Boktjuven

The Book Thief
Film från 2013 regisserad av Brian Percival
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Vi kunde tyvärr inte hitta några butiker som säljer den här produkten
Då jag är väldigt intresserad av att läsa/ se filmer om andra världskriget så var denna helt i min smak. Jag älskar när de berättar om olika människors öden under sådana omständigheter. Filmen handlar om den föräldrar lösa flickan Liesel som kommer till en helt ny stad där hon får träffar sina nya adoptiv föräldrar. Efter hon snott sin första bok så växer bara hennes kärlek för böcker mer och mer. Förutom att döden inte är berättarrösten i filmen som det är i boken drar ner betyget en smula för mig. Men utöver det är det en film värd att se!
Filmen är inte alls lika bra som boken!! Visserligen sätts skildringen på livet i Tyskland väldigt bra i denna film. Men det är så många element som saknas. Liesels kärlek till böcker utspelas inte, Hans faderkärlek uppvisas inte och jag vet inte... Fokuset är mer på judisk vänskap än kärleken till böcker.. Inte okej!
Boktjuven är definitivt min favoritfilm! Vi får följa den unga Liesel under andra världskriget och hur hon och hennes fosterföräldrar gömmer en jude i källaren.
Efter att ha läst boken och älskat den förväntade jag mig att bli besviken men det blev jag inte.

Boktjuven gestaltas genialt av en så ung förmåga och jag dras återigen in i den här världen som Zusak så tydligt skapat i sin bok.