Pernilla Bjarnevi

I denna bok följer vi Eric som är en tredje generation av familjen Lauritzen. Vi får följa med Eric från barnsben ända upp till tonåren.

Boken är skriven i jag fort, som att Eric själv berättar boken. Det är fascinerande och fängslande.

Det blir mer personligt när man får läsa om Erics tankar kring hur han, hans mor och lillebror går frön medelklass till tredjeklass och till överklass. Det är inte lätt att växa upp i olika klasser.

När tonårsperioden kommer så handlar det om tankar runt flickor, sex och rock and roll.
Böcker är en fantastisk ting för alla åldrar. Oftast läser man en bok en till två gånger och då är det perfekt att ge bort boken vidare i julklapp. Sprid glädjen vidare.
En docka är en rolig och mysig present. Docklekar ger kreativa lekar för både flickor och pojkar.
Att leka mamma, pappa och barn hör barndomen till.

Nyckeln

Bok av Sara B. Elfgren och Mats Strandberg
Sista delen av trilogin Engelsfors.

Världens undergång är närmare än någonsin. Flera stora tecken visar sig och för varje element som visar sig så är det ett steg närmare demonernas herravälde.

Cirkeln kan inte stänga porten påstår rådet och därför samlat mäktiga häxor att träna för att stänga porten.
Malo går med i den cirkeln i tron på att hjälp stänga porten vilken inte uppskattas av de utvalda.

De utvalda tror att de kan stänga porten om de hittar två till häxor om Malo kommer tillbaka. Vilka kan de vara?

Linneas rättegång närmar sig och hon mår otroligt dåligt i denna bok. Stressen och paniken med rättegången tär på henne.

Vanessa känner sig maktlös ovh vill hjälpa men Linne släpper inte in henne i sina tankar.

Annacarin har bara sin morfar kvar. Hon sjunger in i räven mer och mer och letar efter det som drar dom till skogen. Vad är det som räven och Annacarin hittar?

En dag kommer Nikolaus tillbaka med goda nyheter men är det verkligen goda?

Eld

Bok av Mats Strandberg och Sara B. Elfgren
Tragedierna i Engelsfors är inte glömde bland de utvalda, det har satt sina spår.
”Självmorden” och Max i komat har fått Engelsfors i dyster stämning. Elias mamma och pappa startar PE ( Possitiva Engelsfors ) och hjärntvättar nästan hela Engelsfors. Tjejerna misstänker att de tär magi inblandad i PE och de letar efter svar.

Nya mäktiga häxor dyker upp från rådet.
Rådet har regler som tjejerna måste anpassa sig efter. Det är inte lätt.

I denna del är det mörkare med mer magi och världens undergång är nära, inom 1år. Hur stoppar man demonerna? Vem är god eller ond? Vem kan man lita på?

Vem dör i denna bok?

Cirkeln

Bok av Mats Strandberg
Även om detta är en ungdomsserie så var det svårt att lägga ifrån sig denna bok som vuxen. Den är väldigt spännande men många lösa trådar som 7 ungdomar som går på samma gymnasium ska lösa.
Det finns magi i våran värld men den är hemlig. 7 ungdomar är de utvalda, utvalda för att rädda världen från en akolyps. Från den blodröda månens natt får de utvalda försöka lära känna varandra trots att en del hatar varandra. Lära sig hantera sin magi och lära sig om den magiska dolda världen. Det är en mycket spännande bok.

Jul i krinolin

Bok av Amanda Hellberg
Lovisa möter baronen von Drevens på en tåg perrong och man kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Lovisa är en fattig kvinna som jobbar i en konfektyr butik som får en stor beställning till baronen Von Drevens vinterbal. Det går rykten om att han är en hemsk man men är han verkligen det? Mördade han sin förra fru? Detta är en kärlekshistoria som ger en värme och lite pirr i magen.

Blå stjärnan

Bok av Jan Guillou
I denna bok får man mest följa Johanne, dotter till Lauriz Lauritzen.
Först får man följa Johanne som kurir åt den norska Hjemmefronten men Sedan befinner hon sig i Stockholms som spion åt den brittiska arme’n där hon blir Kapten.
Det är en mycket spännande bok med andra världs kriget med dess olika sidor, mycket från en kvinnas del. Sekriterarklubben får vi bekanta oss närmare i bla. Blå stjärnan och hjälpande hand åt judar på flykt.

Tystnadens torn

Bok av Mina Dennert
Roya är journalist och uppskapare och talesman för nätrörelsen One som kämpar mot de högerextremismenas hat över nätet.
En bekant till Roya blir mördad och hittades placerad i ett vattentorn.
Hon och kamraten Nathalie börjar granska fallet och det visar sig att det inte är en ensam mördare utan en nazistisk organisation dlm ligger bakom och det finns en lista med den mördade kvinnans namn på men även andra som kämpar för rätt och allas lika värde dock finns även Roya med...

Att inte vilja se

Bok av Jan Guillou
Det andra världs kriget märks av i denna bok med kuponger, svartmarknad och hemliga uppdrag.
I denna bok får man följa Lauritz och hans tankar. Det är mycket som händer i denna bok. Flera dödaoffer och barn som jobbar i det hemliga i kriget.
Även Lauritz har hemligheter för sig, kan bli en stor skandal.