Felicia J

Användarprofil
Helt fantastisk bok om relationen mellan ett barnbarn och sin farfar och om att åldras. Trots sina få sidor blir man uppslukad av den och inte minst blir man berörd.

Mjölk och honung

Bok av Rupi Kaur
Mjölk och honung innehåller korta fina dikter med tillhörande vackra illustrationer. Det är den första diktsamlingen jag läser och jag tyckte den var perfekt som kvällsläsning, framför allt om man har svårt att hitta tid för läsning.
Första boken jag läser om Maria Wern och jag är inte besviken! Mycket spännande och jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Uppfattade slutet något abrupt och hade kanske velat ha någon mer förklaring... men också bra att den lämnade lite för egen fantasi.

Egenmäktigt förfarande

Bok av Lena Andersson
Skickligt skriven och så på pricken sann. Ester fick mig att ömsom känna irritation och medlidande för henne, mycket för att igenkänningsfaktorn var hög och för att en ville hennes bästa. Tog lite tid att ta sig igenom på grund av språket trots relativt tunn bok.

Binas historia

Bok av Maja Lunde
Binas historia: om bidöden, familjerelationer och tre personer vars berättelser vävs samman över generationer. Fin, intressant och jag kan varmt rekommendera denna!

Interstellar

Film från 2014 regisserad av Christopher Nolan
Helt fantastisk film! Musiken, skådespelarna, storyn, allt är så bra! När handlingen nystas upp allt eftersom måste man nästan genast se om filmen men med ett nytt perspektiv. Har sett den här många gånger och får både rysningar och blir rörd varje gång. En mycket imponerande film.

Samtal med vänner

Bok av Sally Rooney
Utan att något storartat egentligen händer i boken har Rooney skapat en trevlig och mysig miljö med verklighetstrogna karaktärer. Jag blev berörd och längtade ständigt efter att få fortsätta läsa.

Rapport från ett slakteri

Bok av Lina Gustafsson
Så viktig bok som alla bör läsa! Om hur det fungerar i ett slakteri och hur det är att arbeta där. Den gör en illa till mods och väcker känslor men medför en medvetenhet kring köttindustrin och sin egen köttkonsumtion.

I lögn och lust

Bok av Pernilla Lindroos
Den här boken fick mig att skratta flera gånger, det är en riktig feel-good med allt vad det innebär: humor, relationer, kärlek och med en spännande twist som gjorde det svårt att lägga ner boken.
Jag ville tycka om denna efter alla hyllningar den fått men jag är tyvärr inte övertygad. Viktiga ämnen tas upp men blev oväntat lite berörd, fastnade inte för någon av karaktärerna och de plötsliga perspektivskiftningarna gjorde att det ibland var svårt att förstå. Kändes som att författaren väldigt gärna planterade sina egna åsikter om karaktärerna hos läsaren, vilket lämnade lite rum för eget tänkande och tyckande och det blev lite enkelspårigt. Hela boken kändes även så typiskt amerikansk så jag önskar lite att jag läst den på originalspråk, tror att den kanske gör sig bättre då.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.