Sommen, #4

Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
  Majlis lever i sorg efter sin man Nils som nyligen avlidit. Hon känner sig ensam och instängd i villan i Tranås och kan inte gå ut på stan utan att kvävas av alla människor, alla är de på väg någonstans, deras liv bara fortsätter medan hennes har stannat. Kanske vore det bättre att flytta ut till sommarstugan permanent? Hon känner ju Disa på Svalarps gård, så helt ensamt blir det inte. Sagt och gjort, Majlis flyttar, men livet på landet är tuffare än hon tänkt sig och för första gången på 35 år måste hon ta itu med allt själv. Dessutom verkar Nils ha haft hemligheter för henne, det känns inte alls bra. Och bina, vad i hela friden ska hon ta sig till med dem?   Vår vid Sommen är bok nummer fyra i den härliga feelgood-serien som utspelar sig vid sjön Sommen. CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker och även en lättläst bok för vuxna. Camilla bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Där har hon tillbringat många sommardagar på och vid sjön Sommen.
Vi får följa Majlis, som nyss blivit änka. Hon känner att hennes liv nu behöver något nytt, så hon går i pension och flyttar ut till sin sommarstuga. Där väntar både bekymmer och glädje och nyfunna vänner.

Boken knyts ihop bra med tidigare böcker i serien. Kan känna igen mig i hennes tankar om tidig pension.

Härligt bokomslag!
Detta är den fjärde boken om Sommen där vi åter igen får träffa bekanta och även nya karaktärer. Majlis lever i sorg efter att förlorat sin man Nils. Hon känner sig ensam i villan i Tranås så hennes planer är att flytta ut till sommarstugan för gott. Majlis känner ju Disa som som bor på Svalarps gård som driver Bed & Breakfast verksamhet och kämpar för att få gäster.

Wow! Jag har läst alla fyra böckerna om Sommen och har verkligen fastnat för dom och denna som utspelar sig under våren tycker jag är fantastisk - att få återkomma till Sommen med dess omnejd och träffa "gamla" karaktärer och stifta bekantskap med nya, underbart! Boken är lättläst, charmig, härlig, underbar och mysig. En klassisk feelgood med de perfekta ingredienserna så som kärlek, vänskap, glädje, sorg, lite drama och hemligheter....så läs och njut!
Jag har läst alla fyra böcker som utspelar sig vid sjön Sommen. De har fångat mig och jag har tyckt mycket om dem. Nya karaktärer har presenterats samtidigt som gamla karaktärer återkommer vilket jag gillar. I denna fjärde bok känns det som att säcken knyts ihop och de olika karaktärerna har skapat en framtid både på egen hand och tillsammans.
Majlis har precis blivit änka och bor nu ensam i villan i Tranås. Hon funderar på att flytta permanent till deras stuga vid sjön Sommen. Samtidigt hittar hon saker som tyder på att hennes man haft hemligheter för henne. På Svalarps gård bor Disa som hon känner sedan innan. Disa kämpar med att få gäster till gården även under vinterhalvåret och Majlis ger förslag på vad hon kan göra. Samtidigt får Disa en nyhet som sätter hennes värld i gungning. Det här en mysig och underhållande läsning som jag gillade mycket. Boken innehåller vänskap, kärlek, relationer, hemligheter och vårkänslor. En perfekt bok att läsa nu på våren!
Jag har slukat alla de fyra böckerna som utspelar sig runt sjön Sommen. De har fångat mig och behållt mig i sitt hjärta. Nya karaktärer presenteras med en historia som först och främst kretsar kring dem. Samtidigt återkommer personerna från tidigare böcker.
I denna den fjärde årstiden känns det som säcken knyts ihop och de olika karaktärerna har skapat en framtid både på egen hand och gemensamt.
Jag gillar hur de tidigare personerna (framför allt Disa) får en viktig roll och betydelse för Majlis som den här boken kretsar mycket kring.
Men att även få möta på Lisen, Vanja, Lars och Anton är av stor betydelse.
Den här härliga feelgooden håller hög klass med sitt varma enkla språk och fantastiska miljöbeskrivningar.
Enkla vardagsbekymmer blandas med glädje, kärlek, ångest och vånda.

Camilla, jag skrev det efter flera boken men måste påpeka det igen. Disa och du är så viktiga för mig. Boken med henne i huvudrollen fick mig att hitta tillbaka till läslusten efter att jag hade varit nere på botten efter en utmattning. Stort TACK till dig för dina fantastiska böcker ❤️❤️
Vår vid sommen" är en sådan bok som man helst vill kliva in i. Författaren lyckas verkligen skapa den mysiga stämningen man vill möta i en feelgood. När man börjat läsa vill man inte sluta samtidigt som jag inte vill läsa ut boken och lämna den mysiga miljön runt Sommen.
Vår vid Sommen är bok nummer fyra i den härliga feelgood-serien som utspelar sig vid sjön Sommen och där vi återigen får träffa karaktärerna från de tidigare böckerna.

I denna bok är det Majlis men också Disa (från tidigare bok) som är huvudpersoner. Majlis lever i sorg efter sin man Nils som nyligen avlidit. Hon känner sig ensam och instängd i villan i Tranås och kan inte gå ut på stan utan att kvävas av alla människor, alla är de på väg någonstans, deras liv bara fortsätter medan hennes har stannat. Kanske vore det bättre att flytta ut till sommarstugan permanent? Hon känner ju Disa på Svalarps gård, så helt ensamt blir det inte.  
Sagt och gjort, Majlis flyttar, men livet på landet är tuffare än hon tänkt sig och för första gången på 35 år måste hon ta itu med allt själv. Dessutom verkar Nils ha haft hemligheter för henne.

”Vår vid Sommen” är en mysig och lättläst feelgoodbok om vanliga människor, om vardagslivet och dess med och motgångar. Denna del är lika bra och i samma anda som de tre första böckerna om livet vid sjön Sommen. Är imponerad av och gillar hur Camilla återkopplar till de olika karaktärerna i varje bok. Ser fram emot fler delar! Nu när årstiderna är slut får vi hoppas på att det istället bli fler sviter!;)
En mysig feelgoodbok. Lika bra som de tre första böckerna om livet vid sjön Sommen. Älskar hur Camilla återkopplar till de olika karaktärerna i varje bok.