Sofie Werner

Användarprofil

Utveckla din intuition

Bok av Jörgen Gustafsson
Med ena foten i den andliga världen och den andra foten i rationella förklaringar tog jag mig an den här boken. Jag kände mig stundtals lyrisk när jag läste.
"JA, men såklart det är så här" kände jag när Jörgen på enkelt sätt förklarar vissa saker. Han sätter ord på känslor och tankar som jag tror många människor bär på och lär läsaren att lyssna mer inåt.
Utveckla din intuition och lyssna på din magkänsla. Alltid lyssna på din magkänsla.
Du behöver inte ha tankar på att själv bli ett medium för att läsa den här boken. Det finns övningar för att träna upp din intuition med löpande under textens gång. Jag gjorde inte alla, utan valde de som passade mig. Det är det som var så bra med boken, den tar oss upp i vår databas och jordar oss lite extra. Älskar övningen med blommorna och våra sju chakran.

The Maze Runner

Film från 2014 regisserad av Wes Ball
Inget är vad de minns längre. Eller minns det ens något mer än sitt eget namn? Ett gäng ungdomar, endast killar placeras i en konstruerad labyrint för att leva, skapa sig en samvaro och överleva. Med faror som hotar hankar de sig någorlunda framåt och skapar en fungerande hierarkisk gemenskap. Men när Thomas och sen även en tjej placeras labyrinten förändras allt.
Snabba tempoväxlingar, stigande puls. Vad är det egentligen för värld de har hamnat i?
Filmen är skickligt skapad och triggar en nyfikenhet i dig som tittare att se nästkommande.

Ut ur Ekorrhjulet

Bok av Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg
Boken med många aha-upplevelser. Tankeställare ett och tankeställare två kommer sakteligen till mig, och inte bara under tiden som jag lyssnar på boken utan även under mitt vardagliga liv efteråt. Det här är verkligen en bok för dig som vill tänka om och spara pengar. Det är en matnyttig bok med tips, inte bara för dig som önskar att bli ekonomiskt fri utan även för dig medelsvensson som behöver tänka om lite för att värna din ekonomi och klimatet.
Vi lever i en värld där vi gör ett alldeles för stort klimatavtryck, och konsumerar på tok för mycket onödiga saker. Blir vi då lyckligare av det....? den frågan kan du bara ställa dig själv.
Men läs eller lyssna på den här boken innan du har ditt svar.

Jul i krinolin

Bok av Amanda Hellberg
Jul i krinolin av Amanda Hellberg, vilken succé. Jag lyssnade på boken som en ljudbok och det föll mig perfekt i smaken. Har aldrig lyssnat på Julia Dufvenius som uppläsare förut men det lär inte bli sista gången. Amanda Hellberg skriver med ett enkelt språk men är samtidigt färgsprakande i sina gestaltningar som fängslar mig som lyssnare. Det är en kärlekshistoria i historisk bemärkelse som utspelar sig ett par århundraden tillbaka i tiden. Och just tiden i boken utspelar sig kring julen och ger en härlig julstämning, både med snö och övriga scener som byggs upp mellan karaktärerna. Spänning och andliga besökare gör sig påminda och trippar upp stämningen och tempot. Det var svårt att sluta lyssna, så den följde med mig korta stunder i bil, på rast och lite varstans. Rekommenderas varmt. Varför inte under juldagarna under en mysig filt.
En fängslande bok som berättar om Kya, träskflickan som på ett fördomsfullt sätt utsätts för ett utanförskap. Hon blir övergiven och helt utlämnad till sitt öde men hankar sig fram i livet och överlever. Boken belyser utanförskap, kvinnoförakt, hat, rasism men även massor av komplicerad kärlek till naturen och livet. Utspelar sig främst i en tid (60-70 talet ) inte alltför långt bak.
En vacker gestaltande bok om träskmarken och dess invånare.

Mamma, pappa, monster

Bok av Quentin Blake
En barnbok som berör. Boris och Ella får ett barn, men barnet förvandlas hela tiden. En gam, elefant och ett vårtsvin med alla dess egenskaper.
Hög igenkänning för dig som förälder och en rolig bok för högläsning. Den inger hopp och speglar hur fantastiskt livets resa är. Härliga och lite tokiga illustrationer.

Livet efter dig

Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
Efter att ha läst boken så hade jag egentligen inte så höga förväntningar på filmen. En riktigt bra bok kan ofta vara svårslagen när den ska kortas ner på filmduken.
I detta fall blev jag positivt överraskad. Filmen är i samma klass som boken. Upplever att det mesta av handlingen som är av vikt finns med. En otroligt vackert gestaltad kärlekssaga med dess tillbehör och hjärtskärande sorg.
Filmen kan verkligen rekommenderas om du behöver släppa ut lite känslor och tårar. Jag ger den högsta betyg.

Bränn alla mina brev

Bok av Alex Schulman
En bok tagen med dess tragik och innehåll från verkliga livet.
Alex har ett lättläst och kvickt språk i sitt skrivande. Mycket forskning ligger bakom manuset.
Hemligheter som aldrig varit tänkta kommer upp till ytan. Hur hade det sett ut om det hände i dagens samhälle?
Kärlek, livslång olycka och hat. Boken innehåller det mesta och den lämnar inte mig oberörd.

Hon som kom före

Bok av JP Delaney
För mig var det här en riktig bladvändare. En psykologisk thriller benämns den vara och det stämmer klockrent. Tempo, rysningar längs ryggraden men ändå med en känsla för åtrå och begär. Det du tror behöver inte vara den rätta sanningen, eller?
Jag gillar att den är skriven i både då och nutid. Att de korta kapitlen sammanvävs till en helhet som är lätt att följa med i. Författaren gestaltar så jag lätt får en blick för hur de olika huvudpersonerna är.
Den här boken rekommenderas varmt undet en mysig filt en ruskig höstkväll.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.