Jasmin

Användarprofil

Livet efter dig

Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
Tycker filmen följer boken väldigt bra och för någon som mig som älskade boken var det sååå skönt. Finns många filmer som ändrar massor från böckerna men inte denna! Man får sig ett gott skratt samtidigt som man lider med karaktärerna.
Om du gillade boken, kolla på filmen!

Boktjuven

Film från 2013 regisserad av Brian Percival
En av mina favoritfilmer som följer en ung flicka under andra världskriget. Filmen följer boken väldigt bra och skådespelarna är perfekta för rollerna. Rekommenderar den starkt (fast om man gillar böcker borde man läsa boken först, kan jag tycka).

Sherlock

TV-program från Netflix
Älskar den här serien! Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) och Martin Freeman (Dr.Watson) är helt rätt skådespelare för den här serien; dem är roliga, skickliga och väldigt mångsidiga.
Kan däremot tycka att serien blev en aningen sämre under sista säsongen men absolut inte dålig. Rekommenderar den för dig som gillar deckare!

Sanditon

TV-program
Om ni älskar Jane Austen baserade filmer och serier så kommer ni definitivt älska denna som är baserad på en av Austens (sorgligt nog) oavslutade böcker. Vi får följa Charlotte som lämnar sin familj för att flytta till staden Sanditon där hon bor tillsammans med Mr. and Mrs. Parker. Under seriens gång ser vi hur Mr. Parker försöker förvandla den lilla staden Sanditon till en modern badort som människor från hela England ska flockas till. Samtidigt som Charlotte möter två unga män som båda förälskat sig i henne och får en ny vän Georgiana (ännu en karaktär vars liv vi får följa).

Jag kan inte uttrycka mig starkt nog om denna serie. Aldrig har jag förälskat mig i en serie lika snabbt och djupt som för denna. HELT OTROLIGT BRA SERIE! Miljön, handlingen, karaktärerna, allt är helt perfekt och alla är så älskvärda. Ni förstår inte hur ledsen jag blev när jag insåg att det bara finns en säsong men snacket går om att en andra säsong kanske blir av. Trots det ofullständiga slutet så älskar jag Sanditon. Det är en feelgood serie som man ler igenom men det har även sina sorgliga stunder. En perfekt blandning av allt. Jag önskar att denna serie fick samma uppmärksamhet som Bridgerton för trots att jag även gillade Bridgerton så är Sanditon 100000 gånger bättre. Snälla kolla på den, ni kommer inte bli besvikna.

Väktarens lärling

Bok av Joseph Delaney
Jag började läsa den här serien när jag var runt 12-13 år och har ännu inte tappat intresset för dem!

Böckerna följer en ung kille vid namn Tom som som en sjunde son till en sjunde son har speciella "krafter" som gör att han kan tala med dem döda och känna av varesler från den mörka sidan. Vid tidig ålder blir han Väktarens lärling för att lära sig om sina krafter och använda de för att skydda människor i sin stad.

Det finns väldigt många böcker och under den tiden lär vi känna Väktaren, Tom och hans nyligen funna vän Alice bättre och får följa dem på olika äventyr runt om i världen.

Det är en oerhört spännande bokserie och jag slukade varje bok på en dag. Däremot så började serien bli väldigt komplicerad och nya karaktärer, varelser och "världar" blev inblandade i slutet (serien har fortfarande inte blivit slut som jag förstått det utan författaren kämpar på med fler böcker ännu). Jag hade hellre velat att det skulle vara färre böcker och att man hållt sig till ursprungshandlingen, men trots det så kan jag inte lägga ifrån mig böckerna och väntar spänt på att få veta vad som händer med unge Tom!
Köp färdigdeg eller gör degen lätt själv och välj precis vad och hur mycker av allt du vill ha på. Extra kul o göra tillsammans med vänner eller familj!
Blev extremt nyfiken på denna bok efter att en bild på första sidan i boken cirkulerat på Instagram för flera år sedan. Recensioner om den här boken var extremt delade och jag fick ingen direkt uppfattning om den skulle vara den bästa boken jag kommer läsa eller den värsta.

Till slut så läste jag den och blev väldigt besviken. Många påstår att detta är en av de bästa böckerna de läste, men detta var inte fallet för mig.

Boken är skriven ur författarens perspektiv om hur han varit tillsammans med ett antal kvinnor och på olika sätt orsakat dem smärta, eller "heartbreak", för att sedan få uppleva det själv. Boken har inte direkt någon handling utan det är mer som en dagbok, eller ett sätt för författaren att berätta sin sida av storyn, innan någon annan gör det.

Det är inte en bok jag rekommenderar men det var intressant att läsa den och sedan läsa recesioner som skiljer sig så otroligt.

Älskar dig

Bok av Annika Meijer
Gullig liten bok full med citat från personer som Gandhi, Ernest Hemingway, Picasso, Jane Austen och många fler. Perfekt att ge bort till någon man älskar!

Lego

Produkttyp

Lego som present

Älskar Lego och tror det är många som håller med! Perfekt för alla åldrar och låter fantasin och kreativiteten hos byggaren flöda. Finns massor med olika sorters Lego så man hittar alltid ett som faller personen i smaken :)
En väldigt intressant översikt kring människans språk, perfekt för den som är intresserad av människans utveckling samt språk. Rekommenderas!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.