Felicia J

Recensioner

Samtal med vänner
Bok av Sally Rooney

Betyg 4
Utan att något storartat egentligen händer i boken har Rooney skapat en trevlig och mysig miljö med verklighetstrogna karaktärer. Jag blev berörd och längtade ständigt efter att få fortsätta läsa.

Rapport från ett slakteri
Bok av Lina Gustafsson

Betyg 4
Så viktig bok som alla bör läsa! Om hur det fungerar i ett slakteri och hur det är att arbeta där. Den gör en illa till mods och väcker känslor men medför en medvetenhet kring köttindustrin och sin egen köttkonsumtion.

I lögn och lust
Bok av Pernilla Lindroos

Betyg 3
Den här boken fick mig att skratta flera gånger, det är en riktig feel-good med allt vad det innebär: humor, relationer, kärlek och med en spännande twist som gjorde det svårt att lägga ner boken.

Små eldar överallt
Bok av Celeste Ng

Betyg 2
Jag ville tycka om denna efter alla hyllningar den fått men jag är tyvärr inte övertygad. Viktiga ämnen tas upp men blev oväntat lite berörd, fastnade inte för någon av karaktärerna och de plötsliga perspektivskiftningarna gjorde att det ibland var svårt att förstå. Kändes som att författaren väldigt gärna planterade sina egna åsikter om karaktärerna hos läsaren, vilket lämnade lite rum för eget tänkande och tyckande och det blev lite enkelspårigt. Hela boken kändes även så typiskt amerikansk så jag önskar lite att jag läst den på originalspråk, tror att den kanske gör sig bättre då.

De polyglotta älskarna
Bok av Lina Wolff

Betyg 3
Annorlunda bok som är aningen svår att få grepp om men skriven med ett lättläst språk. Var skeptisk till en början men fastnade för något med den för läste den sedan i ett svep. Gav mig som läsare mycket att tänka på, både för att försöka reda ut handlingen under bokens gång och tankar efteråt om vad det egentligen var som hände. Kan rekommenderas!

I skymningen sjunger koltrasten
Bok av Linda Olsson

Betyg 4
En otroligt fin bok om relationer och ensamhet skriven med ett vackert språk som fängslande mig redan på första sidan. Genomgående fin stämning även om slutet var väldigt öppet och lämnade en del frågor.

Silvervägen
Bok av Stina Jackson

Betyg 3
Spännande och med målande miljöbeskrivningar men något förutsägbar och tyvärr fastnade jag inte riktigt för karaktärerna. Plus för skildringen av de fina relationer som utvecklas.

Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter
Bok av Elizabeth Gilbert

Betyg 3
Alma Whittaker lever som kvinnlig botanist på 1800-talet och här får vi följa hennes liv, från hennes uppväxt bland vuxna vetenskapsmän i Philadelphia till att hon i medelåldern beger sig till en avskild stilla havs ö. Hennes livsöden med allt vad det innebär (motgångar, kärlek, familjerelationer, lära om mossor...) får följas genom ett vackert språk och fantastiska beskrivningar. En del avsnitt kunde bli lite väl utsvävande, och förväntan om upptäcktsresor och världsomseglingar tillsammans med Alma uppfylldes tyvärr inte. Hennes karaktär i sig uppskattades dock, särskilt hennes vilja och ständiga jakt efter svar på världens alla frågor.

Södra vägen till Saltön
Bok av Viveca Lärn

Betyg 3
I "Södra vägen till Saltön" får läsaren ta del av Saltöns invånare som bestämt sig för att satsa på året-runt turism, vilket bland annat inkluderar ett nyöppnat spahotell. Läsaren får möta intressanta karaktärer som bor på och besöker Saltön. Jag hade tidigare inte läst böcker av Viveca Lärn eller om Saltön så mina förhoppningar var inte särskilt höga innan jag började läsa, men boken flöt på oväntat bra och jag fastnade mer för karaktärerna än jag hade kunnat ana. Mysig läsning!

Världen utan dig
Bok av Jill Santopolo

Betyg 5
Jag gillade verkligen denna känslomässigt omtumlande men vackra berättelse. Lucy är berättaren i denna historia och riktar sig direkt till Gabe, vilket gör det lätt för läsaren att leva sig in i de känslor som Lucy upplever. Det finns ett fantastiskt flyt genom hela boken och även om språket är enkelt så blir det otroligt fängslande. Jag varken ville eller kunde sluta läsa om kärleken mellan Lucy och Gabe, en kärlek som ständigt ändrar form men alltid består.