Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
  Majlis lever i sorg efter sin man Nils som nyligen avlidit. Hon känner sig ensam och instängd i villan i Tranås och kan inte gå ut på stan utan att kvävas av alla människor, alla är de på väg någonstans, deras liv bara fortsätter medan hennes har stannat. Kanske vore det bättre att flytta ut till sommarstugan permanent? Hon känner ju Disa på Svalarps gård, så helt ensamt blir det inte. Sagt och gjort, Majlis flyttar, men livet på landet är tuffare än hon tänkt sig och för första gången på 35 år måste hon ta itu med allt själv. Dessutom verkar Nils ha haft hemligheter för henne, det känns inte alls bra. Och bina, vad i hela friden ska hon ta sig till med dem?   Vår vid Sommen är bok nummer fyra i den härliga feelgood-serien som utspelar sig vid sjön Sommen. CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker och även en lättläst bok för vuxna. Camilla bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Där har hon tillbringat många sommardagar på och vid sjön Sommen.
Jag har slukat alla de fyra böckerna som utspelar sig runt sjön Sommen. De har fångat mig och behållt mig i sitt hjärta. Nya karaktärer presenteras med en historia som först och främst kretsar kring dem. Samtidigt återkommer personerna från tidigare böcker.
I denna den fjärde årstiden känns det som säcken knyts ihop och de olika karaktärerna har skapat en framtid både på egen hand och gemensamt.
Jag gillar hur de tidigare personerna (framför allt Disa) får en viktig roll och betydelse för Majlis som den här boken kretsar mycket kring.
Men att även få möta på Lisen, Vanja, Lars och Anton är av stor betydelse.
Den här härliga feelgooden håller hög klass med sitt varma enkla språk och fantastiska miljöbeskrivningar.
Enkla vardagsbekymmer blandas med glädje, kärlek, ångest och vånda.

Camilla, jag skrev det efter flera boken men måste påpeka det igen. Disa och du är så viktiga för mig. Boken med henne i huvudrollen fick mig att hitta tillbaka till läslusten efter att jag hade varit nere på botten efter en utmattning. Stort TACK till dig för dina fantastiska böcker ❤️❤️