Malin

Användarprofil
Fantastiska Bebben! Detta är en bok som min 2-åring älskar. Bebben erbjuder hög igenkänning, humor och värme och fina illustrationer. En fröjd att läsa många gånger både för liten som stor.
Mysigt program där man får följa människor som förverkligar sina husdrömmar genom att bygga nytt eller renovera. Härliga programledare också.
Det bästa frågesportsprogrammet på tv. Stor blandning på frågor, högt och lågt. Roligt, trevligt och varierande. Kanonprogram!
Vilse i stormen är en barnbok som blandar svåra ämnen med vindlande äventyr ute på stormande hav. Här blandas sorg, ensamhet med spännande äventyr på ett fint sätt.  Vikten av vänskap går som en röd tråd genom hela berättelsen 

" Kanske de skriver ett kapitel två?" säger min sexåring när vi slår ihop boken och tittar på författarporträtt på baksidan.
Ja det finns mycket kvar att utforska kring Abella och Måns så vi läser gärna mer.
Det här är en bok som känns.   En berättelse som rymmer mycket.    Conny Palmkvist beskriver otroligt vackert kärleken till dottern och hur de tillsammans möter Lovas hinder för att få livet att fungera. Men också hans tvivel om att räcka till.
Språket är vid första anblicken enkelt men varje mening  är perfekt formad. Det till synes enkla språket rymmer så mycket och blir snudd på poetiskt. Det är intimt, vackert och ärligt. En intensiv närvaro vibrerar i varje ord. Boken är rakt igenom modig och berörande.

Missa inte denna berättelse. Läs och berörs av en fars kärlek till sin dotter.

Cyklonvarning

Christina Wahldén
Genom hela boken finns cyklonen och dess utveckling som en ständigt närvarande kullis och i takt med att  spänningen stiger i fallet Bluey och Jess och arbetar med  ökar cyklonen i styrka.
Deckarhistorien är spännade och välskriven men än mer intressant upplever jag skildringen av cyklonens framfart och Blueys minnen av förlusten av hans bror. 

Verschwindigus

David Teschner
Detta är en tunn bok räknat till sidor endast 107 sidor men innehållet är massivt. Språket är poetiskt, filosofiskt och tätt. Det finns inte en mening som inte känns skriven med precision. Historien är förvirrande, utmattade och fascinerande att läsa.

Jag har en förväntan om att  när jag når slutet kommer trådarna trasslad ut och jag kommer att förstå hela berättelsen  men så är inte fallet.  När jag når slutet av boken sitter jag som ett levande frågetecken och säger till min man " Det här var en bra bok men jag fattar ingenting" Jag upplever att historien bjöd på fler och fler frågetecken ju längre in i boken jag kom.

Ett citat från bokens inledning tycker jag sammanfattar min läsupplevelse
"Jag ändrade min berättelse till en slags anekdot som inte var riktigt sann, slutet och ursprunget blev ett annat, verklighet och overklighet blandas hej vilt tills ingen såg någon ände"

Jag får lust att läsa om boken för att kanske förstå saker på andra sätt nu när jag har slutet men jag får nog vila mig lite först.

Stormvakt

Kristina Ohlsson
Alltså, vad bra denna bok var. Kristina Ohlsson  är en av mina favoritförfattare och även denna gång har hon lyckats. Jag tar varje tillfälle i akt att fortsätta  lyssna på ljudboken och går extra långa promenader för att  få veta vad som händer. Dessutom förträffligt inläst av Martin Wallström.

Bra story, bra språk, bra karaktärsskildringar, bra miljöbeskrivningarna. Jäkligt bra helt enkelt.   Läs den!

Mellan raderna - en podcast om läsning

Podcast av Peppe Öhman och Karin Jihde
En favoritpodd när det kommer till böcker och läsning. Alltid intressanta och meningsfulla samtal mellan Jhide och Öhman

Din tillgivna syster

Sebastian Avindell
Det här är en spännande historia. Författaren har lyckats bygga upp en ruggig stämning.  Att handlingen delvis får utspelas i kulverterna på sjukhuset är perfekt. En miljö som passar perfekt för att ytligare förstärka stämningen i boken. Med hjälp av öde kulvertar, musik och dofter av lavendel och klor byggs en obehaglig och rysligt autmosfär. En lättläst berättelse med bra driv från första till sista sidan.  Läser gärna mer av Sebastian Avindell
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.