Jessica Abrahamsson

Användarprofil

Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
Jag har läst alla fyra böcker som utspelar sig vid sjön Sommen. De har fångat mig och jag har tyckt mycket om dem. Nya karaktärer har presenterats samtidigt som gamla karaktärer återkommer vilket jag gillar. I denna fjärde bok känns det som att säcken knyts ihop och de olika karaktärerna har skapat en framtid både på egen hand och tillsammans.
Majlis har precis blivit änka och bor nu ensam i villan i Tranås. Hon funderar på att flytta permanent till deras stuga vid sjön Sommen. Samtidigt hittar hon saker som tyder på att hennes man haft hemligheter för henne. På Svalarps gård bor Disa som hon känner sedan innan. Disa kämpar med att få gäster till gården även under vinterhalvåret och Majlis ger förslag på vad hon kan göra. Samtidigt får Disa en nyhet som sätter hennes värld i gungning. Det här en mysig och underhållande läsning som jag gillade mycket. Boken innehåller vänskap, kärlek, relationer, hemligheter och vårkänslor. En perfekt bok att läsa nu på våren!

Stöld

Bok av Ann-Helén Laestadius
En otroligt bra och gripande bok om samernas livssituation. Det är starkt, hemskt men också vackert beskrivet. En bok som stannar kvar länge efteråt.

Den sista migrationen

Bok av Charlotte McConaghy
En alldeles fantastisk läsupplevelse som är svår att sätta ord på. Det är en dystopisk framtidsroman som är gripande, vacker och svår att sluta tänka på.

En oväntad vänskap

Film från 2011 regisserad av Éric Toledano och Olivier Nakache
En fransk film som är baserad på verkligheten. Om vänskap där olika världar möts. En favoritfilm! Så fin, tankeväckande och gripande!

Om snö och guld

Bok av Inger Edelfeldt
Det här är en roman om att bli vuxen och frigöra sig men kanske framförallt om en mor-dotter relation. Historien är gripande och sorglig men har också inslag av ironi och humor i sin beskrivning av en dysfunktionell familj. En mycket läsvärd roman om en ung kvinnas uppväxt och väg mot en fungerande framtid.

Utloggad

Bok av Lilly Emme
Utloggad är den första delen i serien om Skrivsystrarna. Katie och hennes tre vänner bildar Skrivsystrarna när de träffas på universitetet i Hull. De ger varandra ett löfte om att inte de inte får ge upp sitt skrivande förrän de alla är utgivna författare. Jag tycker att boken är välskriven, rolig och härlig. Den har dessutom ett djupare budskap som är värt att fundera på. Jag ser fram emot att läsa fler delar om Skrivsystrarna.

Ur askan

Bok av Lina Areklew
Riktigt bra och spännande debut! Bra beskrivna karaktärer och ett driv som gör boken nästan omöjlig att lägga ifrån sig! Så många oväntade vändningar och spännande från början till slut.

Nästan bra på livet

Bok av Conny Palmkvist
En så fin och gripande bok om en pappas kamp för sin dotter och hans starka kärlek. Poetiskt språk och helt omöjlig att inte bli berörd av.

Vänner

TV-program från Netflix
Bästa serien någonsin! Rolig, mysig och med så härliga karaktärer. Håller över tid också! Jag tröttnar aldrig.
Vilken stark läsupplevelse! En bok som kommer att stanna kvar länge i minnet! Om två tvillingpojkars uppväxt under kriget. Det är gripande, otäckt och liknar inget annat jag läst.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.