Malin

Recensioner

I Rättvisans Tjänst - Berättelser Om Brott Och Straff av Johan Eriksson

Betyg 5
En sakligt och  professionellt skildring av arbetet som försvarsadvokat. Hela boken genomsyras av en stark medmänsklighet. Där författaren lyckas gestalta inte bara brottet utan ge en flerdimensionell bild av människan bakom. Johan Eriksson visar också boken igenom hur viktigt det är att vi har ett fungerande demokratisk rättssamhälle. 

I hemlighet begravd av Viveca Sten

Betyg 3
"I hemlighet begravd" är bra skriven och blandar mordgåta med relationer och vardagsliv. Berättelsen har ett tydligt driv ända fram tills att alla delar vävts ihop snyggt genom det för mig oväntade slutet. Jag gillar särskilt kapitlerna som är skrivna utifrån Astrid och Siris perspektiv. Jag har bara läst någon enstaka av seriens tidigare delar vilket märks av i kapitlerna som berättas i nutid. Dessa hade jag haft större behållning av om jag läst böckerna före.

Vargen av Katarina Wennstam

Betyg saknas
Jag tycker mycket om alla Wennstams böcker. Hon väjer inte för de svåra ämnena och tar alltid upp frågor som engagerar och förfasar en som läsare. Det märks att Katarina Wennstam vet vad hon skriver om. Boken är väl underbyggd med fakta samtidigt som deckargåtan och romanfigurenas liv är bra och intressant skildrade.

Göra gott : Göra gott av Christie Watson

Betyg 5
Boken är skriven med en otrolig rakhet och ärlighet. Den är hoppfull, brutal och varm på en och samma gång. Vid flera tillfällen gör det ont att läsa

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr

Betyg 5
Den här boken kvalar in på topp-5 av de bästa böcker jag läst. Fantastisk historia och makalöst vackert språk.

Skamvrån av Sofie Sarenbrant

Betyg 4
Jag lyssnade på denna en vecka i stugan. En bok som lämpar sig exemplariskt som sällskap i hallonbuskarna och blåbärsris samt när disken behöver diskas Lätt att komma in i och lättlästa, korta kapitel.

Jag tyckte om att vi i denna bok fick följa Nyllet ganska mycket och man fick veta mycket kring Emmas och hans relation.

Sarenbrants böcker är ett säkert kort för underhållande och spännande stunder.

Mios Blues av Kristina Ohlsson

Betyg saknas
I denna bok är det många personer, vändningarna och ledtrådar
Om någon skulle be mig återberätta storyn i skulle det bli så invecklat så ingen skulle kunna hänga med men författen lyckas på ett lysande sätt lotsa mig som läsare genom varje del så allt blir självklar och aldrig förvirrande eller svårt att följa.

Vissa böcker biter tag i en från första sidan. Denna bok är sådana Jag gillar allt karaktärena , humorn, språket och storyn.

Flickorna som sprang av Simon Häggström

Betyg 5
Författaren har lyckats skriva en bok som både är en grymt spännande deckare och en skildring av prostitution som gör att man får ont i magen och mår illa.

Det finns hundra tillfällen i boken som man bara vill hoppa in och rädda tjejerna och lika många gånger som man tänker "vilka jävla as" om förövarna. Många partier är riktigt vidriga att läsa samtidigt som det är lika viktigt att de beys och lyfts fram i ljuset.

Flickorna som sprang är förutom att de är en viktig skilddring av samhällets mörka sida också en otroligt bra deckare. Välskriven, Spännade och omöjlig att lägga ifrån sig

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz

Betyg 5
Brevvännerna är en genomhärlig bok. Den har alla delar man kan önska av en riktig feelgood-bok. En riktigt varm berättelse om kärlek ,uppbrott, saknad och längtan. Man får växelvis följa Malin och Erik. Författaren har skildrat personerna med värme och innerlighet som gör att man både tycker om och berörs av deras liv.

Syndabocken av Sofie Sarenbrant

Betyg saknas
Sarenbrant vet hur man skriver en bladvändare. Här är det svårt att sluta läsa och sidorna slukas i ett nafs.

En fängslande samtidsdeckare som tar upp fördomar klassamhället och dysfunktionella familjer.

Vi får även följa Emma och Nyllets relation. Något som jag gärna hade velat veta mer om

En snabb fängslande berättelse med mycket driv i . Här finns inga transportsträckor. Serien om Emma Sköld känns som ett säkert kort. Här får du vad du förväntar dig och är mycket nöjd med det .

En bok att sträckläsa. 🌞