Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
  Majlis lever i sorg efter sin man Nils som nyligen avlidit. Hon känner sig ensam och instängd i villan i Tranås och kan inte gå ut på stan utan att kvävas av alla människor, alla är de på väg någonstans, deras liv bara fortsätter medan hennes har stannat. Kanske vore det bättre att flytta ut till sommarstugan permanent? Hon känner ju Disa på Svalarps gård, så helt ensamt blir det inte. Sagt och gjort, Majlis flyttar, men livet på landet är tuffare än hon tänkt sig och för första gången på 35 år måste hon ta itu med allt själv. Dessutom verkar Nils ha haft hemligheter för henne, det känns inte alls bra. Och bina, vad i hela friden ska hon ta sig till med dem?   Vår vid Sommen är bok nummer fyra i den härliga feelgood-serien som utspelar sig vid sjön Sommen. CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker och även en lättläst bok för vuxna. Camilla bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Där har hon tillbringat många sommardagar på och vid sjön Sommen.
Vår vid Sommen är bok nummer fyra i den härliga feelgood-serien som utspelar sig vid sjön Sommen och där vi återigen får träffa karaktärerna från de tidigare böckerna.

I denna bok är det Majlis men också Disa (från tidigare bok) som är huvudpersoner. Majlis lever i sorg efter sin man Nils som nyligen avlidit. Hon känner sig ensam och instängd i villan i Tranås och kan inte gå ut på stan utan att kvävas av alla människor, alla är de på väg någonstans, deras liv bara fortsätter medan hennes har stannat. Kanske vore det bättre att flytta ut till sommarstugan permanent? Hon känner ju Disa på Svalarps gård, så helt ensamt blir det inte.  
Sagt och gjort, Majlis flyttar, men livet på landet är tuffare än hon tänkt sig och för första gången på 35 år måste hon ta itu med allt själv. Dessutom verkar Nils ha haft hemligheter för henne.

”Vår vid Sommen” är en mysig och lättläst feelgoodbok om vanliga människor, om vardagslivet och dess med och motgångar. Denna del är lika bra och i samma anda som de tre första böckerna om livet vid sjön Sommen. Är imponerad av och gillar hur Camilla återkopplar till de olika karaktärerna i varje bok. Ser fram emot fler delar! Nu när årstiderna är slut får vi hoppas på att det istället bli fler sviter!;)