Lollo Olsson

Användarprofil

Fika

Aktivitet
Fika är ett underbart sätt att träffa vänner och äta något gott till! Jag tycker om att sitta på ett fik och bara titta på alla som passerar! Eller att vara där med mina barn, äta gott och prata om allt som de vill prata om!

Svartsvala

Bok av Josefin Roos
En fantastisk historia som jag sträckläste. Språket är poetiskt och väldigt vackert. Läsningen bara flyter på och jag dras med i berättelsen och vill inte att den ska ta slut.

Lucía vaknar upp efter att ha fått en hjärnblödning och hela livet är förändrat. Vi får följa hennes väg med närminnesförlust och hur det påverkar livet. Hur hon inte kan minnas namnet på sin dotters gosedjur, när hon går vilse eller när hon glömmer vad hon ska handla. Hur ser livet ut om man bara kan leva i nuet?

Det är en finstämd bok om kärlek, förälskelse, minnen och fåglar. ”Svartsvala” är en bok jag är glad över att ha läst. Den kommer jag att minnas länge!

Lanthandeln

Bok av Karina Johansson
”Lanthandeln” är en både spännande och underhållande berättelse om livet på landet. Det är en berättelse om vardagen där vi får lära känna olika starka personligheter men det är även en pusseldeckare med oväntade händelser, familjetragedi, mord, spänning och humor.

Karina är bra på att levandegöra sina karaktärer och miljön där berättelsen utspelar sig. Jag gillar hur Karina bygger upp sin pusseldeckare och jag ser gärna en fortsättning!

Samtal från en ängel

Bok av Guillaume Musso
Vill du ha tips om en spännande bok som knappt går att släppa när du väl börjat läsa? Då ska du läsa ”Samtal från en ängel”.

Det här är en otroligt spännande thriller med oväntade vändningar. Det är en oförutsägbar spänningsroman som håller dig i sitt grepp till sista sidan. En förväxling av telefoner på en flygplats leder till ett drama på liv och död. Förväxlingen är spännande att följa, hur två personers liv kan flätas samman och leda till en hemlighet som de båda två trodde var begravd.

Boken är lättläst och har ett otroligt driv framåt i texten. Guillaume Musso är en ny bekantskap för mig, men jag vill gärna läsa mer! ”Samtal från en ängel” gav definitivt mersmak!

Bikupan

Bok av Sarah Crossan
En fantastisk roman, skriven på prosalyrik! Ett sätt jag inte har läst en bok på förut, men det var en positiv upplevelse.

Berättelsen som jag läser är intim, kärleksfull och sorglig. Ana har haft en affär med Connor i flera, trots att båda är gifta på varsitt håll. När han plötsligt dör måste Ana sörja i hemlighet. För han var ju egentligen inte hennes.

”Bikupan” är en berättelse om hemlig och förbjuden kärlek men även om sorg. Sorg du inte kan visa öppet. Var tar man vägen med den då?

Sättet den är skriven på är luftigt och lätt. Jag fastnar i berättelsen och njuter av läsningen. Rekommenderas varmt.

Vinterbröllop

Bok av Sarah Morgan
I det idylliska Aspen ska ett Vinterbröllop snart äga rum, ett bröllop som hela familjen samlats för. Maggie och Nicks yngsta dotter Rosie ska gifta sig men hennes äldre syster är skeptisk. Har verkligen Rosie valt rätt man?

Jag älskar julromaner och Sarah Morgans nya bok ”Vinterbröllop” är en underbar berättelse om kärlek och familj. Det är en gripande, romantisk och julmysig bok! En varm och underhållande berättelse om tre starka kvinnor och kärleken! Rekommenderas varmt!
Diana kommer hem till Sverige för att fira jul med sin mamma. De senaste åren har hon jobbat utomlands och känner egentligen inte alls för att åka hem till ett kallt och mörkt Sverige i november. Två månader hemma, sen väntar ett nytt jobb i Kenya.

Men i Sverige blir inget som hon tänkt sig. Nya bekantskaper blir snabbt vänner och hemligheter avslöjas.

”En oönskad julklapp” är en varm och kärleksfull julroman med humor, trassliga familjerelationer och kärlek. Sara bygger upp sin historia att man bara vill läsa en sida till.. och en sida till... Jag tyckte om att läsa om Diana och de som finns runt henne. Vi skulle alla behöva fler av Gunnel, Blaze och Erik i våra liv. Människor som bara tar emot en och bjuder in till gemenskap och omedelbar vänskap.

Det är intressanta karaktärer, julkänsla och en fin skildring av vänskap och familjerelationer. Det är en fröjd att läsa Saras charmiga bok!

Lomma-Karlaplan med Anders de la Motte & Denise Rudberg

Podcast med Denise Rudberg och Anders de la Motte
En underbar podd som jag lyssnar på när jag är ute och går är Denise Rudberg och Anders De La Mottes podd "Lomma - Karlaplan". Då går promenaden som en dans! Då vill man inte sluta promenera!

Använd bok som present

Presenttips av jultomten
Bästa presenten! En verklighetsflykt en stund och med största sannolikhet en härlig berättelse! Bara att njuta!

Biobesök som present

Aktivitet av jultomten
Underbart att få sätta sig i en skön biostol och titta på en bra film, att få fly verkligheten för ett par timmar!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.