Mitt (inte så) perfekta liv

My Not So Perfect Life
Bok av Sophie Kinsella
Tror man Instagram, har Katie Brenner ett perfekt liv, glamorös karriär och våning i London. I verkligheten bor hon i ett minimalt rum utan klädförvaring och pendlar till ett otacksamt assistentarbete, vilket hon snart får sparken ifrån. Hon flyttar till föräldrarna på landet och startar succéartad lyxcamping för stressade stadsbor. Då checkar hennes före detta chef in.
Det jag har med mig sedan Kinsellas tidigare böcker är att de är fulla av humor, kärlekstrassel och karriärssnack. Det finns till viss del även i den här boken men jag saknar en del humor. Det kan ju vara så att jag har ”växt” ifrån den här typen av böcker men jag vill inte gärna tro det. Kinsella var ändå en favorit under så många år. Överlag följer boken i alla fall ungefär samma struktur som jag är van vid och vi får följa Kate som lever ett helt annat liv än det hon visar utåt på Instagram. Att hon blir av med jobbet tvingar henne dock att tänka om och tänka nytt, ta vara på det hon har i stället för att gräma sig över det hon inte har. Det här är något som känns aktuellt i samhället. Många lever med en polerad yta och gör allt för att inte visa sina misslyckanden. På det sättet var det befriande att läsa om vad som hände Kate, och hur hon tog sig vidare i livet. Kate är också en väldigt lätt karaktär att tycka om och känna med. Hon är som en kompis.

Givetvis hade vi en gnutta kärlek i boken också. Jag fastnar inte omedelbart för Alex, men jag förstår vad det är som gör att Kate gör det. Det är mycket förvirring och missförstånd såklart men samtidigt en charmig berättelse. Förutom detta tyckte jag mycket om relationen mellan Kate och Demeter, som verkligen utvecklades och blommade. Vi fick se en helt annan sida av Demeter till slut och det är också något viktigt att ha med sig. Allt är inte alltid som det ser ut att vara, men det är lätt att döma någon på förhand.
En jättehärlig bok som är fylld med lögner á la Sophie Kinsella. Mycket skratt utlovas! En härlig kärlekshistoria finns med också.
Den här boken var så rolig. Jag skrattade rakt ut vid ett flertal tillfällen. Boken innehåller dessutom ett hate to love när det gäller vänskap, vilket var en favoritdel i boken för mig att se hur den relationen utvecklas. Frågor som är allas liv lika perfekta som de ser ut att vara på Instagram? (Nej) tas upp i boken. Lever ens liv upp till ens instagrambilder är en väldigt intressant sak att diskutera och hade jag haft en buddyread/bokcirkel om denna bok så hade det varit ett av huvudspåren att diskutera. Jag gillade verkligen Katies karaktär och hur den utvecklas. Det här är en av de bästa böckerna av Sophie Kinsella enligt mig och jag kan varmt rekommendera den.
Det här är inte riktigt den karaktäristiska tokroliga Kinsella-romanen. Boken handlar mycket om den yta som har blivit så viktig att visa upp, framför allt i sociala medier. Man ska vara lyckad, ha ett innehållsrikt liv, om inte glitter och glamour, så åtminstone ett spännande liv. Katie Brenner ljuger ihop detta perfekta liv på Instagram även om verkligheten är så långt ifrån detta hon kan komma. När hon får sparken av sin chef flyttar hon till fadern och styvmodern på landet. Hennes far har kommit på en idé om lyxcamping och Katie hakar på, dock utan att släppa Instagram-lögnen, där hon hittar på en behändig tjänstledighet. Så en dag checkar mannen som gav henne sparken in. Det här är en bok i feelgoodgenren, både varmhjärtad, lite rolig och med förvecklingar.