bokhyllaniskuggan

Användarprofil

Oskuld

Bok av Kicki Sehlstedt
❥ Recension

Del 2 i Probono-serien.

Det känns som jag läste den här boken i ett enda andetag, tempot och spänningen är brutal! Det här är en välskriven och viktig berättelse med ett gäng röda trådar som mot slutet knyts ihop SÅ snyggt. Precis som första boken i serien, Sweet Lolita, är ämnena mäns våld mot kvinnor och näthat högaktuella och researchern är på topp. Så man får som läsare inte bara en riktigt spännande kriminalroman utan man lär sig även otroligt mycket. Och man hamnar på en helt ny nivå av ilska.

Kajan är en fantastisk karaktär och hon är så mångbottnad, intressant och obrydd. Hon tar skinn på näsan till en ny nivå och är enligt mig en klockren kvinnlig förebild. Hon får mig att skratta högt boken igenom.

Jag ser verkligen fram emot nästa bok, Bara ett offer, som släpps i april.

Boken får 🌱🌱🌱🌱 av 5.

Förvildade

Bok av Rory Power
❥ Recension

Det är med tungt hjärta jag skriver att jag blev väldigt besviken på den här boken. Omslaget är fantastiskt och baksidetexten hade mig virad rund lillfingret. Jag var såld och öppnade boken med höga förväntningar men så föll boken bara helt platt för mig.

På plussidan har vi normbrytande karaktärer, ett originellt virus och en riktigt intressant idé.

Men själva utförandet fungerade inte alls för mig. Språket är hoppigt, spretigt och ger mig känslan av att försöka vara lite häftigt. Berättelsen är svår att komma in i och underligt skriven, det finns varken flyt, bakgrundshistoria eller tillräckliga förklaringar. Jag tycker inte det finns något djup, särskilt inte hos karaktärerna och de väcker inga känslor hos mig, alls.

Detta verkar vara den typen av bok som man antingen älskar eller hatar. Den har fått väldigt många hyllningar och bland de som inte håller med ger lågt betyg, det verkar vara väldigt få medelbetyg. Så, antingen eller alltså. Är du sugen på den så ge den en chans, kanske hör du till dem som älskar den.

Boken får 🌱🌱 av 5.
❥ Recension

Pust, jag känner mig helt slut! Den här boken kräver sin läsare. Jag hade svårt att komma in i språket, jag finner det rörigt och ibland förstod jag inte vad jag läste och fick backa. Den bör läsas långsamt och med koncentration. Jag tror den här bokens typ av språk och berättande passar bättre som ljudbok för det är lite som att läsa en dagbok eller befinna sig inne i någons huvud med all världens tankar som spretar och tumlar runt.

Att läsa den här boken är att ge sig in i ett avskalat, känslomässigt kaos på gränsen till galenskap blandat med desperation, avgrundsdjup kärlek, längtan och mörkaste mörker.

Jag kramar min dotter extra hårt ikväll.

Boken får 🌱🌱+ av 5.

Feber

Bok av Johan Brännström
❥ Recension

Den här boken har en spännande prolog som direkt fick mig att vilja fortsätta läsa. Och vilken läsning sen! Feber levde helt klart upp till mina skyhöga förväntningar, den är SÅ bra! Det känns ofta läskigt att börja läsa en hyllad bok för besvikelsen blir så extra påtaglig om man själv inte riktigt håller med hyllningskören. Inget bekymmer för mig denna gång.

Boken genomsyras av ett lurande obehag och den är stundvis riktigt läskig. Originellt med en deckare som även blandar in skräck, jag gillart! Den är välskriven, snabbläst och absolut en bladvändare. Dock listade jag ut en stor del om hur det låg till rätt tidigt men det gjorde ingenting, ibland är det bara roligt att ha gissat rätt!

Jag gillar även gestaltningen och de trovärdiga beskrivningarna kring både darknet och polisarbetet kring detta. Ämnet är även skrämmande aktuellt och speglar vår samtid. Som förälder har jag kramat min dotter lite extra de dagar det tog att läsa den här berättelsen. Jag kommer definitivt läsa Brännströms nästa bok - längtar!

Boken får 🌱🌱🌱🌱 av 5.

Mörkt paradis

Bok av Maria Hernius
❥ Recension

Oj, oj, oj vilken välskriven debut! Den för tankarna till A Handmaid's Tale, Det sextonde året och Flickan med gåvorna. Jag är helt såld och vill ha mer!

Och vilket världsbygge! Fin gestaltning, miljöbeskrivningar och språk. Bra driv i berättelsen som väcker min nyfikenhet och fångar in mig i denna dystopiska skrämmande värld. Jag ville hela tiden läsa ett kapitel till och få veta mer! Omöjlig att lägga ifrån sig och nu känner jag mig helt tom. Helvete vilken bra bok! Läs, läs, läs!

