Mari Gadell

Användarprofil

Mr Mercedes

Bok av Stephen King
En bok som skiljer sig en del från Kings andra böcker där mycket fokus brukar vara på det övernaturliga. Här får vi istället följa den pensionerade polisen Bill Hodges i sin jakt på Mercedesmördaren.

När vi får befinna oss i mördarens huvud är det så obehagligt så att jag mår dåligt emellanåt. Men det här är en riktigt välskriven bok, som gör att jag har svårt att sluta läsa.

Heartstopper: Volume 3

Bok av Alice Oseman
Det är fortfarande lika sött och bedårande som de två första volymerna.

Här händer också mycket mer med personerna runt omkring Nick och Charlie och det gillar jag väldigt mycket. De två skolorna åker iväg på en skolresa till Paris och det blir händelserikt.
Ett väldigt intensivt spel som kräver mycket samarbete mellan spelarna. Det är roligt att alla kämpar mot samma mål för att försöka slå spelet. Det krävs några spelomgångar innan de olika strategierna har satt sig.
Nick är så urgulliga hela tiden, så att man sitter med ett leende på läpparna genom läsningen.

Tecknarstilen passar verkligen för berättelsen och känslorna kommer tydligt fram både genom bild och text, men många gånger behövs inga ord.

Familjen Bridgerton

TV-program från Netflix
Kostymdrama i England med inslag av Gossip girl. Fantastiska miljöer, snygga kläder och rappa och roliga dialoger.
Jag älskar Charlie och Nick. Det är så gulligt och samtidigt lite hjärtekrossande. Man vill bara ta hand om dem, ge dem en kram och säga att allt kommer bli bra.

Jag gillar hur författaren både tecknar och skriver, men det behövs inte mycket ord för att förmedla känslorna, för de kommer rakt ur bilderna.

De kapabla

Bok av Klas Ekman
en intensiv och väldigt extrem berättelse. Jag kände ibland att vissa delar gick till väldig överdrift, men samtidigt kunde jag inte sluta läsa för att jag ville veta hur det skulle gå.

Jag har lite svårt för Anna emellanåt, men å andra sidan är ingen av huvudkaraktärerna särskilt sympatiska.

Jag rekommenderar att man lyssnar på boken då den är inläst av tre personer, som ger röst åt de tre huvudkaraktärerna.

Midvinterköld

Bok av Alice Ekström
Det krävs något alldeles särskilt att lyckas få en novell att kännas som en fullängdsroman, och det gör författaren här.
Även om jag gärna hade läst en mycket längre berättelse om den här världen som hon presenterar, så känner jag mig ändå nöjd efter slutet för jag har fått lära känna både karaktärerna och världen. Jag förstår vad som har hänt och varför de gör som de gör, och det är inte alltid lätt när man har några få sidor på sig.
En smidig maträtt som är både nyttig och god. Det går dessutom att variera i evighet i både tillagning/kryddor och vilka tillbehör man väljer till.

Den sista migrationen

Bok av Charlotte McConaghy
Det är ett så vackert och melankoliskt språk som tar sig direkt in i kroppen.

Handlingen där vi får följa Franny i olika delar av hennes liv, och där små pusselbitar till hennes förflutna avslöjas lite i taget är så utmärkt avvägt och de flyter in i varandra på ett sätt som gör att man knappt tänker på tidshoppen.

Hela tiden i bakgrunden finns också känslan av undergång, på grund av hur människan har hanterat världen och därmed har orsakat att i stort sett alla djur blivit utrotade.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.