Begravningsbyrån Tranan, #1

Där rosor faktiskt dör

Bok av Ewa Klingberg
Sandra har sommaren planerad och ser fram emot att åka på roadtrip genom ett härligt och somrigt Sverige. Resan tar dock stopp redan i Tranås där hon fastnar hos sin moster som har hamnat i knipa. Sandra bestämmer sig för att hjälpa till på begravningsbyrån Tranan och göra vad hon kan för att hjälpa till.
I den första delen om begravningsbyrån Tranan får vi följa Sandra som under sin semester besöker sin moster i Tranås, under besöket dör mosters man och Sandra beslutar sig för att hjälpa mostern med begravningsbyrån Tranan.

En härlig feelgood som handlar om släktskap, vänskap och lite kärlek. Boken är perfekt som vardagsflykt och behandlar ändå viktiga ämnen som döden och svårigheterna med att gå vidare. Klart läsvärd och efter att jag läst ut denna beställde jag direkt fortsättningen.
Iden att förlägga en feelgood serie till en begravningsbyrå är både rolig och allmänbildande, det är en intressant arbetsplats och personerna i böckerna följer man med varm nyfikenhet. Författaren Ewa Klingberg är också ett säkert kort, hon skriver bra och detaljrikt. Ljudböckerna har väldigt bra inläsningar av Rachel Molin, rekommenderas!
Ewa Klingberg gjorde faktiskt det svåra; att skriva en bok om en begravningsbyrå och hon gjorde det suveränt! Jag läste klart ”Där rosor faktiskt dör” på rekordtid och har redan beställt det 2!
En härligt mysig bok om kärlek, lojalitet till familjen och att våga testa något nytt i livet. Det är lättläst och jag ville direkt börja läsa bok nummer två (vilket jag också gjorde 🙈). Rekommenderar boken till alla dom gillar feelgood och också till dom som kanske är i en lässvacka och behöver något enkelt som man fastnar i direkt - då är denna perfekt!
Vilken underbar bok! Fastnade direkt för människorna på Tranans begravningsbyrå.

Boken handlar om Sandra som ska gå på en lång och välbehövlig semester när hennes moster ringer och berättar att hennes man gått och dött knall och fall. Sandra får åka och styra upp lite grejer på begravningsbyrån och semestern blir inte precis som hon tänkt sig.

En bok med värme och kärlek som jag gärna rekommenderar om man gillar feelgood.
Det här var en riktigt liten pärla till bok.
Jag tycker verkligen om den annorlunda miljön av en begravningsbyrå och persongalleriet är fullt av härliga karaktärer.
Ibland tar livet oanade vändningar, semestern från storstadslivet i Västerås byts snabbt till småstadslivet i Tranås, när Sandras moster Majken ringer.

Majkens make som driver en begravningsbyrå avlider hastigt och Majken behöver hjälp att driva begravningsbyrån vidare. Sandra upptäcker snabbt att byrån är på gränsen till konkurs, genom serien får vi följa begravningsbyrån Tranans med- och motgångar Men även Sandras personliga utveckling och kärleksliv.
Del ett i serien om begravningsbyrån Tranan i Tranås.

Sandra har planerat en roadtrip på egen hand under semestern.
Moster Majken ringer och berättar att maken precis har dött, så Sandra åker till Tranås för att hjälpa till. Begravningsbyråns bokföring är illa skött och firman står nära en konkurs.

Stadens excentriker Ella dör och testamenterar allt till den unge stilige Mikael.
För att få ordning på firmans papper så stannar Sandra kvar i Tranås hela semestern.
Konkurrenten som med glädje sett Tranan gå i konkurs blir upprörd över allt Sandra gör.. Hon anställer Angelica och Christoffer och tillsammans bygger de upp en grund som verkar stå stabilt. Nu kan hon inte åka hem.
Men vad ska hon göra med sin lägenheten och jobbet hemma?
Angelica och Christoffer, visst verkar de ha något lurt på gång? Vad är det de håller på med? Och så var det det där med Mikael och arvet. Är det helt som det ska?

En varm bok om ett litet samhälle och stora svåra frågor.
Första delen i en charmig bokserie om vardagen på en begravningsbyrå och livet i en svensk småstad.
Ibland blir inget som man tänkt sig. Sandras planerade roadtrip genom ett somrigt Sverige blir istället ett tvärstopp i Tranås. 

Här befinner sig begravningsbyrån Tranan på ruinens brant och mostern hotas av personlig konkurs. Det är upp till Sandra att bestämma vilket öde som väntar Tranan. 

Så snart Sandra kliver ur bilen kastas hon in i en värld som består av avlidna personer, kladdiga wienerbröd, kistor och bouppteckningar. Att döda människor kunde vålla så mycket oreda hade hon ingen aning om.

En mysig feelgood-bok som jag varmt kan rekommendera. Från första sidan var jag fast och plötsligt var den utläst. En mysig feelgood om relationer, småstadssamhäkket och hur livet inte alltid blir som man tänkt sig. #boktips #pockettips #feelgood #feelgoodtips #läserjustnu #begravningsbyråntranan #därrosorfaktisktdör #ewaklingberg @ewa_klingberg_forfattare #bookstagram #bookstagrammer #bookstragramsverige #historiskmedia @historiskamedia #ihvuvudetpamalin #ihuvudetpamalinsbokhylla #bookstagramsweden #bokrecension #bokrecensioner
Ewa Klingberg kommer här ut med en helt ny bokserie om begravningsbyrån Tranan. Boken utspelar sig i Tranås i Östergötland och Där rosor faktiskt dör är den första boken i serien.

Bokens huvudkaraktär Sandra hade sett fram emot och planerat en roadtrip genom Sverige under sommaren. Ödet vill dock annorlunda och hon fastnar i Tranås hos hennes moster som driver en begravningsbyrå. Här får man följa vardagen som begravningsentreprenör och hur man ska bemöta klienter i djup och svår sorg. Samtidigt som man sitter i en hårt pressad ekonomisk situation, ska hon få begravningsbyrån på fötter igen?

Ewa skriver humoristiskt och lättsamt om ett rätt sorgligt yrke som ändå inte behöver vara så tråkigt. Hon beskriver miljöer i en småstad på ett härligt sätt och får bokens karaktärer att vakna till liv och fyllas av värme. Att Ewa dessutom har egen yrkeserfarenhet från begravningsbyrå bidrar till att få boken att kännas verklighetstrogen. Boken är en riktig bladvändare och man vill bara slukas in i Sandras och de andras värld och bli en del av begravningsbyrån Tranan. Jag kan varmt rekommendera boken till alla de som gillar feelgood-romaner.