Klimatsmart och fullkomligt förvirrad

Bok av Jennifer Berglund
Frida Sandberg ska bli klimatsmart på riktigt - och hon tänker börja med en hemester! Men vart åker man egentligen då? Efter en stunds googlande dyker plötsligt ett riktigt lovande resmål upp. I den lilla byn Vendel bor en äldre dam med ett ledigt gästrum, och hon vill gärna ha en kvinnlig hyresgäst som gillar att laga mat. Kan det bli mer perfekt? Samtidigt som Fridas nya miljötänk försätter henne i dråpliga situationer blir hon snabbt god vän med sin huskamrat Margareta. Däremot har hon inte samma tur med Margaretas stilige son Jack, som till en början verkar allt annat än imponerad av sin mors sommargäst. Snart börjar hon ändå känna sig riktigt hemma bland invånarna i Vendel, men allt som oftast gör sig en mörk hemlighet påmind. Och när heta känslor uppstår mellan henne och Jack, ja, då glömmer hon nästan bort att hon faktiskt redan har en pojkvän... Jennifer Berglund, född 1991, är en svensk författare från Uppsala. 'Klimatsmart och fullkomligt förvirrad' är hennes debutroman.
Frida Sandberg försöker göra allting rätt med precis allt, men kan man verkligen vara alla till lags utan att tänka på sig själv?
Vilken härlig och jordnära bok.
Jag skrattar högt på flera ställen åt Frida, samtidigt som mitt hjärta ömmar för henne. Hög igenkänningsfaktor gällande motorvägsskyltar och avfarter.!!
Frida väljer att semestra i Sverige istället för att åka utomlands med sin mamma. Allt på grund av att hon har bestämt sig för att till hundra procent leva klimatsmart. Hon lämnar sin pojkvän kvar i Uppsala och hittar byn Vendel där hon ska bo inneboende hos en kvinna. Under sin tid i Vendel landar Frida i vad hon verkligen vill i livet.
Det här är verkligen en söt och rolig bok. Den har många ingredienser och det som jag gillar mest med den är den varma atmosfären tillsammans med Fridas knasiga dråplighet som ger många skratt. Dryga 5 timmar med ett leende på läpparna och jag hade gärna velat känna Frida lite mer.
Tips på en underbar och rolig debutroman i feelgood-genren!

Frida Sandberg ska bli klimatsmart och hyr ett rum i den lilla byn Vendel.

Samtidigt som Fridas nya miljötänk försätter henne i dråpliga situationer blir hon snabbt god vän med sin hyresvärd Margareta. Däremot har hon inte samma tur med Margaretas stilige son Jack, som till en början verkar allt annat än imponerad av sin mors sommargäst. Snart börjar hon ändå känna sig riktigt hemma bland invånarna i Vendel, men allt som oftast gör sig en mörk hemlighet påmind. Och när heta känslor uppstår mellan henne och Jack, ja, då glömmer hon nästan bort att hon faktiskt redan har en pojkvän...

En härlig humoristisk feelgood med träffsäkra personligheter. Hoppas på fler böcker i framtiden av författarinnan!
En riktig feel good bok som tar upp aktuella ämnen på ett helt underbart sett, boken lämnade mig med en härlig känsla i kroppen.
Detta är en väldigt rolig bok med en huvudkaraktär som man inte kan låta bli att tycka om, trots, eller kanske tack vare, hennes emellanåt tveksamma beslut och naivitet.🤩Lättläst och aktuell med en hel del goda skratt.
Underbart förutsägbar, mysig handling med många härliga uppfriskande tankar och kommentarer som jag sitter och småskrattar åt.

En riktig feelgood som värmer i hjärtat och får en att inse att det är på landet man ska bo.