Sevgi A

Användarprofil

Flickan i glastornet

Bok av Elizabeth Fremantle
I denna bok får vi följa Lady Arabella Stuart som är brorsdotter till drottning Elisabeth l och är nästa tronarvinge. Boken utspelas i 1500-talets Englan. Lady Arabella har ett kontrollerat liv där hon har ett begränsat liv som hon i ett antal försök försöker lämna detta liv och leva ett fritt liv men lyckas inte.
Detta är min typ av genre av bok starka kvinnor som försker stå för sina liv. Jag skulle rekommendera denna bok till alla. Läs!
Rekommenderas för den som är intresserad av kvinnohistoria

Letters to Juliet

Film från 2010 regisserad av Gary Winick
En helt klart favorit fell-good film som jag kan se om och om igen. Staden Verona är ljuvligt vackert och romantiskt. Har alltid velat bila runt i Italen efter att jag såg denna film.

Gone Girl

Film från 2014 regisserad av David Fincher
Gone girl är en psykologisk thrillerfilm baserad utifrån boken med samma namn skriven av Gillian Flynn.
Paret Nick och Amy Dunne ska fira sin femte bröllopsdag men Amy försvinner helt mystisk. Man får följa Nicks version av historian samt Amys version via hennes dagbok. Alla misstankar om mord vänder sig mot Nick och en utredning påbörjas. Men allting visar sig inte vara som man misstänker.
Väldigt bra handling. Rekommenderar starkt!

Evelyn Hugos sju äkta män

Bok av Taylor Jenkins Reid
Vilken livsberättelse! Detta är en bok om Evelyn Hugos glamourösa liv vilket visar sig inte vara lika glamouröst som man kan tänkas. Evelyn Hugo är en skådespelerska som kliver upp för berömmelsens stege, steg för steg. Allt hon gör för att få som hon vill och hur hon en efter en förlorar alla hon håller kärt och blir den enda kvar vid liv.

Jag gillar hur författaren har skildrat allting. Även hur boken slutar ingenting saknas. Jag gillar att läsa sådana böcker som inte lämnar några frågetecken när jag har läst klart.

Den siste samurajen

Film från 2003 regisserad av Edward Zwick
En av mina favorit filmer! Det är en historisk film som utspelas i Japan där den traditionella Japan med sina seder krockar med den moderniserade Japan som styrs av den engelska makten. Det bildas en klyfta och samurajerna utpekas som vildar.

En oväntad vänskap

Film från 2011 regisserad av Éric Toledano och Olivier Nakache
Det är en fransk film som är baserad på verklighet. Två världar möts och kommer nära varandra och skapar en fin vänskap i mellan. Driss är från förorten och en väldigt stökig kille som blir anställd hos Philippe som personlig assistent. Philippe är dessvärre förlamad och är rullstolsburen och behöver assistans. Med tiden lär dom känna varandra och man får hänga med i en humoristisk historia om vänskap.
En av mina favoriter!

Pollyanna

Film från 1960 regisserad av David Swift
Pollyanna blir föräldralös och flyttar hem till sin moster Polly. Moster Polly är en dominant ogift kvinna som styr och ställer i hemmet och staden inser inte vilken betydelse Pollyanna har för henne. Hon hamnar i en förbittrad stad där hon injekterar sin att vara glad attityd in hos varenda en i staden.
En sådan härlig film. Har alltid gillat dom äldre filmerna mer.

Nickelpojkarna

Bok av Colson Whitehead
Gud vilken dålig översättning! Man har bara översatt direkt från det engelska. Har ingen känsla i texten. Jag kan tänka mig att det är en bra handling men svenska översättningen fick mig att avbryta mitt i boken. Jag ger handlingen 2 stjärnor.

The Impossible

Film från 2012 regisserad av Juan Antonio Bayona
Filmen utspelar sig i Thailand och är verklighetsbaserad. Henry och hans fru och tre söner är på semester i Thailand. Ett ögonblick och så vänder Tsunami upp och ner på allt. Familjen har kommit ifrån varandra och då börjar en kamp om att försöka hitta till varandra.

Jag minns året då denna naturkatastrof inträffade och det var väldigt tragiskt och läskigt på samma gång. Detta drama påverkade mig väldigt mycket där man har försökt skildra vad som har skett när detta inträffade.
I denna historiska bok har man skildrat tiden efter andra världskriget. Där tre kvinnor vars män var med i motståndsrörelsen mot führern Hitler, men som misslyckas och blir hängda, går igenom en hård tid. Dom försöker hålla sig vid liv i ett slott där det är begränsad med proviant och värme. Man får följa med i deras liv och hur dom har hamnat där dom är just nu.
En bok man behöver läsa!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.