Villa Havsbris

Bok av Caroline Säfstrand
Sophie lever sitt hektiska liv mitt i pulserande Berlin, långt bort från hennes barndomshem i Skepparkroken. Ett barndomshem som hon trodde hade sålts för längesedan men som Sophie får ärva när hennes mamma går bort. Sophies plan blir att så snabbt som möjligt renovera det nedgångna huset, sälja det och återvända till Berlin.
Jag blev intresserad av att läsa mer av författaren efter Klubben för lyckliga slut. Den här berättelsen talade inte lika mycket till mig dock. Men jag uppskattar ändå författarens stuk, att ge oss pusselbit efter pusselbit för att förstå oss på karaktärernas förflutna, nu och framtid. Det är en vemodig resa fram till det varma feelgoodslutet.
Villa havsbris av Caroline Säfstand ✨

Detta var precis vad jag behövde, en snabbläst bok som är lättsam feelgood men inte bara rosa moln. En bok om att läka på djupet, hitta sig själv och finna frid i sitt förflutna för att kunna gå vidare. 🌸

Sophie ärver sig gamla barndomshem, kurhotellet Villa havsbris när hennes mamma går bort. Hon är fast besluten om att sälja huset vidare men först behövs det renoveras. Hon annonserar om arbetskraft i den lokala tidningen och kort därefter flyttar tre hjälpsamma personer in på kurhotellet tillsammans med henne. I takt med att huset förändras kommer det förflutna upp till ytan. Allt är mer komplicerat än Sophie först trott, och vad menar den döva grannen med alla lappar hon lämnar?
En sån fin, charmig och mysig feelgood bok helt i min smak. Den handlar om Sophie som efter sin mammas död återvänder till Skepparkroken. Hon har helt plötsligt blivit ägare av kurhotellet Villa Havsbris som också är hennes barndomshem. Sophie får veta att hennes familj bär på en hemlighet
... alla möten för med sig en gåva som kan förändra ditt liv.”
Wow! Vilken härlig och underbar bok!! ❤️❤️
En ljuvligt historia; en blandning av feelgood och allvar som beskrivs på en lättsam och unik sätt. Jag fastnade för boken redan från första sidorna och ville bara fortsätta läsa. Detta är inte bara en feelgood utan en salig blandning av sorg, saknad, hemligheter, förlust, relationer, vänskap, förlåtelse och kärlek samt om finna sig själv.
En lättläst och välskriven bok med charmig miljöbeskrivningar som jag förälskar mig i; boken byggs på fina möten mellan människor och hur de olika karaktärer förändras och även påverkar varandra. Detta bok vill ni inte missa!!
Ett stort plus för en otroligt fint omslag!! Jag vill också bo på Villa Havsbris 😃😃
En underbar bok som jag sträckläste på jobbet. Sophie åker hem från Berlin för att ordna upp efter att mamman dött. Det visar sig att släktgården behöver lite kärlek så hon annonserar efter tre personer som kan hjälpa henne.

Detta kommer att förändra inte bara hennes utan de andras liv också.

En bok om släktskap, nya bekantskaper, kärlek, sorg och skratt!
En härlig bok med fantastiska miljöbeskrivningar och nära och målande karaktärsbeskrivningar.

I den här boken målar Säfstrand över hela duken av känslor och ger läsaren som alltid mycket att tänka på både under och efter läsning.
En härlig och mysig bok i underbara omgivningar.Sophie behöver renoveringshjälp och finner nya vänner.
Villa Havsbris är en mysig och intressant bok, men den är lite för långsam. Jag gillar när det händer mycket, för då förs handlingen framåt fint. Men i Villa Havsbris blev handlingen för utdragen. Jag är egentligen ett stort fan av Caroline Säfstrand, men denna är inte min favorit.

Men, trots detta kan jag absolut rekommendera Villa Havsbris. För den är intressant och mysig att läsa. Vem gillar inte böcker om renoveringar och djupa karaktärer?
Vilken fantastisk bok! Jag blir helt uppslukad och läser nästan hela boken i en enda sittning. Efter sin mammas död ärver Sophie som sedan länge bor i Berlin oväntat Villa Halsbris, sitt barndomshem i Skåne som hon trodde var sålt för länge sedan. Huset är i dåligt skick och för att kunna säljas behövs rustas det upp. Då pengarna är begränsade annonserar Sophie efter renoveringshjälp i utbyte mot mat och husrum, och så kommer det sig att de sinsemellan mycket olika Katja, Isak och Martin flyttar in för ett par veckor under sommaren.

