Alla ljuger

Bok av Camilla Grebe
Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och - oftast - bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro. Inte kan väl någon mörda sitt eget barn? "Alla ljuger" handlar om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.
Boken handlar om Maria som lever ett vanligt liv med sin man Samir, hennes son Vincent och Samirs dotter Yasmin.

En dag försvinner Yasmin och Samir anklagas för att ha mördat sin egen dotter.

Marias tillvaro vänds upp och ner och hon vet inte vem hon kan lita på.

”Alla ljuger” är en riktig bladvändare. Det händer grejer från början till slut. Gillar att man får följa de olika karaktärerna och se olika scener från olika personers sätt.

En bok man bara måste läsa!
Efter att förlorat sin fru och yngsta dotter, tar Samir med sig dottern Yasmin och flyttar till Sverige. Där träffar han Maria, ensamstående mamma till Vincent som har Downs syndrom. Samir och Yasmin flyttar in hos Maria och Vincent och de lever ett till synes lyckligt familjeliv.

En dag försvinner Yasmin, och Samir blir anklagad för att ha mördat henne. Han blir dock frikänd men alla runt omkring tror att han är skyldig, så även Maria.

Efter Yasmins försvinnande slutar Vincent att prata och ingen tycks veta någonting om vad som hänt.
Efter tjugo år tas fallet Yasmin upp igen som ett cold case, där läsaren äntligen får veta vad som hände och vem som ljög.

Har alltid tyckt om Camilla Grebes böcker och så även denna. Boken var en riktig nagelbitare, där spänningen stegrades hela tiden.

Var det någon som visste vad som egentligen hände Yasmin? I så fall varför sa ingen sanningen? Hade svårt att sluta lyssna och tyckte även att Katarina Ewerlöv gjorde en strålande uppläsning.
En mycket efterlängtad bok av Camilla Grebe. Samir och dottern Yasmin har lämnat Paris, efter att hustrun och en yngre dotter omkommit i en bilolycka, och flyttar till Sverige. Där träffar han Maria, som har en son Vincent med Downs syndrom, och de två familjerna blir en. En dag förändras allt då Yasmin försvinner och trots idogt letande hittas hon inte. Misstankar finns först om självmord, då man finner ett avskedsbrev, men ändras till mord då man också finner en blodig jacka. Man får dels följa händelserna år 2000 dels 20 år senare då fallet tas upp som ett Cold Case. Med stor spänning får vi följa frågan: vad är sanning, vad är lögn och vem ljuger. En riktig bladvändare som inte går att lägga ifrån sig förrän man fått veta slutet.
”Alla ljuger” av Camilla Grebe är en kriminalroman men mycket mer än så.

Maria, lyckligt gift med Samir, hans dotter Yasmin och Marias son Vincent lever ett vanligt familjeliv med en vanlig vardag och tacomys på fredagar. Tills Yasmin försvinner. Då öppnar sig en avgrund. Ju mer polisen försöker ta reda på vad som hänt ju mer inser man som läsare att boktiteln stämmer. Alla ljuger.

En bok som har tydliga karaktärer som var och en berättar om det som hänt gör att man som läsare nästan upplever att man har en diskussion med författaren. Boken innefattar aktuella ämnen såsom rasism, hedersvåld, våld i hemmet, att skydda varandra och ensamhet. Rekommenderas.
Camilla Grebe är en av mina absoluta favoritförfattare. Har läst alla hennes tidigare böcker som givits ut, både som hon skrivit själv men och med andra. Ny utgiven bok är ”Alla ljuger” som är den femte fristående boken i serien ”Flickorna och mörkret”. Den går under genren psykologisk thriller, men är är lika mycket ett familjedrama eller relationsroman med kriminalinslag.

Läraren Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro.
Inte kan väl någon mörda sitt eget barn?

"Alla ljuger" handlar om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.

I boken får man följa de olika huvudpersonerna i hur händelseförloppet utvecklas och deras olika vägar korsas. Hur saker och ting får oanade konsekvenser. En väldigt spännande och som alltid, av Grebe, en välskriven roman. Rekommenderar varmt att läsa såväl denna som dom tidigare böckerna av författarinnan.
Som jag längtat efter denna nya nervkittlande bok av Camilla Grebe! Så spännande från första början så man kan inte sluta... bonusdottern försvinner och Marias man blir anklagad för att ha med det hela att göra ...läs och njut !
Rekommenderas för den som gillar spänning
Vi får följa ett ex antal människor som ljuger för sig sin egen skull och för sin familj, detta är nog bland dom bästa böckerna jag läst och hade svårt att lägga ifrån den en riktig bladvändare