Red Queen Series, #2

Glassvärdet

Glass Sword
Bok av Victoria Aveyard
Andra boken i Röd drottning-serien Mare Barrows blod är rött, färgen hos vanligt folk, men hennes silverförmåga, kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera. Härskaren kallar henne en bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen ? vännen ? som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadsväckande: Hon är inte den enda i sitt slag. Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-silver-krigare till kampen mot hennes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra. Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi? Glassvärdet [Glass Sword] är den andra boken i Röd drottning-serien. VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA. Hon hade en »plågsamt normal« uppväxt och ägnade en stor del av sin tid åt att fly till andra världar genom böcker och filmer. Numera bor hon i Los Angeles. Hennes redan på förhand hett omtalade debutroman Röd drottning [Red Queen] gick rakt in på första platsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures köpte filmrättigheterna. Glassvärdet [Glass Sword] är den andra boken i Röd drottning-serien. Om Röd drottning ? #1 på New York Times bestsellerlista: »Röd drottning är en suverän början på en ny serie. Fantastiskt världsbygge, temperamentsfulla karaktärer och våghalsiga vändningar i intrigen. Jag är extremt entusiastisk inför de kommande delarna.« | The Guardian »Perfekt för den som vill ha fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel. Nu längtar jag väldigt mycket efter fortsättningen!« | Boktycke »Victoria Aveyard väver fram en fängslande ny värld med en intrig full av överraskningar.« | Kirkus Reviews »En sprudlande fantasifull thriller, där romantik kolliderar med revolution, där makt och rättvisa duellerar. Otroligt spännande. Actionpackad. Uppslukande. Omöjlig att lägga ifrån sig.« | USA Today »Precis så bra som jag hade trott och nu längtar jag bara efter uppföljaren.« | Nilmas Bokhylla
Andra delen i serien Röd drottning.
Jag älskar serien och handlingarna men denna boken är väldigt långdragen och det är mycket text som hade kunnat uteslutits så läsningen hade kunnat flyta på mer.
Mare fortsätter sin kamp mot Maven och tillsammans med Cal försöker de ligga före kungen. Det finns fler blandblod som de måste hitta men att göra det sätter dem i svåra situationer och med risk för sina egna liv.
Den här boken alltså, så bra!! Jag tyckte den var lite seg till en början. Efter halva boken kände jag att det inte var en fullpott men sen vet jag inte vad det var som gjorde att det klättrade upp till en fullpott. Det bara blev en så bra bok efter ca. halva boken. Jag kan inte hylla denna bok (och Röd drottning) nog. Jag vet inte vad jag ska säga mer utan att det är en underbar bok! Och cliffhangern på slutet... Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag måste ha nästa bok NU!
Victoria Aveyard är en så bra författare. Hon har ett så bra tempo och sätt att skriva. Jag Älskar henne och böckerna!