Pernilla

Användarprofil

24 goda gärningar

Bok av Jenny Fagerlund
Den här boken var riktigt bra! Jag älskar Jenny Fagerlunds sätt att skriva, hon är en expert på miljöbeskrivningar och att skapa en mysig stämning. Det finns samtidigt ett stråk av sorg och smärta i den här boken, när Emma försöker komma över sin mans död. Boken fick mig dock att bli inspirerad till att försöka göra egna goda gärningar, precis som Emma gör i boken, även om jag kanske inte har lyckats göra en per dag som hon gör… Det här är en riktigt hjärtevärmande berättelse om vänskap, kärlek, sorg, familj och att hjälpa andra i ens närhet. Jag skulle rekommendera att läsa den här inför jul för den rätta stämningen, men den passar lika bra att läsa mitt i sommaren också ;)

Ett litet steg på vägen

Bok av Jenny Fagerlund
Den här boken är så mysig. Jenny Fagerlund skriver riktigt fina miljöbeskrivningar och härliga karaktärer. Det finns en anledning till att hon har blivit en go to-författare för mig när det gäller feelgood. Ett litet steg på vägen utspelar sig i fjällen och det är så mysigt att läsa den och drömma sig bort att man faktiskt går omkring där. Det är lätt att se det framför sig hur det ser ut där med glampingtälten, fjällen, den klara luften och träden i höstfärger. Jag vill vara på plats i Fröliden och uppleva allt det som Stella upplever. Ett plus för hunden Sigge också. I boken lyfts även frågor som hur det är att vara ensamstående förälder, mobbning, syskonkärlek och oro över att bli av med sitt jobb och rädslan för att misslyckas när man satsar på sina drömmar. Självklart finns det inslag av kärlek också. Jag kan varmt rekommendera den här boken, passa på att läsa den nu i höst för att lättare komma in i den rätta stämningen.

Sambo på försök

Bok av Beth O'Leary
Den här boken är precis så mysig som all hype säger att den ska vara. Tiffy och Leon delar lägenhet och har aldrig träffats, men de börjar kommunicera via postitlappar och lär på så vis känna varandra ändå. Som den typiska feelgoodbok det här är så utvecklas med tiden även en romans. Mysig sommarläsning!
Jag tycker att den här var mysig, men den tog lite längre tid för mig att komma in i än den första boken i serien om förälskade bibliotekarier. Trots det så gillade jag boken, det är en bok som har en del girlpower också utöver att vara sådär härligt feelgoodaktig med kärleken. Jag gillade Joannas och Liams karaktärer, hon som är trubbel som har varit rockstjärna och han som är charmig och trevlig. De kanske inte är den typiska matchningen men det ger ju det där Hollywoodaktiga romcom skimret över berättelsen och ibland är det precis vad man vill läsa. Även om det i de fallen brukar vara omvända roller med en lite nördigare tjej och coolare kille generellt.

The Hating Game

Bok av Sally Thorne
Jag ÄLSKADE den här boken. Det är den ultimata hate to love romanceboken som lämnade mig med en riktig må bra känsla när jag läst ut den. Eller okej, med en viss bitterhet för att historien var slut också, för jag ville inte att den skulle ta slut. Den rappa dialogen och att både Lucy och Josh alltid har svar på tal när de ger sig in i sina ”lekar” gillade jag verkligen. De har verkligen förmågan att reta varandra och vet vilka knappar de ska trycka på. De är kollegor och svurna fiender, som båda tävlar om samma befordran och tvingas sitta mitt emot varandra varje dag på jobbet. Hur deras relation sedan utvecklar sig och de upptäcker oanade sidor hos varandra gör att man inte kan låta bli att tycka om dem. Har du inte läst den ännu så gör det! Det är en perfekt bok att läsa nu i sommar.
Det här med Gin & Tonic känns som en hel vetenskap och spännande värld att upptäcka efter att ha läst den här boken. Kul med både lite historia, hans egen berättelse kring hur han upptäckte GT och sen även massa recept. Han går igenom steg för steg vad man ska tänka på när det gäller val av ginsort, tonic, garnityr, smaksättare, is och glas, samtidigt som han uppmuntrar att kreativt prova sig fram. En rolig bok för den som är drinkintresserad eller bara vill kunna imponera med lite kunskap.

Chippen från tippen

Bok av Anna Hansson
I den här boken får vi följa den lilla hunden Chippen som bor på en soptipp. En dag så kommer en man dit och räddar honom och Chippen hamnar till slut i en egen familj. Att gå från att leva på en soptipp till att bo i ett hus med en familj innebär dock en viss omställning för Chippen. En mysig barnbok om man gillar hundar.
Det här är andra boken om Chippen och nu bor han hos sin familj. Minnena från soptippen finns dock kvar hos Chippen. Chippens erfarenheter från soptippen gör att han är lite rädd för stora hundar, så vad händer när han ser Bosse? Det här är mysiga barnböcker om man gillar hundar. Vill man ha ett pedagogiskt perspektiv så går det att prata om vilka rädslor man har och att alla kanske inte har det lika bra ställt och vad man kan göra för att hjälpa andra.
Jag tycker att den här boken var väldigt pedagogiskt upplagd med fina illustrationer och kort fakta om kvinnorna och deras bedrifter. Det var dessutom en bra mix av kvinnor som alla hade gjort olika saker för att göra en förändring i världen vilket jag gillade. Det är förståeligt varför den blev årets mest sålda faktabok för barn i Storbritannien 2017. Boken har en ny kvinnas historia för varje uppslag och det gick rätt fort att läsa om den. Det går dock att läsa om en kvinna i taget och sen prata om vad den bedriften/förändringen hon genomförde faktiskt innebar.

Kalla mig Amanda

Bok av Josefine Sandblom
Kalla mig Amanda innehåller det mesta: kärlek, intriger, vänskap, humor och även lite sex. Boken fick mig att skratta rakt ut vid ett flertal tillfällen, så bra skriven och stundtals klockren i dialogen. Det som jag gillar bäst i den är egentligen vänskapsbanden som finns både mellan tjejerna, men även mellan Viktoria och Sören. Jag ville egentligen bara vara en del i tjejgänget. En del av blogginläggen finns även att läsa i boken, vilket jag gillade, då den ändå är en stor del av berättelsen. Jag ser fram emot att läsa uppföljaren Han är min, som redan ligger i bokhyllan och väntar, för att se hur berättelsen utvecklar sig.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.