Seven

Film från 1995 regisserad av David Fincher
En seriemördare går lös. Hans offer representerar alla en av de sju dödssynderna. De två poliserna David Mills och William Somerset får uppdraget att hitta vem det är. För att förstå vem som gjort de bestialiska morden försöker William förstå hur mördaren tänker, något som David inte alltid hänger med på.
En 90 tals klassiker som fortfarande är lika bra som den var då. Spänning och en bra historia. Jag ser om den igen och igen!
Skicklige thrillerregisörren Dave Fincher lotsar i Seven en som vanligt ypperlig Morgan Freeman och en välspelande Brad Pitt som i filmen spelar två omaka poliser till stordåd. I filmen spelar de ett udda polispar som får i uppdrag att försöka lösa flera mord som skett på senaste tiden. Vid varje mordplats har mördaren skrivit en av de sju dödssynderna. Vi får följa poliserna i upptäckten av det ena vidrigare mordfallet än den andra och följa deras resonemang sinsemellan.

Handlingen i filmen är inte särskilt unik utöver att temat eggar fantasin, ändå slås jag av att det här är en film som man faktiskt kommer ihåg. De två trovärdiga poliserna kompletterar varandra vilket ger dynamik och för handlingen framåt vilket höjer filmen. Men det är framför allt i själva kameraperspektivet, och fokuset på detaljerna som gör denna thriller så vansinnigt ryslig. Det här är en film man inte glömmer i första taget.