Ida Karlsson

Användarprofil

Alla ljuger

Bok av Camilla Grebe
Camilla Grebe är en av mina absoluta favoritförfattare. Har läst alla hennes tidigare böcker som givits ut, både som hon skrivit själv men och med andra. Ny utgiven bok är ”Alla ljuger” som är den femte fristående boken i serien ”Flickorna och mörkret”. Den går under genren psykologisk thriller, men är är lika mycket ett familjedrama eller relationsroman med kriminalinslag.

Läraren Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro.
Inte kan väl någon mörda sitt eget barn?

"Alla ljuger" handlar om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.

I boken får man följa de olika huvudpersonerna i hur händelseförloppet utvecklas och deras olika vägar korsas. Hur saker och ting får oanade konsekvenser. En väldigt spännande och som alltid, av Grebe, en välskriven roman. Rekommenderar varmt att läsa såväl denna som dom tidigare böckerna av författarinnan.

Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
Vår vid Sommen är bok nummer fyra i den härliga feelgood-serien som utspelar sig vid sjön Sommen och där vi återigen får träffa karaktärerna från de tidigare böckerna.

I denna bok är det Majlis men också Disa (från tidigare bok) som är huvudpersoner. Majlis lever i sorg efter sin man Nils som nyligen avlidit. Hon känner sig ensam och instängd i villan i Tranås och kan inte gå ut på stan utan att kvävas av alla människor, alla är de på väg någonstans, deras liv bara fortsätter medan hennes har stannat. Kanske vore det bättre att flytta ut till sommarstugan permanent? Hon känner ju Disa på Svalarps gård, så helt ensamt blir det inte.  
Sagt och gjort, Majlis flyttar, men livet på landet är tuffare än hon tänkt sig och för första gången på 35 år måste hon ta itu med allt själv. Dessutom verkar Nils ha haft hemligheter för henne.

”Vår vid Sommen” är en mysig och lättläst feelgoodbok om vanliga människor, om vardagslivet och dess med och motgångar. Denna del är lika bra och i samma anda som de tre första böckerna om livet vid sjön Sommen. Är imponerad av och gillar hur Camilla återkopplar till de olika karaktärerna i varje bok. Ser fram emot fler delar! Nu när årstiderna är slut får vi hoppas på att det istället bli fler sviter!;)
Tips på en underbar och rolig debutroman i feelgood-genren!

Frida Sandberg ska bli klimatsmart och hyr ett rum i den lilla byn Vendel.

Samtidigt som Fridas nya miljötänk försätter henne i dråpliga situationer blir hon snabbt god vän med sin hyresvärd Margareta. Däremot har hon inte samma tur med Margaretas stilige son Jack, som till en början verkar allt annat än imponerad av sin mors sommargäst. Snart börjar hon ändå känna sig riktigt hemma bland invånarna i Vendel, men allt som oftast gör sig en mörk hemlighet påmind. Och när heta känslor uppstår mellan henne och Jack, ja, då glömmer hon nästan bort att hon faktiskt redan har en pojkvän...

En härlig humoristisk feelgood med träffsäkra personligheter. Hoppas på fler böcker i framtiden av författarinnan!

Cyklonvarning

Bok av Christina Wahldén
”Cyklonvarning” är andra delen i kriminalserie som utspelar sig i norra Australien skriven av Christina Wahldén.
Första boken ”Nämn inte de döda” nominerades till Årets bästa kriminalroman 2020.

Vi får återigen träffa poliserna Bluey och Jess samt studenten Greta. Det är jul och den våldsamma cyklonen Scott närmar sig Darwin. Polisen Bluey härjas av minnen från sin barndom, då hans bror dog i cyklonen Tracy på juldagen 1974. Samtidigt ökar brottsligheten och droger i trakten. När en ung man hittas ihjälskjuten dras Bluey och Jess in i utredningen. Snart inser de att majoriteten av de drabbade tillhör ursprungsbefolkningen, och medan cyklonen rycker närmare uppdagas en långt mer obehaglig historia än de kunnat ana.

Christina lyckas återigen att skriva en spännande och upplysande roman. Det är härligt att åter får träffa de lite udda karaktärerna i Darwin och deras vardag i hotet av cyklonen och den ökade drogkriminaliteten. Christina belyser även urbefolkningens liv i dagens Australien. Viktig och spännande läsning - ser fram emot att läsa mer om Bluey, Jess och Greta, hoppas på fler delar!

Flera sidor av oss

Bok av Karin Wallén
”Flera sidor av oss” av Karin Wallén startar med millenniefiramdet nyårsafton 1999 och fortsätter in på år 2000. Den bjuder på nostalgi och trevliga minnen från millenieskiftet. Tänk att det är redan gått 20 år sedan dess!

