Flygande Jacob

Mat
En maträtt som är lätt att laga och alltid god. Det bästa från 80-talets söta ”frukt-i-mat”-trend och som alltid går att bjuda på!
En snabb och enkel maträtt som man kan variera på så många olika sätt. Det här är en favorit hemma hos oss.
Barnens favoriträtt, även om vår variant har förändrats över åren, efter barnens vilja att äta -eller inte äta- det ena eller andra..

Men gott och enkelt att tillaga.
Alltid en vinnare!
Enkel rätt som går att variera och anpassa efter tycke. Personligen gillar jag varm banan så brukar ha med det, men funkar lika bra utan. För att få salt och krisp smakar det väldigt bra med jordnötter som topping efter, men har även provat med cashewnötter som funkar nästan lika bra. Rätten är även bra för att den funkar utmärkt att frysa in och sedan värma i micron som en 'färdigrätt', vilket gör att det funkar utmärkt att göra en stor sats utan att behöva äta upp allt på en gång eller äta samma mat i en vecka.
En mycket god rätt som påminner mig om mina ungdomars dag på 80-talet. Enkel att tillaga och har många härliga smaker. Upplever att den är uppskattad av barn som vuxna.
Den här rätten är så nostalgisk! Och lite pinsam, tills man faktiskt tillagat den och inser att det är ganska gott!
En maträtt som passar de flesta både vuxna och barn. Kan serveras till både vardag och fest. En klassiker som alltid går hem.
En underbar maträtt som är mild och välsmakande och uppskattas av alla åldrar. Välj kinesiska bananer på burk som är hårdare kortare och massiva och inte går sönder när man rör om i grytan som tyvärr de syd amerikanska bananerna gärna gör pga att de är mjuka och långa.
En klassiker som är lätt att tillaga även med barn.
Sötman från banan och saltet från jordnötterna gör denna maträtt smakrik och god.
Bra vardagsmat som går att göra dagen och värma på en stressig dag.
En riktig klassiker! Lättlagad och den passar perfekt till matlåda. Ett tips är att använda färdiggrillad kyckling så går den ännu snabbare att laga!
En lättlagad rätt som passar hela familjen! Uppskattar inte hela familjen banan eller jordnötter så kan man göra halva formen med och andra halvan utan, passar även perfekt som matlåda till jobbet!
Jag minns när Allt om Mat kom i brevlådan med recept på den dittills helt okända maträtten. Det dröjde inte länge innan jag testade och den blev en succé i vänkretsen på 80-talet. Jag har inte lagat den på evigheter men tycker fortfarande att den är lysande, om man använder originalreceptet!
En klassiker, kan förberedas långt innan och endast värmas på med mozzarella.
Vi kör bananen efteråt så blir den inte så mosig.
Passar utmärkt i mat-termosen för en utflykt, i stallet eller i backen.
Denna tillhör inte min favoriträtt eftersom jag inte gillar varma bananer i mat och har även svårt för jordnötterna i den här rätten.

Däremot älskar jag kyckling.

Men för den som vill laga en klassisk 80-talsrätt är det här en annorlunda rätt om man gillar kombinationen banan, kyckling och jordnötter.
En mycket speciell maträtt med ett unikt namn som troligtvis skapades när ett snille vid namn Ove Jacobsson kom på idén att tillaga kyckling, slänga på ett par bananer, lite bacon och chilisås för att till sist toppa med en näve..jordnötter. Låter som prima matlagning. Resultatet blev förvånansvärt nog en maträtt som älskas av många. Personligen är den ingen favorit, mycket på grund av ett starkt banan-hat. Om man kan tolerera varm banan och inte är nötallergiker kan dock Flygande Jacob vara något som faller en i smaken.
En klassiker som är en given favorit hemma!
Innehåller både söta och salta smaker och är lätt att laga.