 35 tjejer bjuds in att bo på slottet och ska där vinna prinsens hjärta. Boken handlar om amelia singer som inte alls vill leva ett liv i lyx, hon vill inte heller lämna sin hemliga kärlek. Men när hon blir en av tjejerna lär hon känna prinsen och de andra deltagarna och får en annan bild av insidan av slottet. En spännande o annorlunda bok. En blandning av The bachelor och hungerspelen.
Den här boken inleder svagt och jag stör mig på huvudkaraktären ibland. Men så kommer man igenom halva och då är den absolut bra och man undrar hur det faktiskt ska sluta.