bokhyllaniskuggan

Användarprofil
❥ Recension

Oj, oj, oj vilken välskriven debut! Den för tankarna till A Handmaid's Tale, Det sextonde året och Flickan med gåvorna. Jag är helt såld och vill ha mer!

Och vilket världsbygge! Fin gestaltning, miljöbeskrivningar och språk. Bra driv i berättelsen som väcker min nyfikenhet och fångar in mig i denna dystopiska skrämmande värld. Jag ville hela tiden läsa ett kapitel till och få veta mer! Omöjlig att lägga ifrån sig och nu känner jag mig helt tom. Helvete vilken bra bok! Läs, läs, läs!

Boken får 🌱🌱🌱🌱🌱 av 5.
❥ Recension

Del 10 i serien om Will Trent.

Hmm, jag som älskar serien om Will Trent har för första gången blivit besviken på en bok i serien. Är lite i chock faktiskt. För mig är dessa böcker alltid säkra kort.

Finner denna alldeles för lång med en otroligt seg startsträcka på ca 100 sidor. Fastnar inte alls och tycker bara det blir rörigt att blanda in hennes andra bokserie (som jag inte läst). Nej, tyvärr gillade jag inte denna men jag tycker de andra fyra i serien som jag hunnit läsa är fantastiskt bra. Och äntligen släpps nu serien i sin helhet. Ser fram emot att läsa del 4, 5, 6, 7 och 8. Har alltså läst 1, 2, 3, 9 och 10.

Släppta:
Del 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10. Del 6 och 7 släpps i vår.

Boken får 🌲🌲+ av 5.
❥ Recension

Jag kan inte annat än att stämma in i hyllningskören till den här boken. Den är fantastisk på så många sätt! Gestaltningen, relationerna, känslorna, tankarna. Den är så målande och levande. Det tog tid för mig att ta mig igenom boken då det är tunga ämnen som berörs och jag behövde en paus ibland och läste annat. De svåra ämnena är så viktiga att skriva och läsa om.

Falk fångar allvaret, ungdomligheten och lämnar ett djupt avtryck. Den här gripande berättelsen kommer jag bära med mig länge. Känner mig helt omtumlad. Tack Kristina Falk, för läsupplevelsen!

Boken får 🌲🌲🌲🌲🌲 av 5.
❥ Recension

Del två i serien om Amanda Paller.

Jag läste nyligen första boken i serien, Stöld av babian, som enligt mig är en riktig fullpoängare! Var tvungen att läsa denna, del två, direkt efteråt. Och jag blev inte besviken. Den når inte fullt upp till den föregående men är verkligen jättebra.

Denna utspelar sig ett par år efter första boken och det är så spännande att fortsätta följa karaktärerna som jag lärt känna rätt väl. Som jag skrivit i tidigare recensions så är gestaltningen suverän. De är så mänskliga allihop med fel och brister och tveksamma val och jag älskar det!

Detta är även en riktigt ruskig mordhistoria och återigen blandas karaktärerna in i ett spindelnät av lögner, hämnd och svek. Anna Karolina lägger skickligt ut villospår och sår små frön av misstänksamhet och riktigt kryper under skinnet på mig. Vad är det som händer, varför och hur ska det sluta!? Skitspännande slutar det såklart och tredje boken står här i hyllan och väntar på mig!

Det här är en helt klart värdig uppföljare till första boken Stöld av babian! Ett måste är att läsa dessa böcker i ordning, annars sabbar ni hela upplevelsen!

Boken får 🌲🌲🌲🌲+ av 5.

Eden

Monica Sabolo
❥ Recension

Jag såg verkligen fram emot att läsa den här boken. Mest pga att baksidetexten och omslaget verkligen tilltalade mig men också för att jag bara hört bra om den. Tyvärr blev jag besviken den här gången. Varken språket eller dialogerna flöt på för mig och det påverkar såklart hur hela boken upplevs. Jag tyckte också att den var lite väl hoppig.

Men misströsta ej, jag verkar vara ganska ensam om att tycka såhär så chansen är stor att detta är en bok för dig.

Boken får 🌲🌲 av 5.
❥ Recension

Att stänga den här boken kändes som att dra i handbromsen i full speed! Vilken jävla åktur. Jag kan inte sluta flina medan jag skriver den här recensionen för den här boken är riktigt skruvad, vansinnigt underhållande och olidligt spännande. Fylld av nattsvart humor, oväntade vändningar och första parkett till karaktärernas psykbryt frågar jag mig själv flera gånger - hur fan ska detta sluta!? Med skräckblandad förtjusning tar jag mig an kapitel efter kapitel i jakt på nästa landmina.

