Alla ljuger

Bok av Camilla Grebe
Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son, sin nye man Samir och - oftast - bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro. Inte kan väl någon mörda sitt eget barn? "Alla ljuger" handlar om den fina linjen mellan lögn och sanning. Ett isande kriminaldrama och en förödande precis skildring av en familj i fritt fall.
Efter att förlorat sin fru och yngsta dotter, tar Samir med sig dottern Yasmin och flyttar till Sverige. Där träffar han Maria, ensamstående mamma till Vincent som har Downs syndrom. Samir och Yasmin flyttar in hos Maria och Vincent och de lever ett till synes lyckligt familjeliv.

En dag försvinner Yasmin, och Samir blir anklagad för att ha mördat henne. Han blir dock frikänd men alla runt omkring tror att han är skyldig, så även Maria.

Efter Yasmins försvinnande slutar Vincent att prata och ingen tycks veta någonting om vad som hänt.
Efter tjugo år tas fallet Yasmin upp igen som ett cold case, där läsaren äntligen får veta vad som hände och vem som ljög.

Har alltid tyckt om Camilla Grebes böcker och så även denna. Boken var en riktig nagelbitare, där spänningen stegrades hela tiden.

Var det någon som visste vad som egentligen hände Yasmin? I så fall varför sa ingen sanningen? Hade svårt att sluta lyssna och tyckte även att Katarina Ewerlöv gjorde en strålande uppläsning.