Cykla till jobb/skola

Aktivitet
Jag började elcykla till jobbet 3 mil t.o.r i höstas och det ger kanske inte så mycket motion men det har helt klart förbättrat mitt humör. Jag tycker det är så skönt att känna vind, regn, sol och att slippa sitta i kollektivtrafiken med massa andra människor. Blir mycket piggare och gladare.
Uppfriskande start på dagen och man blir pigg och glad. Det finns alltid ett riskmoment i cyklandet och det är övriga trafiken. Reflexväst och bra däck (dubbat vintertid) samt reflexer på cykeln samt bra belysning är ett måste och håll koll på trafiken när du ska svänga och gör Tecken så att du inte ställer till strul. Vilja till att motionera måste finnas annars tar den uppfriskande starten på dagen slut efter någon vecka eller då vädret blir dåligt.
Perfekt för att röra på sig varje dag, man läser alltid om hur mycket vi borde röra på oss och den tiden hittar man inte alltid. Men att skapa en rutin där man cyklar blir klockrent. Om det är för långt så kan man cykla till en busstation eller liknande. Så går att anpassa och ändra, sen får man ju också frisk luft!
Jag har totalt 1,5 mil tur och retur mellan hemmet och jobbet. Försöker tills törsta delen cykla den sträckan, även vintertid trots att jag bor i Jämtland. Å nej jag har ingen elcykel! 😊

Det bidrar till böter ork, hälsa och ekonomi. Skönt att slippa parkeringskostnader och rusningen på morgonen, så jag har faktiskt insett att det går nästan fortare med cykeln än att krångla med bilen. Och sist men inte minst! Det är en fin saknat göra för miljö också! 🙏
Bli en cyklist du också! I rusningstrafik tar cykeln dig fram ofta snabbare än bilen och på ett klimatsmart sätt. Kroppen får syre och konditionsträning, samt bål och balans stärks. Det är dessutom så att utbyggda cykelbanor är det smartaste ekonomiska infrastruktursatsningen din kommun kan göra eftersom det kostar så lite och ger så mycket positiva effekter på både hälsa och kommunikationer. För din egen del är det dessutom gratis med både resor och parkering.
Väcker alla sinnen både i kropp och själ.
Känner dig piggare, blir fräschare och får en bättre status på muskler och kondition.

Dagen går fortare och jag blir även aktivare på arbetet.
Ett mycket bra sätt att få lite (eller mycket) vardagsmotion. Dessutom är det trevligt att få lite frisk luft och rörelse innan man startar arbetsdagen.
Älskar att cykla till jobbet! Jag får frisk luft och blir pigg. Cyklar inte bara till jobbet utan i stort sett alltid när jag ska någonstans. Fördelen med att bo i en liten stad 👍😀
Det är helt perfekt sätt att starta dagen på!
Hjärnan och kroppen kommer igång och på köpet har man fått vardagsmotion. Perfekt för mig som har ett stillasittande jobb.