Händelseutvecklingen är helt galen och boken är otroligt filmisk, jag hade gärna sett den här som film. Gestaltningen av både karaktärerna och deras relationer är jättebra och Ekman har en fingertoppkänsla när det kommer till relationer och dialogers nyanser.

Den här boken är en djupdykning i mänskligt förfall och livskris med extra allt. En riktigt snyggt komponerad historia och utförande.Jag vill verkligen läsa mer av Klas Ekman!

Boken får 🌲🌲🌲🌲 av 5.
❥ Recension

Läsålder 3-6 år.

En berättelse om en kvinna som från barnsben kämpade för svartas rättigheter och att göra världen till en bättre plats! Boken visar genom både text och illustrationer på segregationen, orättvisan och Rosas oändliga mod att stå upp för det hon tyckte var rätt. Man får se henne som liten flicka som säger ifrån till elaka jämnåriga och sen hur hon såg saker i samhället som var fel, hur illa svarta behandlades och hon var inte sen med att faktiskt försöka göra något åt saken, både som barn och som vuxen. Att säga ifrån och skapa förändring. Hon blev aktivist för svartas rättigheter!

En fin och viktig bok om att stå upp för det som är rätt, en bok som visar att en person faktiskt kan förändra saker och ting, en bok alla barn borde läsa!

Boken får 🔥🔥🔥🔥🔥 av 5.

Astrid Lindgren

Maria Isabel Sanchez Vegara
❥ Recension

Läsålder 3-6 år.

Först och främst - illustrationerna i den här boken är så jäkla gulliga! Passar perfekt till just Astrid!

Astrid älskade böcker och berättelser som barn och som ung vuxen gjorde hon det som föll henne in. Hon bröt normen för hur en kvinna skulle se ut och bete sig, och se, det gick ju alldeles utmärkt det. Efter att Pippi Långstrump blev uppfunnen vid dotterns sängkant på kvällarna och berättelserna sedan blev nedskrivna som en present släpptes de även till resten av världen. Astrid arbetade som skribent, redaktör och författare och är även nu efter sin död en förebild för massvis av människor.

Boken är ett fint porträtt av en fantastisk författare och visar att fantasi och drömmar har inga begränsningar.

Boken får 🧁🧁🧁🧁🧁 av 5.

Vinterland

Janni Pedersen och Kim Faber
❥ Recension

En otroligt imponerande debut! Jag har svårt att ta in att detta är en debut!? Hur är det möjligt? Den här boken känns lika stabil och erfaren som både Roslund & Hellström samt Hjorth & Rosenfeldt. Hatten av!

Det här är en riktigt, riktigt bra deckare. Jag tycker väldigt mycket om karaktärerna, de är verklighetstrogna, komplexa och sympatiska. Två utredningar i olika städer vävs snyggt ihop och speglar vår samtid och aktuella händelser. Jag älskar att få följa Juncker och Signe i deras privata liv vid sidan av deras polisroller. Språk, miljöer, dialoger, boken har allt man kan önska sig och lite till.

Med högt tempo och vansinnig spänning är det här en bladvändare av högsta rang och otroligt svår att lägga ifrån sig. Vansinnigt bra! Jag BEHÖVER nästa bok i serien NU!

Boken får 🌲🌲🌲🌲🌲 av 5.
❥ Recension

Läsålder 6-9 år.

Det första som slår mig är att boken inte är vad jag väntade mig utifrån baksidetexten. Jag tycker inte berättelsen kretsar så mycket kring Lunas magiska hörsel utan mer om vardagliga bestyr och ett barns liv och tankar. Jag hade gärna haft lite mer magi.

Det är en välskriven bok med fina, uttrycksfulla illustrationer och jag tycker författarna skildrar ett barns tankebanor och känslor på ett bra sätt. Det känns trovärdigt. De får även med vår samtid i boken smartphones, ett barn har två pappor, fredagstacos och bra blandning av etniciteter i bilderna. Kan dock inte låta bli att bli lite irriterad över att det är just de två homosexuella männen som färgar sitt skägg i olika starka färger och på så sätt utmålas stereotypt istället för att påvisa för läsarna (barnen) att man behöver inte se ut och bete sig på ett visst sätt beroende på vilken sexuell läggning man har. Utmärkt tillfälle att låta de två papporna se ut som de andra männen i boken och inte göra skillnad på män och män.

Jag faller inte riktigt för Luna och känner mig lite tveksam till hennes beteende som att hon spionerar på och följer efter andra barn och på så sätt inkräktar på deras privatliv. Vet inte vad det sänder för signaler till barnen som läser boken tänker jag. Det vore lite annorlunda om det var en deckare med skurkar och hon försöker lösa ett brott men i det här fallet tycker jag hon inkräktar på andras privatliv.

Boken får 🌲🌲 av 5.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.