Mari Gadell

Användarprofil

De kapabla

Bok av Klas Ekman
en intensiv och väldigt extrem berättelse. Jag kände ibland att vissa delar gick till väldig överdrift, men samtidigt kunde jag inte sluta läsa för att jag ville veta hur det skulle gå.

Jag har lite svårt för Anna emellanåt, men å andra sidan är ingen av huvudkaraktärerna särskilt sympatiska.

Jag rekommenderar att man lyssnar på boken då den är inläst av tre personer, som ger röst åt de tre huvudkaraktärerna.
Det krävs något alldeles särskilt att lyckas få en novell att kännas som en fullängdsroman, och det gör författaren här.
Även om jag gärna hade läst en mycket längre berättelse om den här världen som hon presenterar, så känner jag mig ändå nöjd efter slutet för jag har fått lära känna både karaktärerna och världen. Jag förstår vad som har hänt och varför de gör som de gör, och det är inte alltid lätt när man har några få sidor på sig.
En smidig maträtt som är både nyttig och god. Det går dessutom att variera i evighet i både tillagning/kryddor och vilka tillbehör man väljer till.

Den sista migrationen

Bok av Charlotte McConaghy
Det är ett så vackert och melankoliskt språk som tar sig direkt in i kroppen.

Handlingen där vi får följa Franny i olika delar av hennes liv, och där små pusselbitar till hennes förflutna avslöjas lite i taget är så utmärkt avvägt och de flyter in i varandra på ett sätt som gör att man knappt tänker på tidshoppen.

Hela tiden i bakgrunden finns också känslan av undergång, på grund av hur människan har hanterat världen och därmed har orsakat att i stort sett alla djur blivit utrotade.

Sju sorters kyssar

Bok av Alice Ekström
En riktigt rolig och mysig bok där bakning är en stor och central del. Jag älskar Lisa och hennes ganska abrupta och bryska sätt. Lisa och Max tillsammans blir ett perfekt par som kompletterar varandra. Övriga karaktärer lyfter även de hela berättelsen.

Prästgårdens hemlighet

Bok av Tobias Söderlund
En extremt spännande och läskig skräckbok för barn/ungdomar.

Det är väldigt kul att författaren använder den riktiga platsen, Borgvattnets prästgård, som det finns många historier kring.

Förutom det läskiga innehållet så handlar det en hel del om kompisrelationer och vad som händer på nätet, elaka kommentarer t.ex. Vilket gör att boken känns väldigt aktuell och tilltalande för målgruppen.

Dessutom avslutar Tobias med en bra cliffhanger som gör att man vill läsa nästa del direkt.

Carmilla

Bok av Ana Juan Sheridan Le Fanu
Originalet som har inspirerat Dracula och andra klassiker.

Det var väldigt intressant att läsa den här vampyrthrillern som kom först, men som inte fått lika mycket uppmärksamhet som andra berättelser. Det är roligt att det är en kvinna i huvudrollen.

Den är väldigt snabbläst och spännande på ett lite smygande sätt. Jag fick inte hjärtklappning av att läsa den.

Står dig ingen åter

Bok av Anna Karolina
Det här är så fullpackat med spänning och så intrikat skrivet så att det är svårt att sluta läsa.

Man sitter på helspänn hela tiden och bara väntar på nästa vändning, som man vet kommer, men som man aldrig lyckas lista ut.

Jag gillar hur författaren har byggt sina karaktärer och de är mer komplexa än man först tror. Jag gillar definitivt Amanda, som även om hon är polis inte håller sig till lagen vid flera tillfällen, men trots det hejar man på henne.

Halvsjälarna

Bok av Linda Andersson
Jag tycker så mycket om den här serien och har verkligen längtat tillbaka till den här unika och komplexa världen.

Jag gillar att man aldrig kan veta riktigt vad som ska hända eftersom Linda har byggt upp en föränderlig värld som anpassar sig efter karaktärerna.

Dessutom är det ett riktigt intressant persongalleri, med en mängd karaktärer som har sina goda och dåliga sidor.

Flera karaktärer är det svårt att få ett grepp om till en början, eftersom det är så smart skrivet så att man tror att man har fått koll på dem, men sedan svänger de runt och gör något helt annat.

Mot San Francisco

Bok av Clara Clementine Eliasson
Med ett fantastiskt språk tar Clara med oss på en resa, som man redan från början vet kommer sluta olyckligt på många sätt.

Sättet hon berättar på ger mig olustkänslor och det gör ont i hjärtat inför det som händer.

Hon väver samman två berättelser, som på sätt och vis följer samma väg men som ändå leder till två olika mål.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.