Boken får 🌱🌱🌱🌱🌱 av 5.

Den tysta kvinnan

Bok av Karin Slaughter
❥ Recension

Del 10 i serien om Will Trent.

Hmm, jag som älskar serien om Will Trent har för första gången blivit besviken på en bok i serien. Är lite i chock faktiskt. För mig är dessa böcker alltid säkra kort.

Finner denna alldeles för lång med en otroligt seg startsträcka på ca 100 sidor. Fastnar inte alls och tycker bara det blir rörigt att blanda in hennes andra bokserie (som jag inte läst). Nej, tyvärr gillade jag inte denna men jag tycker de andra fyra i serien som jag hunnit läsa är fantastiskt bra. Och äntligen släpps nu serien i sin helhet. Ser fram emot att läsa del 4, 5, 6, 7 och 8. Har alltså läst 1, 2, 3, 9 och 10.

Släppta:
Del 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10. Del 6 och 7 släpps i vår.

Boken får 🌲🌲+ av 5.
❥ Recension

Jag kan inte annat än att stämma in i hyllningskören till den här boken. Den är fantastisk på så många sätt! Gestaltningen, relationerna, känslorna, tankarna. Den är så målande och levande. Det tog tid för mig att ta mig igenom boken då det är tunga ämnen som berörs och jag behövde en paus ibland och läste annat. De svåra ämnena är så viktiga att skriva och läsa om.

Falk fångar allvaret, ungdomligheten och lämnar ett djupt avtryck. Den här gripande berättelsen kommer jag bära med mig länge. Känner mig helt omtumlad. Tack Kristina Falk, för läsupplevelsen!

Boken får 🌲🌲🌲🌲🌲 av 5.

Står dig ingen åter

Bok av Anna Karolina
❥ Recension

Del två i serien om Amanda Paller.

Jag läste nyligen första boken i serien, Stöld av babian, som enligt mig är en riktig fullpoängare! Var tvungen att läsa denna, del två, direkt efteråt. Och jag blev inte besviken. Den når inte fullt upp till den föregående men är verkligen jättebra.

Denna utspelar sig ett par år efter första boken och det är så spännande att fortsätta följa karaktärerna som jag lärt känna rätt väl. Som jag skrivit i tidigare recensions så är gestaltningen suverän. De är så mänskliga allihop med fel och brister och tveksamma val och jag älskar det!

Detta är även en riktigt ruskig mordhistoria och återigen blandas karaktärerna in i ett spindelnät av lögner, hämnd och svek. Anna Karolina lägger skickligt ut villospår och sår små frön av misstänksamhet och riktigt kryper under skinnet på mig. Vad är det som händer, varför och hur ska det sluta!? Skitspännande slutar det såklart och tredje boken står här i hyllan och väntar på mig!

Det här är en helt klart värdig uppföljare till första boken Stöld av babian! Ett måste är att läsa dessa böcker i ordning, annars sabbar ni hela upplevelsen!

Boken får 🌲🌲🌲🌲+ av 5.

Eden

Bok av Monica Sabolo
❥ Recension

Jag såg verkligen fram emot att läsa den här boken. Mest pga att baksidetexten och omslaget verkligen tilltalade mig men också för att jag bara hört bra om den. Tyvärr blev jag besviken den här gången. Varken språket eller dialogerna flöt på för mig och det påverkar såklart hur hela boken upplevs. Jag tyckte också att den var lite väl hoppig.

Men misströsta ej, jag verkar vara ganska ensam om att tycka såhär så chansen är stor att detta är en bok för dig.

Boken får 🌲🌲 av 5.

De kapabla

Bok av Klas Ekman
❥ Recension

Att stänga den här boken kändes som att dra i handbromsen i full speed! Vilken jävla åktur. Jag kan inte sluta flina medan jag skriver den här recensionen för den här boken är riktigt skruvad, vansinnigt underhållande och olidligt spännande. Fylld av nattsvart humor, oväntade vändningar och första parkett till karaktärernas psykbryt frågar jag mig själv flera gånger - hur fan ska detta sluta!? Med skräckblandad förtjusning tar jag mig an kapitel efter kapitel i jakt på nästa landmina.

Händelseutvecklingen är helt galen och boken är otroligt filmisk, jag hade gärna sett den här som film. Gestaltningen av både karaktärerna och deras relationer är jättebra och Ekman har en fingertoppkänsla när det kommer till relationer och dialogers nyanser.

Den här boken är en djupdykning i mänskligt förfall och livskris med extra allt. En riktigt snyggt komponerad historia och utförande.Jag vill verkligen läsa mer av Klas Ekman!

Boken får 🌲🌲🌲🌲 av 5.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.