Lollo Olsson

Användarprofil

Forrest Gump

Film från 1994 regisserad av Robert Zemeckis
En underbar film som jag kan se om och om igen! Tom Hanks är lysande som Forrest! Älskar att följa hans äventyr genom livet!
Ta varje chans att gå en kortare promenad! Kanske ta trapporna istället för hissen, gå till jobbet istället för att cykla eller åka buss?
Flickan som aldrig dög är Lottas berättelse. Hennes egen berättelse om att växa upp och känna sig oönskad och osedd. En berättelse om vad som händer med ett barn när vuxenvärlden sviker.

Det är en stark historia, en bok som bitvis är tung att läsa. ”Flickan som aldrig dög” är en väldigt självutlämnande bok. Den är öppen, ärlig och jag är imponerad över den styrka som det måste ha krävts för att skriva den här boken.

Lotta säger själv att det här är den viktigaste och svåraste boken hon har gett ut, men jag är glad att hon vågade och gjorde det. Det är en läsvärd bok där Lotta vill berätta att det går att ändra och förändra sitt liv och mående även om man har varit utsatt för traumatiska händelser. Hon är inte längre flickan som aldrig dög.

I krigets skugga

Bok av Lizzie Page
En varm och bra berättelse som berör tiden under och kring både 1:a och 2:a världskriget. Det är en berättelse som handlar om förlorad kärlek, vänskap och hemligheter som ligger djupt begravda.

Jag tycker om historien som växlar mellan dåtid och nutid, det ger boken ett mer djup. Boken är välskriven och svår att släppa. Jag vill veta hur det ska gå för Vivienne och Pearl. Att vara evakueringsbarn under andra världskriget kan inte ha varit lätt, inte heller att ta emot barn. Men Lizzie skildrar det så fint. De lär sig leva tillsammans och upptäcker saker tillsammans.

Gillar du berättelser som utspelar sig under andra världskriget är det här en bok för dig.

Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Tempot är inte för högt utan handlingen får ta sin tid. Rekommenderas.

Amy Snow

Bok av Tracy Rees
”Amy Snow” är en berättelse om att få en chans även om du föds utan. Aurelia Vennaway är bara åtta år när hon hittar ett övergivet spädbarn i snön på ägorna till familjens herrgård. Trots sina föräldrars protester så får Aurelia sin vilja igenom och det lilla barnet får namnet Amy Snow och växer upp bland familjens tjänare.

Aurelia och Amy är som syskon och mellan dem växer en djup vänskap fram. En vänskap som tar slut när Aurelia dör vid tjugotre års ålder.

Det är en vacker, historisk roman som är väl värd att läsa! Tracy skriver med ett målande språk och miljö- och personbeskrivningarna är fängslande.

”Amy Snow” är en bok om vänskap och hur viktigt det kan vara. Det är även en berättelse om hur det var att vara kvinna på 1800-talet, hur villkoren var olika beroende på vilken klass man tillhörde.

Bit för bit får vi nya ledtrådar till Aurelias hemlighet som Amy nu får leta efter. Det gör att man vill fortsätta läsa, jag vill veta hur det går! Jag tyckte mycket om den och rekommenderar den gärna!

Offermakaren

Bok av Viveca Sten
”Offermakaren” är första delen i Viveca Stens nya serie Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen.

Vilken bladvändare du har skrivit Viveca! ”Offermakaren” är en spännande historia. Korta kapitel och ett högt tempo gör att boken är svår att lägga ifrån sig. I ett snörikt Åre får vi stifta bekantskap med nya spännande karaktärer som jag gärna läser om igen. Miljöbeskrivningarna är målande och gör det lätt att leva sig in i berättelsen.

Gillar starkt!!

Fika

Aktivitet
Fika är ett underbart sätt att träffa vänner och äta något gott till! Jag tycker om att sitta på ett fik och bara titta på alla som passerar! Eller att vara där med mina barn, äta gott och prata om allt som de vill prata om!

Svartsvala

Bok av Josefin Roos
En fantastisk historia som jag sträckläste. Språket är poetiskt och väldigt vackert. Läsningen bara flyter på och jag dras med i berättelsen och vill inte att den ska ta slut.

Lucía vaknar upp efter att ha fått en hjärnblödning och hela livet är förändrat. Vi får följa hennes väg med närminnesförlust och hur det påverkar livet. Hur hon inte kan minnas namnet på sin dotters gosedjur, när hon går vilse eller när hon glömmer vad hon ska handla. Hur ser livet ut om man bara kan leva i nuet?

Det är en finstämd bok om kärlek, förälskelse, minnen och fåglar. ”Svartsvala” är en bok jag är glad över att ha läst. Den kommer jag att minnas länge!

Lanthandeln

Bok av Karina Johansson
”Lanthandeln” är en både spännande och underhållande berättelse om livet på landet. Det är en berättelse om vardagen där vi får lära känna olika starka personligheter men det är även en pusseldeckare med oväntade händelser, familjetragedi, mord, spänning och humor.

Karina är bra på att levandegöra sina karaktärer och miljön där berättelsen utspelar sig. Jag gillar hur Karina bygger upp sin pusseldeckare och jag ser gärna en fortsättning!

Samtal från en ängel

Bok av Guillaume Musso
Vill du ha tips om en spännande bok som knappt går att släppa när du väl börjat läsa? Då ska du läsa ”Samtal från en ängel”.

Det här är en otroligt spännande thriller med oväntade vändningar. Det är en oförutsägbar spänningsroman som håller dig i sitt grepp till sista sidan. En förväxling av telefoner på en flygplats leder till ett drama på liv och död. Förväxlingen är spännande att följa, hur två personers liv kan flätas samman och leda till en hemlighet som de båda två trodde var begravd.

Boken är lättläst och har ett otroligt driv framåt i texten. Guillaume Musso är en ny bekantskap för mig, men jag vill gärna läsa mer! ”Samtal från en ängel” gav definitivt mersmak!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.