Veronica Martinson

Användarprofil

Den försvunna diamanten

Brädspel skapat av Kari Mannerla
Klassiker. Lika kul att spela med dottern nu som det var att spela det med mina egna föräldrar som liten.
Vi vuxna tycker det är väldigt kul att äntligen kunna spela ticket to ride med vår 5-åriga dotter! Lätt att förstå eftersom det är symboler för städerna istället för namn och resorna är korta.

The Crown

TV-program från Netflix
Har sträcktittat på varje säsong, och det hör inte till vanligheten. Älskar blandningen av fakta och fiktion och de enormt snygga kläderna.

Profeten

Bok av Khalil Gibran
Ett guldkorn att ha i bokhyllan och bläddra i då och då. Plötsligt talar en text till en på ett helt nytt sätt. Fin present.
I pandemitider finns det mycket vi saknar att göra, så vi leker istället. Skriver ut filmaffischer, gör biobiljetter och poppar popcorn och går på hemmabio. Låtsas att vi är i USA och lagar hamburgare, milkshake o lyssnar på rockmusik osv...
Intressant skildring av en mycket intressant kvinna, Britt Wagner. Hon var Sveriges första radiopirat som utmanade radiomonopolet i Sverige. Hon var också gift och skild tre gånger, öppnade framgångsrikt hotell i Gambia och har där en strand döpt efter sig.
Rekommenderas för den som är intresserad av kvinnohistoria

Förväntan

Bok av Anna Hope
Den var till och från ytlig och lite klyschig men den växte. I slutändan grät jag. Över lång vänskap, olika livsval och det ofrånkomliga slutet. En fin bok som jag tyckte om att läsa men som inte lämnar så djupa spår.
Jag började elcykla till jobbet 3 mil t.o.r i höstas och det ger kanske inte så mycket motion men det har helt klart förbättrat mitt humör. Jag tycker det är så skönt att känna vind, regn, sol och att slippa sitta i kollektivtrafiken med massa andra människor. Blir mycket piggare och gladare.

Alfons Åberg samlingsvolym

Bok av Gunilla Bergström
En stor favorit när jag själv var liten och håller minst lika bra idag. Så bra på så många sätt, allt ifrån familjeförhållanden till kompisrelationer.

Tankar för dagen

Podcast från Sveriges Radio
Lättlyssnat och oftast med något att ta med sig under dagen. Jag har flera gånger känt mig träffad och även fått något att diskutera med vän/kollega. Det tycker jag är ett bra betyg.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.