Marie Eggimann

Användarprofil

I hjärtat av Ådala

Bok av Åsa Liabäck
En underbar feelgood som även tar upp en del allvarliga saker som när en i äktenskapet får Alzheimer, hur går den friska partner vidare då. Men självklart var det en del kärlek också och förvecklingar. En verklig trevlig och mysig bok med väldigt härliga karaktärer, jo, det fanns visst en surkärring också. Tack och lov kommer det fler böcker.

Insidan ut

Film från 2015 regisserad av Pete Docter och Ronnie del Carmen
En riktigt bra film som handlar om känslor. Vi såg det på fritidshemmet med barnen för att skapa diskussion kring känslor. Väldigt snyggt gjort och karaktärerna är tilltalande, även ilskan

Kvinnorna på Flanagans

Bok av Åsa Hellberg
Boken handlar om de två ägarinnorna till Flanagans, två starka kvinnor och deras liv. Båda har två döttrar där kanske inte relationen är på topp, inte heller deras kärleksliv är vad de kanske önskar. Så finns det en hel del hemligheter som med tiden kommer upp till ytan. De måste samtidigt hålla hotellet konkurrenskraftigt och börjar satsa på lite nytt. En välskriven roman av Åsa Hellberg där det mesta finns, kärlek, mystik, svartsjuka och en massa glamour. Jag ser framemot nästa bok i serien som bör handla om Frankie och Billie som tar över hotellet, eller?

Offermakaren

Bok av Viveca Sten
Det var väldigt kul med en ny serie i en ny miljö nämligen Åre. Boken var välskriven som alltid med Vivecas böcker och personerna vävs långsamt in i berättelsen så man hänger med. Den var riktigt spännande och jag tycker detta lovar gott för en fortsättning. Jag vill veta mer om Hanna och Daniel och även Åre. Ser framemot nästa bok som jag hoppas kommer snart.
Jätteroligt kortspel och enkelt att lära sig. Däremot inte alltid så enkelt att vinna om man inte har turen att få skipbo kort. Bra träning på räkning.

Anne Frank

Bok av Maria Isabel Sanchez Vegara
En underbar barnbok för barn i åldern 6-9 år som handlar om Anne Frank. Den är vackert illustrerad av Sveta Dorosheva. Det finns övriga i serien men vad jag förstår är detta första boken för 6-9 år. Det kommer senare finnas en läsguide på Bookmark som man kan ladda ner. För visst vore det jättebra om man kunde läsa denna bok i skolorna och diskutera kring den. Jag undra hur många barn i skolåldern som känner till Anne Frank. Läs den för era barn.

Ljusblåa dagar

Bok av Anna Alemo
En otroligt charmig och underhållande feelgood där vi får följa både Martin och Jenny.
Från deras möte på ICA Maxi till Blekinge skärgård, närmare bestämt Blommemåla. För givetvis har Martin en stuga i närheten av den Jenny hyrt. Så de stöter givetvis ihop med varandra då och då, de har dessutom hundar båda två vilket gör att det måste ut på en promenad. Jag tycker mötena mellan Martin och Jenny beskrivs så himla bra och roligt, jag skrattade faktiskt högt flera gånger och det är inte ofta det händer i böcker. Sammanfattning: En charmig och underhållande feelgood som bjuder på en hel del skratt, den är så himla bra. Lyssna på den bara.

Än klappar hjärtat

Bok av Susanne Fellbrink
Denna andra boken i serien är precis lika bra som första, eller kanske till och med bättre. Författaren är uppfinningsrik och allt verkar genomtänkt. Man får även följa Cilla och hennes man privat, precis som i förra boken. I denna boken tycker man synd om Cilla som jobbar så hårt men allt verkar gå på tok, är det hennes eget fel?? Den blir riktigt spännande mot slutet och är absolut en bladvändare.

Döden som vakar

Bok av Anne-Marie Schjetlein
Jag tyckte det var genialt att man fick följa de olika personerna genom olika kapitel, då blev det inte heller rörigt. Men ändå så blev det så enormt spännande, det kändes nästan som en Keplerbok. Jag tycker detta är Anne-Maries bästa bok hittills och se till att ni har tid när ni börjar läsa, för ni kan inte sluta.

Den fjärde pakten

Bok av Kristina Appelqvist
En jättebra pusseldeckare, där du får följa personerna och inte vilka som helst. Den ena är elakare än den andre, och de drar sig inte för något. Denna bok sträcklästes och när jag läst slutet vill jag bara ha mer.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.