Vill läsa böcker med HBTQ+ karaktärer

Tips för den som...

Peter Darling

Bok av Austin Chant
För tio år sedan lämnade Peter Pan Landet Ingenstans för att växa upp och leva som Wendy Darling. Men han är inte den dotter hans familj ser. Så när Tingeling kommer tillbaka för honom, återvänder han till Landet Ingenstans där de vilda pojkarna och piraterna väntar.

Genre: Fantasy, HBTQ+, retelling

En riktigt bra bok! Roligt, optimistisk och rörande.

Lesbiska Boktips

Instagram-konto
Instagramkontot lesbiskaboktips delar med sig av lesbiska boktips och recensioner i alla kategorier!

Regnbågsbiblioteket

Umeå stadsbibliotek
Gå in på Regnbågsbiblioteket för att få massor av tips på bra och intressanta böcker på temat!

Du, bara

Bok av Anna Ahlund
Min fru älskar den här boken och har många gånger sagt att den är värd att läsas om man gillar kärlek och HBTQ.
Kontakta RFSL som kan ge tips på bra filmer och böcker om HBTQ och dom anordnar även utbildningar och kommer till skolan om man vill. Tänk på att det finns flera bra böcker för barnen om HBTQ familjer som man kan läsa för dem eller de själva kan läsa och ställa frågor om. En familj behöver inte vara en mamma och en pappa och jag tror att mindre barn på lågstadiet har lättare att förstå detta än tonårskillarna. Så vill du att barnen ska få vidare vyer om dessa frågor så läs dessa böcker för dem i ung ålder.

Allt jag inte sa

Bok av Yrsa Walldén
En fin ungdomsbok om att flytta hemifrån, börja plugga på högskola och bli kär i sin vän som redan har pojkvän. Om allt det man säger, och allt det man vill säga men inte sa.

Cemetery Boys

Bok av Aiden Thomas
Yadriel bor i Los Angeles och vill bara att hans familj ska acceptera honom som vad han är. En transsexuell kille och gay.

Men det är inte så lätt i en traditionell familj som i generationer talat med de dödas andar och hjälpt dem gå vidare. I deras gemenskap så blir flickor bruja och lär sig hela skador medan pojkar blir brujo och lär sig sända andar vidare.

Yadriels pappa bestämde att han inte skulle få någon ceremoni, så Yadriel utför den själv med sin kusin, Maritza. Det fungerar och han blir en brujo, men innan de hinner berätta, så blir en av deras släktingar dödad och ingen vet hur eller av vem. Yadriels pappa förbjuder honom och Maritza att delta i sökandet men de bestämmer sig för att trotsa hans beslut.

Genre: Modern Fantasy

Wild Beauty

Bok av Anna-Marie McLemore
En vacker bok i genren Magisk Realism.

Kvinnorna i familjen Nomeolvides sköter om en underbar trädgård kallad La Pradera, som folk reser till från hela världen för att se. Men kvinnorna kan inte lämna trädgården och alla de förälskar sig i försvinner spårlöst. Detta är på grund av förbannelsen som deras familj varit drabbad av i generationer.

Hemligheter från det förflutna ligger dolda och frågan är om förbannelsen som kvinnorna har kan brytas.