I boken får vi följa de tre karaktärerna Erik, Mirja och Monika. Erik som är en ensamstående pappa med extraarbete i videobutik och som väderobservatör, Mirja som är en fd. såpaskådis och Monika som är en pensionerad domare- tre ganska olika människor som kanske inte har så mycket gemensamt, men som på grund av olika anledningar börjar dyka upp i varandras liv allt oftare. Centralt i deras vaxande vänskap blir kampen för den gamla ekens överlevnad.

Det är en varm och fin berättelse som berör och som dröjer kvar. En härlig feelgoodroman av Karin Wallén!

Svartsvala

Bok av Josefin Roos
När Lucía vaknar upp efter en hjärnblödning är allt förändrat. Hon har inget närminne, hon måste lära sig allt på nytt, och enligt läkaren kan olyckan slå till när som helst igen. Hon träffar en man och får ett barn, trots läkarens varning, men att klara vardagen är svårt. Allt måste ske nu, innan det är för sent. Men vad betyder nuet när man inte har något minne, hur är man en människa när man inte har något förflutet?

Svartsvala är en febrig kärleksroman om minnets betydelse och glömskans förskoning och förbannelse, om att fly och att stå stilla, en hyllning till det liv som bara kan anas i skuggan av döden. En bok om att inte minnas, om vad som har skett eller inte. En bok om Chile och dess historia och kultur och en bok fylld med litterära referenser. Annorlunda skriven jämfört med de böcker jag normalt läser men klart läsvärd!

Som om ingenting hänt

Bok av Anette Nyberg
”Som om ingenting hänt” handlar om Lisa som flyttar tillbaka hem från New York till Glättinge med sin familj. Snart blir hennes mamma sjuk och Lisa får rycka in på moderns café. Samtidigt händer också konstiga saker med hennes man.

En roman om att klara sig igenom prövningar när livet inte blir som man tänkt sig. Om förändring och att våga satsa på sina drömmar.

En väldigt mysig debutroman som jag verkligen kan rekommendera att läsa och givetvis vill jag läsa fler böcker om Lisa, hennes cafédrömmar och om kärlek...❤️

Jordanden

Bok av Susanne Boll
”Jordanden” är Susanne Bolls sjunde bok och nummer tre i thrillerserien om psykologen Vera Lilja, som släpps idag!

I ”Jordanden” hittas en man ihjälfrusen och våldtagen i Judarskogen och Veras vän, polisen Kenneth Karlsson, får fallet på sitt bord. Till sin hjälp att lösa fallet kallar han in Vera.

Det dröjer inte lång tid förrän ytterligare en man hittas brutalt våldtagen och ondskan kommer dem oroväckande nära.

På det privata planet brottas Vera med stress, utbrändhet och sin relation till Nico men också till exet Alexio.

En lättläst spänningsroman med fokus på karaktärerna och deras relationer och livsöden. Förutom en lagom dos spänning förmedlar boken även värme, kärlek och empati.

Käre Edward

Bok av Ann Napolitano
En sommarmorgon lyfter ett flygplan från New York till Los Angeles. Ombord finns 191 passagerare och i boken får vi följa några av dem. När planet kraschar på ett fält i Colorado är det endast 12-årige Edward Adler som överlever.

Edward kämpar för att förstå meningen med sin överlevnad och för att hitta en plats i världen utan sin familj hemma i det nya hemmet hos mostern och hennes man. Den enda som håller honom uppe är vänskapen med flickan i huset bredvid, Shay. Tillsammans gör Edward och Shay så småningom en häpnadsväckande upptäckt: gömda i familjens garage finns säckar med brev från släktingar till de andra passagerarna, adresserade till Edward. Tillsammans funderar de ut hur de kan göra det bästa för Edward och brevskrivarna.

En lite udda men fin och vacker berättelse om en otäck tragedi med några av livets mest djupgående frågor: Hur gör vi det mesta av den tid vi får? Och vad betyder det att inte bara överleva, utan att verkligen leva?

Offermakaren

Bok av Viveca Sten
Det är nu 12 år sedan Viveca Sten kom ut med sin första bok i succé-serien om Sandhamn. En bokserie som även ligger till grund för den internationella tittarsuccén ”Morden i Sandhamn” med över 80 miljoner tv-tittare. I oktober släppte Viveca Sten första delen i hennes nya serie ”Åremorden” som utspelar sig i de jämtländska fjällen.

Just när vintersäsongen börjar i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Vi får här följa Daniel Lindskog som är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa samt Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och fått sparken från polisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring mordet. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Många hemligheter uppdagas. Hur många måste bli offer innan sanningen uppdagas?

Detta är en ny deckarserie med potential och som jag absolut kommer att läsa fler delar av när de släpas framöver. Den har allt vad en deckare ska innehålla och den är lättläst och spännande. Det är kul med ny miljö och nya karaktärer att lära känna och följa.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.