Veronica Martinson

Användarprofil
Har sträcktittat på varje säsong, och det hör inte till vanligheten. Älskar blandningen av fakta och fiktion och de enormt snygga kläderna.

Profeten

Bok av Khalil Gibran
Ett guldkorn att ha i bokhyllan och bläddra i då och då. Plötsligt talar en text till en på ett helt nytt sätt. Fin present.
I pandemitider finns det mycket vi saknar att göra, så vi leker istället. Skriver ut filmaffischer, gör biobiljetter och poppar popcorn och går på hemmabio. Låtsas att vi är i USA och lagar hamburgare, milkshake o lyssnar på rockmusik osv...
Intressant skildring av en mycket intressant kvinna, Britt Wagner. Hon var Sveriges första radiopirat som utmanade radiomonopolet i Sverige. Hon var också gift och skild tre gånger, öppnade framgångsrikt hotell i Gambia och har där en strand döpt efter sig.
Rekommenderas för den som är intresserad av kvinnohistoria
Den var till och från ytlig och lite klyschig men den växte. I slutändan grät jag. Över lång vänskap, olika livsval och det ofrånkomliga slutet. En fin bok som jag tyckte om att läsa men som inte lämnar så djupa spår.
Jag började elcykla till jobbet 3 mil t.o.r i höstas och det ger kanske inte så mycket motion men det har helt klart förbättrat mitt humör. Jag tycker det är så skönt att känna vind, regn, sol och att slippa sitta i kollektivtrafiken med massa andra människor. Blir mycket piggare och gladare.
En stor favorit när jag själv var liten och håller minst lika bra idag. Så bra på så många sätt, allt ifrån familjeförhållanden till kompisrelationer.
Lättlyssnat och oftast med något att ta med sig under dagen. Jag har flera gånger känt mig träffad och även fått något att diskutera med vän/kollega. Det tycker jag är ett bra betyg.
Fantastisk bok på flera olika sätt. Lärorik, spännande och medryckande. Författaren ger ett fint och nära personporträtt av den fascinerande Ester Blenda Nordström, samtidigt som hon berättar om den tidens utmaningar - och framgångar - för kvinnlig frigörelse. Inte nog med det, man får också en väldigt bra insikt i den tidens allmänna politiska och samhälleliga tongångar.

Besynnerliga Berättelser

Podcast av Melker Becker
Historia berättad på ett lite annorlunda sätt. Det handlar ofta om något udda människoöde eller en händelse som inte fått så mycket uppmärksamhet i allmän media. Berättaren tar lyssnaren med på resan och man kan verkligen leva sig in i historierna.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.