"Villa Havsbris" är en finstämd och vacker bok, både på utsidan och insidan, som inte går att lägga ner för jag måste bara få veta hur det går. Det är både fint och hjärtskärande att ta del av de hemligheter Sophie upptäcker och att få vara med när både hon och de andra på Villa Havsbris kommer till insikter och växer som människor. Detta är en klassisk feelgood som kommer att stanna kvar i mina tankar länge.
En härlig feelgoodbok som jag sträckläste. Det var fascinerande att läsa om Sophie och hennes kamp för att renovera Villa Havsbris inför försäljningen. Kurhotellet hon har ärvt av sin mor, som har gått i arv i generationer. Men huset väcker för många minnen hos Sophie och hon bestämmer sig för att sälja.

Tre hantverkare kommer för att hjälpa till, det enda de får som betalning är boende och mat. Tre udda figurer med många känslor och bekymmer.

Sophie har levt de senaste åren i Berlin och är fast besluten att återvända dit så fort kurhotellet är sålt.

I grannhuset bor Ella. En gammal dam som i alla år skött den stora trädgården som omger villan. Ella är döv, vilket tillät Sophies mor Mona att lätta sitt hjärta i hennes sällskap. Men Ella kan läsa på läppar, och utan att Mona förstått det, avslöjade hon den hemlighet som skulle ha följt henne i graven. Nu står Ella inför ett dilemma. Ska hon berätta vad hon vet för Sophie?

Det här var en härlig bok som inte gick att lägga ifrån sig. De udda karaktärerna, miljöskildringarna, arbetet med kurhotellet, Sophie och Ella. Allt detta gör det till en mycket bra bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa. Det här är inte sista boken jag läser av författaren, även om det här var den första.
En riktigt mysig feelgood med lite av varje. Vackra miljöer och många intressanta och olika karaktärer. En kärlekshistoria med invecklingar, missförstånd och sorg. Helt enkelt en riktig feelgood. Jag tyckte mycket om den. Den fick mig att tänka till på livet. En vacker bok.
Sophie ärver sitt barndomshem Villa Havsbris. Villan är i behov av en renovering innan försäljning och Sophie annonserar efter hantverkare. Tre personer med olika bakgrund får tillsammans med Sophie uppdraget att snabbt fräscha upp huset. Sophie är fast beslutsam över att sedan sälja huset och inte återvända.

Jag tyckte mycket om denna bok. Vad vore en feel good utan kärlek, men det som överraskade mig, och som jag tyckte var jättebra, var att den väntade kärleken inte upptog så stor del av handlingen. Istället var det fokus på att bearbeta det förflutna, stärkas i sig själv och fatta beslut för hur man vill fortsätta leva sitt liv. Jag fastnade för de olika karaktärerna, de var så olika varandra, och inte bara deras "bra" sidor fick utrymme vilket gjorde att de upplevdes äkta. Dessutom fick jag lust att besöka Villa Havsbris bums!
Sophie, en kvinna mitt i karriären med klackskorna och fina kläder, åker hem till skepparkroken när hennes mamma har dött. Det visar sig att hon har ärvt ett kurhotell, det hus som hon har växt upp i som bär på jobbiga hemligheter. Ska hon stanna eller sälja direkt? Känslan av missmod griper tag i henne och leder henne tillbaka till barndomshemmet. Tillsammans med okända hantverkare tar hon tag i huset.
Under tiden kommer det flera ledtrådar till hennes bakgrund upp till ljuset. Kommer hon hitta hem eller leder det henne bort?
Mycket spännande bok med många känslor.
Sophie ärver barndomshemmet när modern går bort, huset hon trodde var sålt sedan länge. Hon själv bor och arbetar i Berlin sedan många år och har ingen tanke på att flytta hem till Sverige igen. Hon anlitar hantverkare att mot mat och logi hjälpa henne fräscha upp det tidigare kurhotellet innan hon ska sälja det. Alla har de anledning att ta en paus i sina liv och sätter igång renoveringen.
En fin och hjärtlig historia där nu och då, som så ofta, påverkar varandra.
"Villa Havsbris" av Caroline Säfstrand handlar om Sophie. Hon får ärva sitt barndomshem, efter sin mor som varit dement i flera år. Sophie bor i Berlin, och trodde att det gamla huset, som en gång varit kurhotell, var sålt sedan flera år tillbaka. Istället har der stått och fått förfalla. Trädgården är däremot välskött eftersom grannen Ella har fortsatt att ta hand om den. Sophies plan blir att snabbt renovera och sälja så att hon så fort som möjligt kan återgå till sitt vanliga liv. För att få hjälp söker hon volontärer, som mot mat och husrum kan tänka sig att hjälpa till med renoveringen. Till Villa Havsbris anländer snart tre personer, Isak, Martin och Katja. Ingen av dem är särskilt intresserade av att berätta om sig själva, utan går helt upp i arbetet, men snart kommer verkligheten ikapp. Ella bär också på en stor hemlighet som rör Sophies egen historia, men ska hon verkligen berätta det som hon sedan så länge vet?
Det här är en fin och somrig bok, med ett väldigt vackert omslag. Jag tycker verkligen om böcker där människor som inte träffats tidigare möts kring en uppgift eller ett specifikt intresse. Det är spännande att följa både när deras egna historier successivt avslöjas, och hur deras relation till varandra förändras när de lever nära inpå under en kort och begränsad tidsperiod.
Det finns ett vemod som genomsyrar denna bok, och det finns många känslor kring ett ouppklarat förflutet. Den är skriven på ett väldigt bra sätt, och är en bok man bär med sig och kommer ihåg. Jag kan varmt rekommendera denna bok.
Jag förväntade mig att den här boken skulle vara en mysig, somrig feelgood roman med mycket kärlek och skratt. Det stämde inte riktigt, så det tog ett tag innan jag fastnade i boken. Men efter en stund kom jag in i den och kunde inte släppa den utan att veta vad som skulle hända med alla karaktärer och med villa havsbris. Boken var inte den lättsamma feelgood romanen som jag trodde. Den handlade framförallt om sorg och saknad, att gå vidare med livet och att hitta sig själv i det. Jag känner att boken är rätt unik och författaren väljer att visa en annan bild av hur en feelgood roman kan se ut. Den är känslig och skör och väldigt vacker.
För det första så utspelar sig den här boken i Ängelholm och Skepparkroken. Ängelholm är en av mina favoritplatser, så bara det gör ju den här boken lite extra speciell. Sophies karaktär är lätt att börja tycka om, men vilka hemligheter bär karaktärerna på egentligen? Vad är det för hemlighet som Ella vet om Sophies familj? De här trådarna gör att det är svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat läsa den. Den innehåller en del svärta, men är trots det en riktigt härlig feelgoodpärla. Kan varmt rekommendera den om du gillar feelgood.
Mitt i ett pulserande Berlin lever Sophie sin stora dröm. Hennes karriär pekar spikrakt uppåt och hon hade inte kunnat önska sig en bättre tillvaro. Hon har flytt från sitt barndomshem i Skepparkroken, en by och ett hus som väcker alldeles för många smärtsamma minnen. Men när det visar sig att barndomshemmet inte alls var sålt utan Sophie tvingas ärva det när hennes mamma går bort vänds hela hennes liv upp och ned.

