Malin

Användarprofil

Knacka på

Bok av Anna-Clara Tidholm
En klassiker för de yngsta läsarna. Den har varit en favorit för båda mina döttrar. Fina bilder kombinerat med korta texter. Inbjuder barnet till att delta genom knackandet på dörrarna i boken

Vår vid sommen

Bok av Camilla Dahlson
Vår vid sommen" är en sådan bok som man helst vill kliva in i. Författaren lyckas verkligen skapa den mysiga stämningen man vill möta i en feelgood. När man börjat läsa vill man inte sluta samtidigt som jag inte vill läsa ut boken och lämna den mysiga miljön runt Sommen.

Beck – Pojken i glaskulan

Film från 2002 regisserad av Daniel Lind Lagerlöf
Beck är ett säkert kort. Kör igång en beck-film och man vet vad man kan förvänta sig och blir inte besviken.
Underbart program som passar hela familjen. Fyllt av glädje och skratt. Den perfekta fredagsunderhållningen.

Resenären & Banemannen

Bok av Tommy Gustafsson
"Resenären och Banemannen" är en välskriven berättelse med ett målande och välutvecklat berättarspåk. Författaren har en förmåga att beskriva detaljer så att historien  lever. Vissa partier i boken är riktigt råa och läskiga och de biter tag i mig som läsare.

Jag har inte läst så mycket inom fantasygenren innan och tyvärr fanns det nog en anledning till varför. Även hur bra skriven "Resenären och Bannemannen" är och trots att berättelsen har ett fint flöde och driv så biter inte historien tag i mig och läsningen går bitvis trögt. Det var helt enkel inte min typ av bok. För en läsare som gillar fantasygenren skulle jag absolut rekommendera boken främst på grund av språket och berättartekniken.

Bebbe och fina kroppen

Bok av Mervi Lindman
Fantastiska Bebben! Detta är en bok som min 2-åring älskar. Bebben erbjuder hög igenkänning, humor och värme och fina illustrationer. En fröjd att läsa många gånger både för liten som stor.
Mysigt program där man får följa människor som förverkligar sina husdrömmar genom att bygga nytt eller renovera. Härliga programledare också.
Det bästa frågesportsprogrammet på tv. Stor blandning på frågor, högt och lågt. Roligt, trevligt och varierande. Kanonprogram!
Vilse i stormen är en barnbok som blandar svåra ämnen med vindlande äventyr ute på stormande hav. Här blandas sorg, ensamhet med spännande äventyr på ett fint sätt.  Vikten av vänskap går som en röd tråd genom hela berättelsen 

" Kanske de skriver ett kapitel två?" säger min sexåring när vi slår ihop boken och tittar på författarporträtt på baksidan.
Ja det finns mycket kvar att utforska kring Abella och Måns så vi läser gärna mer.

Nästan bra på livet

Bok av Conny Palmkvist
Det här är en bok som känns.   En berättelse som rymmer mycket.    Conny Palmkvist beskriver otroligt vackert kärleken till dottern och hur de tillsammans möter Lovas hinder för att få livet att fungera. Men också hans tvivel om att räcka till.
Språket är vid första anblicken enkelt men varje mening  är perfekt formad. Det till synes enkla språket rymmer så mycket och blir snudd på poetiskt. Det är intimt, vackert och ärligt. En intensiv närvaro vibrerar i varje ord. Boken är rakt igenom modig och berörande.

Missa inte denna berättelse. Läs och berörs av en fars kärlek till sin dotter.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.