Pernilla Bjarnevi

Användarprofil
Men hjälp av modern forskning har forskare och psykologer tagit fram de ultimata matchandet för män och kvinnor som aldrig träffat varandra kommer att för första gången se varandra vid altaret.
Det är ett experiment där en man och kvinna som enligt undersökningar ska matcha varandra blir gifta och testa leva ihop. Blir de kära eller skiljer de sig?

Emma

Bok av Jane Austen
Lite naiv men självsäker överklass kvinna som heter Emma. Hon bir tillsammans med sin far som är mycket orolig av sig.
Emmas leker äktenskapsmäklare åt sin vänninas vägnar men är hon verkligen bra på det eller kommer fördommar och status i vägen?
Tv serie men mycket humor.
I denna serier får vi följa med tre familjer som är släkt med varandra.
Ett homosexuellt par som adopterar en dotter i smyg och med allt vad det innebär.
Systerns familj med tre barn bla i tonåring och hur man får ihop familjelivet.
Syskonen far med sin sexiga fru och son.
Serien är rolig, ger många skratt och mycket igenkänning.

Pappersväggar

Bok av John Ajvide Lindqvist
Boken pappersväggar är en samling av skräckberättelser av John Ajvide.
Välskrivna och spännande berättelser som slukar ens intresse direkt!

Idiot

Laura Clery
En självbiografi med mycket humor, fantastiska berättelser om sitt liv. Hur hon växte upp och ville bli skådespelare och lite naivt begav sig iväg för att uppfylla sin dröm men det var inte så lätt som hon trodde och förutom att vara naiv var hon även impulsiv och skapade ett drogmissbruk och levde i ett farligt och kontrollerande förhållande.
Laura berättar hur hon kämpat sig ur missbruket, träffar sin man, skapar en familj men det har varit riktigt svårt att ta sig dit.
Robert Hunter, kriminalare för särskilda fall har fått ännu ett svårt fall på halsen.
Robert och hans partner Garcia får med en mördare som gillar att leka.
Ännu en mördare som gillar att tortera sina offer på riktigt brutala sätt.
Mördaren lämnar en lapp i sitt första offers hals där det står skriver ”Jag är döden” på en lapp.
Rekommenderas för den som gillar deckare

Vänligheten

John Ajvide Lindqvist
För det första var detta verkligen en ny riktning från författaren som k vanliga fall skriver skräck. Jag blev ändå glatt överraskad. Boken är otroligt välskriven och jag ville bara läsa mer och mer. Boken bygger upp en spänning och om att något är helt fel. Den överraskade mig.

Boken utspelar sig i Norrtälje, där får man följa 5 personer vars liv slutligen samlas. En har förmågan att höra in i framtiden, en kan se in i framtiden, en är kär i sin barndomskompis, en försöker slita sig loss från sitt familjenamn och en vill hjälpa sin familj.
Att följa dessa karaktärer är intressant och lugnande. Hur så olika personer flätas samman var roligt att läsa.

I hamnen upptäcks en gul container, låst och vad som finns där i bör inte släppas ut...
En promenad på 30min/dag gör dig piggare och mer rörligare. Promenader kan minska risken för bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och psykisk ohälsa.
Kriminalinspektören Hunter blir inringd till en mordplats som gav stort intryck på många poliser som befann sig där innan Hunter.
Man har hittat en kvinna uppbunden i armar och ben, naken och med ett avskuret ansikte. Torterad och förnedrad.
Kvinnan är svår identifierad men i nacken finns ett dubbel krucifix märke. Hunter har sett detta märke tidigare för flera år sedan. Är det någon som efterliknar krucifixmördaren som avrättades för två år sedan?
Hunter jagade krucifixmördaren i tre år och känner nu igen spåren men det kan inte vara möjligt att det är en copycat eller?

Bödeln

Chris Carter
Vi får följa kriminalinspektören Hunter och hans partner Garcia åter ta tag i ett nytt serie mord där mördaren numrerar sina offer.
Bara när man öppnar boken och läser de första sidorna blir man fast. Man har hittat en katolsk präst mördad i sin kyrka med siffran 3 skriven på brösten med blod. Det var inte blodet som var det fasansfulla i mordet utan prästens huvud är avhugget och utbytt till en hunds huvud istället. Mordplatsen är full av blod men även inte prästens blod. Därefter hittas en kvinna uppbränd i ett hus som hon hade en privat visning av som mäklare.
Vilka har blivit mördade innan och vem blir mördarens nästa offer?
Mördaren spelar på offrens rädslor.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.