Aladdin

Film från 2019 regisserad av Guy Ritchie
En fattig pojke som en dag träffar på och blir kär i en prinsessa. Han drömmer om ett liv som prins och hon ett friare liv bortom palatsets murar. När Aladdin plötsligt får tag i en magisk lampa med en ande, förändras hans liv. Men kommer Aladdin lyckas nå sina drömmar med hjälp av anden?
Det här är en film jag varmt kan rekommendera!

Härlig musik, bra skådespelare och så anden förstås; som Will Smith gestaltar med den äran!

Har alltid tyckt mycket om berättelsen om Aladdin och tillhör den generationen som var barn när den tecknade filmen av Aladdin släpptes och även den versionen av filmen kan jag rekommendera!
Charmig och rolig historia, väldigt nära det teckmade originalet, och imponerande kärleksfullt gjord! Snyggt filmad och med häftiga stunts, nästintill en perfekt cast och den kaxiga hunor Guy Ritchie är så bra på...! Jag är inponerad av hur bra den här filmen blev och rekommenderar den varmt!
Om man älskar den tecknade Disneyversionen av Aladdin så kommer man antagligen även att uppskatta denna fantastiskt härliga produktion! Mycket överensstämmer med den tecknade versionen men man har lagt in lite mer ”moderna” inslag - prinsessan är inte beroende av att gifta sig med en prins utan kan bli sultan själv. Will Smith gör rollen som Genie/Anden på ett enastående sätt och lägger till lite mer vuxenfeeling. Bra skådespelare överlag som passar väl i sina roller. Har sett den mer än en gång och slås av att det är en påkostad och välgjord film som kan njutas av flera gånger.
Filmen som är baserad på samma historia som den tecknade versionen, är helt magisk!
Filmen handlar om hur den fattiga pojken Aladdin drömmer om att vara rik och prinsessan Yasmin som drömmer om friheten bortom palatsets murar. En dag träffar Aladdin och prinsessan på varandra och Aladdin blir förälskad. Men hur ska en fattig pojke kunna vinna en prinsessas hjärta? När Aladdin en dag träffar på en gammal man som erbjuder honom rikedom i utbyte mot en tjänst, startar ett otroligt äventyr. Det är ett riktigt spännande äventyr där Aladdin får tag i en magisk lampa och en flygande matta. I lampan bor en ande som kan uppfylla Aladdins drömmar. Det är verkligen en spännande och äventyrlig kärlekshistoria. För mig som älskar Disney och det tecknade originalet, var denna film helt magisk. Den är så bra gjord! Jag älskar verkligen denna film!