Emilia

Användarprofil
Det här andra boken i serien om Harry Potter. Harry ska återvända till Hogwarts för sitt andra skolår men den lilla husalfen Dobby varnar Harry och vill inte att han ska ta sig dit. Harry vill såklart återvända till hogwarys för han känner sig inte välkommen hos sin moster och hennes familj. Väl i skolan börjar elever bli petrifierade och man befarar att hemligheternas kammare återigen har öppnats.

Detta är en bra bok som vidare bygger upp denna magiska värld. Vi får vidare se hur vänskapen mellan Harry, Ron och Hermione utvecklas och hur de löser de problem som uppstår i skolan. Jag rekommenderar starkt att läsa denna uppföljning!

Tillbaka till framtiden

Film från 1985 regisserad av Robert Zemeckis
Det här är en film som aldrig blir gammal! Den handlar om Marty McFly som åker tillbaka 30 år i tiden och stöter på sina föräldrar som tonåringar. Han råkar förändra vissa händelser som han måste rätta till innan han och hans syskon slutar att existera och åka tillbaka till sin tid. Det här är en film med humor för både små och stora, så samla familjen och sätt er ner och se den här filmen tillsamman!

Five Feet Apart

Film från 2019 regisserad av Justin Baldoni
Det här är en riktigt fin film som får en att tänka över hur man själv har det i livet. Att alla problem som uppstår kanske inte är så stora som man gör det till. Filmen fick mig att gråta hur länge som helst och jag kan bara säga att dne är värd att se!
Harry potter och de vises sten är första boken i J. K. Rowlings serie. Det här är en riktigt mysig bok där hon bygger upp världen på ett riktigt gripande sätt, och där man får se Harry Potter få sitt första år på Hogwarts. Väldigt värt att läsa för man får så mycket mer än att bara se filmen!
Här har vi ett spel som aldrig blir gammalt! Ett spel som passar alla åldrar och som är lätt att komma i gång med. Skulle verkligen rekommendera en spelkväll med familjen med monopol!

Bärarna

Bok av Jessica Schiefauer
Bärarna är en dystopi där männen bär på ett dödligt virus som har gjort att de hamnat i karantän. Könen har varit skiljda i över 100 år och termer som tjej, kille, man eller kvinna finns inte längre. Endast spridare eller bärare. Bärare försöker ta hand om jorden och dess döede natur medan spridare hålls i karantän och laboratorier. De som rymmer dödas direkt.
Jag tycker att den här boken var fångade, även fast den var något långdragen i vissa partier. Man blev nyfiken och engagerad för hur det skulle gå för Nikki så när uppföljaren kommer, kommer jag köpa den direkt!

The Sims 4

Spel från 2014 utvecklat av Maxis och The Sims Studio
Behöver man ens säga så mycket om det här dataspelet! Är verkligen ett spel som aldrig blir gammalt och passar till alla åldrar, unga som gamla. Man kan fokusera på att bygga simar, bygga hus eller på att upptäcka vad som finns i de olika världarna. Som sagt så passar det till vad man än känner för att göra!

Timglaset

Bok av Gena Showalter
Den här boken är del 1 i serien Everlife och jag måste ändå säga att jag gillade den. Jag tycker att boken är snyggt skriven och jag älskar huvudkaraktärens kaxiga attityd. Den har en bra story och det även finns romans i den.

Ceremonin

Bok av Kiera Cass
Jag har hört mycket blandade recensioner om den här boken, men den här boken fångade verkligen mig med sin stil och dystopivärld, men även med intrigerna och förhållandena mellan America, Aspen och Maxon. Det var den här trilogin som fick mig att börja läsa igen och därför kommer den alltid ha en speciell plats i min bokhylla!

One Tree Hill

TV-program från Warner Bros. Television
One Tree Hill är en av få serier som jag har funnit intresse i att se om och om oräkneliga gånger. Det är en serie med härliga och relaterbara karaktärer där man får ta del av deras utveckling och anpassning till vuxenlivet. Den har allt från humor, kärlek, vänskap och spänning och är verkligen en serie som passar många och som jag alltid rekommenderar andra att se!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.