Mathilda

Användarprofil
Lågmäld skräck som griper tag i mig🖤 Berättelsen har vissa likheter med Uzumakis Spiralerna - detaljer som börjar bilda ett mönster som sedan liksom tar över. Ifrågasättande av de egna tankarna. De kusliga sammanträffandena.
Ja, jag tror att jag älskar den här berättelsen! Den bästa frågan att ställa när man läser/ser skräck: Vem är det egentligen som är galen?

Regnbågsbiblioteket

Umeå stadsbibliotek
Gå in på Regnbågsbiblioteket för att få massor av tips på bra och intressanta böcker på temat!
Rekommenderas för den som vill läsa böcker med hbtq+ karaktärer
Vilken läsupplevelse! En slags smygande skräck, saker som förändras och blir allt mer galna och skrämmande. Detaljer, som blir mönster som blir tydligare och tillslut tar över. Älskar det! Japansk skräckmanga!
Att vandra lugnt i skogen, stanna upp och verkligen uppleva det som finns runt om - det är härligt! Känn på bladen, barken, stenarna. Lukta på mossan, barren, jorden. Smaka, lyssna, titta! Sitt stilla och tyst en lång stund. Det händer saker i skogen och i dig!

Creepypodden i P3

Podcast från Sveriges Radio
Mycket välgjord podd, med läskiga berättelser från nätet. Avsnitten har olika teman, exempelvis Slenderman, och förutom de spännande historierna får man oftast en bakgrund, vilket gör historierna än mer intressanta. Dessutom har podden funnits ett bra tag, så det finns massor av avsnitt att lyssna på.

Flickan i hörnet

Bok av Mårten Dahlrot
Perfekt mardrömsmaterial🌟 Både text och bild är till synes enkla, men är smarta och finurliga på ett sätt som lockar till att bygga ut berättelsen med personligt mardrömsmaterial.

David Attenborough: Ett liv på vår planet

Film från 2020 regisserad av Alastair Fothergill
Den fantastiska David Attenborough blandar återblickar från sitt äventyrliga liv med skrämmande fakta om vad som händer med vår planet. Han delar också med sig av sin kunskap om vad vi kan (och måste) göra för att rädda planeten. Trots skrämmande fakta så inger filmen hopp.

Du ser ju inte sjuk ut

Bok av Nicole Falciani
Det var mycket intressant att ta del av Nicole Falcianis berättelse om att leva med reumatism. Boken innehåller också fakta kring reumatismatiska sjukdomar.

Hidden Places

Bok av Sofia Vusir Jansson och Nathalie Myrberg
En ljuvlig bok att bläddra fram och tillbaks i, njuta och inspireras av de vackra bilderna! Nu vill jag klippa, vika, sy, bygga kojor och bjuda in till kalas!

Resan

Bok av Veronica Salinas
Resan är en underbar bilderbok om att vara flykting. Eller om att vara en and på en lång resa och känna sig så ensam att man blir osäker på vem man är. Den här borde alla barn få läsa. Och alla vuxna.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.