Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
  Majlis lever i sorg efter sin man Nils som nyligen avlidit. Hon känner sig ensam och instängd i villan i Tranås och kan inte gå ut på stan utan att kvävas av alla människor, alla är de på väg någonstans, deras liv bara fortsätter medan hennes har stannat. Kanske vore det bättre att flytta ut till sommarstugan permanent? Hon känner ju Disa på Svalarps gård, så helt ensamt blir det inte. Sagt och gjort, Majlis flyttar, men livet på landet är tuffare än hon tänkt sig och för första gången på 35 år måste hon ta itu med allt själv. Dessutom verkar Nils ha haft hemligheter för henne, det känns inte alls bra. Och bina, vad i hela friden ska hon ta sig till med dem?   Vår vid Sommen är bok nummer fyra i den härliga feelgood-serien som utspelar sig vid sjön Sommen. CAMILLA DAHLSON har tidigare arbetat som journalist på både dags- och fackpress och är utbildad civilekonom. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal barn- och ungdomsböcker och även en lättläst bok för vuxna. Camilla bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Där har hon tillbringat många sommardagar på och vid sjön Sommen.
Detta är den fjärde boken om Sommen där vi åter igen får träffa bekanta och även nya karaktärer. Majlis lever i sorg efter att förlorat sin man Nils. Hon känner sig ensam i villan i Tranås så hennes planer är att flytta ut till sommarstugan för gott. Majlis känner ju Disa som som bor på Svalarps gård som driver Bed & Breakfast verksamhet och kämpar för att få gäster.

Wow! Jag har läst alla fyra böckerna om Sommen och har verkligen fastnat för dom och denna som utspelar sig under våren tycker jag är fantastisk - att få återkomma till Sommen med dess omnejd och träffa "gamla" karaktärer och stifta bekantskap med nya, underbart! Boken är lättläst, charmig, härlig, underbar och mysig. En klassisk feelgood med de perfekta ingredienserna så som kärlek, vänskap, glädje, sorg, lite drama och hemligheter....så läs och njut!