Anna-Lisas val

Bok av Eli Åhman Owetz
Anna-Lisa har länge drivit sin antikaffär med gott resultat. Men när hon får ett nytt jobberbjudande tvekar hon först. Aldrig tidigare har hon agerat utropare på en auktion men hon tar sig an utmaningen och det med bravur. Nu vill fler anlita henne som utropare och hon känner en viss oro inför sina nya uppdrag.
Anna-Lisa har en egen antikaffär, är nyförlovad med Rutger.
Hon blir erbjuden ett jobb som auktionsutropare på Gotland men tvekar först om hon ska klara av det. Trots nervositeten gör Anna-Lisa succé och erbjudanden börjar trilla in. Vill hon kanske ropa på en auktion på Åland också?
För en sekund tvekar hon. Men visst måste risken vara minimal att stöta på Ralf, raggaren som hon blev häftigt förälskad i sommaren då hon gick på luffen. Hon skulle aldrig falla för Ralf igen.
Anna-Lisas val är en fristående bok i serien om den unga antikhandlaren Anna-Lisa Johansson.
En feelgood-roman om tvivel inför livets stora beslut, om kärlek, vänskap och uppbrott i förändringens tid.
Det här är den fjärde och sista delen i serien om antikhandlaren Anna-Lisa. Boken är varm, mysig och ärlig och jag njuter av vartenda ord jag läser. För att hänga med i handlingen bör man ha läst de tidigare böckerna i serien.

Boken handlar om kärlek, om vänskap och om att våga ta svåra och avgörande livsbeslut. I den här sista delen får Anna-Lisa ett nytt erbjudande, något som hon aldrig tidigare har gjort. Visst är hon en van antikhandlare men aldrig tidigare har hon hållit i en auktion, men någon gång ska väl vara den första.

Författaren kan verkligen konsten med att förmedla känslor utifrån detaljerade miljöbeskrivningar samtidigt som hon ger liv åt karaktärer och beskriver deras personligheter ingående och på ett fint sätt.