Sophie återvänder motvilligt till byn och huset där hon växte upp, Villa Havsbris. Hon inser att huset är rejält nedgånget och bestämmer sig för att renovera det och sälja det så fort som möjligt. Hon har inte råd att vara borta från jobbet allt för länge och hon har framför allt inte råd att anlita hantverkare som ska renovera huset åt henne.

Lösningen blir att annonsera efter tre händiga personer som är villiga att hjälpa henne. Hon kan inte erbjuda någon lön men däremot mat och husrum. Efter några brokiga intervjuer hittar hon till slut tre personer som hon tror ska bli rätt och Villa Havsbris börjar återfå sin forna glans. Men Sophies plan att återvända till Berlin går ändå inte som hon hade tänkt sig.

Villa Havsbris är en härlig feelgood-roman som med ett lättsamt språk behandlar olika typer av relationer. Säfstrand har på ett beskrivande sätt formulerat personernas olika känslor och tankar såväl som miljöer och platser. Vi lär oss om relationer som är enkla, som är komplicerade och allt däremellan.
Villa Havsbris är en typisk feel good-bok, som innehåller många intressanta karaktärer och ett budskap om att allting i livet ordnar sig.
Boken handlar om Sophie, vars mor just har dött, och som därför motvilligt måste åka tillbaka till sitt forna barndomshem, som hon nu har ärvt. Barndomshemmet är ett slitet hotell, som Sophie helst av allt bara vill sälja så fort det går, men hon inser snabbt att hon först måste renovera det. Inom kort lyckas hon få tag på några individer som söker sig bort från sina vanliga liv, och som inte har något emot att hjälpa till med renoveringen. Diverse hinder uppstår, och Sophie är flera gånger nära att bryta samman, men saker och ting reder upp sig i slutändan.

Villa Havsbris är skriven på ett lättsamt och humoristiskt sätt, och introducerar inga komplicerade tankegångar eller ovanliga begrepp. De problem som förekommer är sådana som vem som helst kan stöta på. Det fina med boken är intrycket av att människor kan åstadkomma mycket tillsammans om de verkligen vill någonting.

Jag skulle rekommendera boken till alla som är ute efter litteratur som får en på gott humör och som går snabbt att läsa.