Linda Hurtig

Användarprofil

Liv Livmoder får mens

Bok av Anna Samuelsson
Liv Livmoder får mens av Anna Samuelsson och Maja Meurling är en bok som bryter menstabun för de allra minsta. Den förklarar på ett lekfullt och pedagogiskt sätt om vad mens är för någonting, vad som händer i kroppen och vad en menscykel är. Tillsammans med de härliga bilderna som kompletterar den fina texten är Liv Livmoder en perfekt bok för att förklara och diskutera mens. Jag är så glad att jag fått läsa denna bok och att den finns!
Paradiset ligger under mammas fötter är en gripande bok om två unga kvinnor och deras olika, men ändå lika, livsöden. Jag fastnade definitivt i boken och fann den både gripande och intressant. Dock upplevde jag ibland att det är någonting som saknas i den, som om jag har missat någonting. Det kändes som att vissa delar inte knöts samman. Men överlag är det en bra och fin bok som jag tror både skulle vara intressant och viktig för främst ungdomar att läsa då den tar upp viktiga ämnen och känns som en bok som innehåller flera delar som många ungdomar kan identifiera sig i.

De röda bären

Bok av Kristina Murray Brodin
De röda bären skildrar relationen mellan en pappa och ett barn samt visar på att det ibland är viktigt att lyssna på barnet och vad hen tycker. Boken är skriven ut barnets perspektiv och innehåller mycket fina illustrationer som både är färgglada och innehållsrika vilket gör läsningen lite extra rolig. Boken gav mig en fin läsupplevelse och därför får den ⭐⭐⭐⭐/5 av mig.
Sträcksåg denna serie på Netflix. Jätteroligt att få följa en ung kvinnas väg in i en mansdominerad sport. Helt klart en sevärd serie!
Alla tre berättelser i Binas historia är oerhört intressanta att få följa. Binas historia är en dystopisk framtidsvision som även är lärorik och viktig för att lära oss om vad konsekvenserna kan bli om bina försvinner. Den är mörk och väcker många tankar, men är samtidigt en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig, både för att den påverkar en så mycket att det är omöjligt att inte tänka på den när en väl lagt ifrån sig boken men också för att en bara vill fortsätta läsa. Nu är jag väldigt sugen på att läsa de andra böckerna av Maja Lunde!
Lugn & Fin på skattjakt är fylld till bredden med härliga och färgglada illustrationer som är fulla med saker att titta på och som genast gör en sugen på att gå till badhuset. Jag gillar att boken är skriven ur barnens perspektiv vilket gör den lite extra rolig att läsa. Jag har inte läst den första boken och känner att om jag hade gjort det hade jag nog gillat denna ännu mer då jag vid något tillfälle känner att jag missat något, men det är nog jag med min vuxna hjärna som tänker så. Även fast en inte läst den första boken är det fortfarande en mycket fin och rolig bok.

Bada

Aktivitet
Älskar att bada! Att bada i hav med en lång och fin sandstrand är bland det bästa som finns efter en het sommardag.

Lanthandeln

Karina Johansson
Lanthandeln är en riktig mysdeckare då den både kärleksrelationer och vänskaper frodas samtidigt som de spännande inslagen finns där, utan de allt för blodiga delarna. Jag är mycket förtjust över att läsa böcker som utspelar sig på glesbygden, så det är jag mycket glad över att denna bok till stor del gjorde. Författarna lyckas även skilja miljöerna mycket väl i sina beskrivningar vilket bidrar till den fina läsupplevelsen. Ibland hade jag dock lite svårt för att känna med karaktärerna och handlingen kändes lite långsam i början vilket dock vägs upp i slutet av boken.

Sötvatten

Bok av Akwaeke Emezi
Sötvatten är en mycket annorlunda bok om att leva med flera olika identiteter. Den är oerhört fängslande och en sådan där bok som en verkligen behöver ta tid på sig att läsa då den är oerhört intensiv samtidigt som den är skriven på ett oerhört smart sätt som binder ihop de olika rösterna och de olika händelserna. Från början hade jag lite svårt att komma in och skilja på rösterna men när jag väl kommit in i boken var den svår att lägga ifrån sig då varenda mening gör intryck på en. En mycket bra debut!
Herrarna satte oss hit är så värdig Augustpriset då det är en bok som inte bara är oerhört viktig, utan även är fantastisk på så många sätt att jag knappt vet var jag ska börja. Rösterna av alla de intervjuade är så levande så det känns som om en sitter med i samma rum och lyssnar, och varje berättelse är lika rörande. Alla borde läsa denna bok för att den helt enkelt är fantastisk, och väldigt upplysande.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.