Kvinnorna på Flanagans

Åsa Hellberg

Vännerna Elinor och Emma har jobbat stenhårt för att lyxhotellet Flanagans i London ska bli riktigt bra och framgångsrikt. Deras hårda arbete har dock haft ett högt pris. Dolda hemligheter har nu kommit upp till ytan. Intrigerna tätnar och deras 22-åriga döttrar Emma och Billie involveras. Boken är den andra i serien om hotellet Flanagans.

2 utgåvor
Välj utgåva
Kvinnorna på FlanagansSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137154602
Kvinnorna på FlanagansSvenska - E-bok
ISBN: 9789137154619
Detta är del två och den efterlängtade uppföljaren om de starka kvinnorna på Flanagans. Jag läste den första delen när den precis kom ut och jag var helt såld. I denna bok har vi förflyttat oss fram till -80 talet och vi får fortsätta att följa livet på lyxhotellet Flanagans. Vännerna Emma och Ellinor har offrat mycket för att driva hotellet till dess framgång och deras döttrar Billie och Frankie har vuxit upp till unga kvinnor. Boken är lättläst och underhållande och den är fylld med kärlek, lögner, lyx, intriger och hemligheter. Jag gillar att läsa denna typ av böcker - att bara få följa med och njuta av bokens resa. Jag hade dock önskat att jag hade läst den första delen i samband med denna, mitt minne behövde en stund för att komma ihåg karaktärerna.
Det är 1980-tal och tjugo år har gått sedan vi lämnade Hotel Flanagans i förra boken. Vi kastas in i hotellvärlden och allt som har att göra med Flanagans och åttiotalet. Det är lyx, flärd, kärlek och svartsjuka men även hemligheter och intriger.

Bästa vännerna Emma och Elinor styr hotellet som blomstrar och på ytan verkar allt vara bra. Men det finns hemligheter som hotar både vänskapen mellan dem och vännernas äktenskap med sina män. I fokus står även vännernas döttrar som verkar ha andra planer än att ta över hotellet. De brottas med sina egna problem och vad de egentligen vill.

Jag älskade första boken om Flanagans och jag älskar även denna bok! Jag tycker att Åsa är skicklig på att beskriva relationerna mellan kvinnorna, deras döttrar och männen i deras liv. Jag tycker även att Åsa är bra på att få in en djupare underton i handlingen, att allt inte är så perfekt som det verkar på ytan.

Jag förlorar mig i boken och karaktärerna och vill inte lägga den ifrån mig. Boken är lättläst och en njutning att läsa. Lyckliga ni som ännu inte har läst den!

Själv vill jag checka in på hotellet och glömma bort omvärlden för en stund!
Ännu en bra och spännande bok av Åsa Hellberg. Denna gång får vi följa döttrarna till ägarinnorna på Flannigans, i deras strävan att bli självständiga och finns sig själva. Samtidigt kommer Emma och Ellinors förflutna ikapp dem. En bok som innehåller spänning, kärlek och en hel del drama. Trots att boken utspelar sig i London mestadels av tiden, så har det inslag och stor igenkänningsfaktor av Sverige och det svenska.
Imponerande hur författaren lyckas behålla den röda tråden genom alla böcker, och hitta sätt som knyter ihop berättelsen och alla böckerna. En perfekt bok att läsa under semestern och jag längtar redan efter nästa, för som vanligt kommer slutet alldeles för snabbt även i denna bok.
Hade nog för höga förväntningar på del två eftersom jag tyckte del 1 var så himla bra. Men precis som förra är det en bok fylld med sex, starka kvinnor och lite mycket politisk korrekthet. Det luktar 80-tal, intriger och hemligheter. Den är absolut inte dålig utan klart läsvärd, men nackdelen med att ha för höga förväntningar är att de inte alltid infrias.

En bok som passar sig en lat sommardag i hängmattan
Andra delen i serien om Flanagans. Nu har vi förflyttats 20år längre fram i tiden till 80-talet. Lyx och flärd flätas samman med intriger och kärlek. Flanagans hotell har nu tagits över av Ellinor & Emma. Deras döttrar har vuxit upp, men är som katt & råtta. Intriger, sex och sorg präglar denna del i serien, men ger också plats för kärlek och hopp om framtiden.

Även om boken är fristående hade jag önskat att jag läst den första boken, Välkommen till Flanagans, i direkt anslutning eftersom jag tenderar att glömma bort böcker 😅 Det hade helt enkelt gjort det lättare att redan från början håller rätt på vem som är vem.

Det jag beundrar framförallt är författarens sätt att med små subtila tecken avslöja att vi befinner oss på 80-talet och hennes sätt att knyta samman lösa trådar allteftersom jag läser.

Jag tror att del tre kommer att bli storslagen & avsluta denna serie med pompa & ståt! Ser så fram emot att läsa om vad som händer härnäst då människorna på Flanagans känns som en andra familj!