The Selection, #4

Kronprinsessan

The Heir
Bok av Kiera Cass
Kronprinsessan är den fjärde delen i The Selection-serien. I den här boken introduceras en ny huvudkaraktär, prinsessan Eadlyn. Eadlyn vill helst inte gifta sig alls, men eftersom hon är prinsessa är det inget hon kan styra över. Men när det väl är dags för The Selection visar det sig att det kanske visst finns någon som hon skulle kunna tänka sig att gifta sig med.
Fjärde delen i bokserien The Selection.
Maxon och America är i full gång med att försöka avskaffa kastsystemet och det visar sig vara lättare sagt än gjort. Människorna är i uppror och kungaparet försöker allt men lyckas inte lugna situationen. Istället vänder de sig till sin förstfödda Eadlyn och ber henne att gå med i urvalet så som drottningen en gång gjort.
De vädjar till Eadlyn i hopp om att urvalet ska få folket att tänka på annat medan dem jobbar vidare.
Eadlyn ställs på sin spets och är inte alls intresserad av några killar och definitivt inte av något urval. Hon är arg och besviken på att just hon blev tronarvinge istället för sin tvillingbror.
Hon väljer till slut att gå med i urvalet men på vissa villkor och dessutom tänker hon göra allt i sin makt för att ställa till en scen så att herrarna flyr.
Men så händer det något oväntat, något Eadlyn inte alls var beredd på.

Den här boken är riktigt bra, ännu ett fantastiskt verk av Kiera Cass och man kan inte få nog av den.
En sann bladvändare.