Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt

Eleanor Oliphant is Completely Fine
Bok av Gail Honeyman
Vissa skulle kalla Eleanor Oliphants liv inrutat. Hon själv skulle inte hålla med. Välplanerat, snarare. Det är åtminstone vad hon tror tills hon möter nye, rörige it-killen på jobbet och de tillsammans räddar en sjuk, äldre man. Plötsligt får Eleanor vänner och hon inser att hennes ”välplanerade” liv gjort henne väldigt avskärmad. Rentav ensam. Eleanor som alltid trott att ensam är stark får sig en omskakande tankeställare.
Eleanor Oliphant har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag, äter samma mat till lunch och veckoslutet firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.

Jag blev rekommenderad denna bok och många skrev hur bra den var. När jag började läsa den så föll den pladask, jag kunde inte komma in i den. Den var lite rörig och mycket svår att tyda. Men när jag närmade mig slutet av boken så släppte det och blev bra. Men så synd att det bara blev i slutet. Ingen bok för mig.
En feelgood med djup och väluttänka karaktärer och historia. Svårt att ta farväl av Eleanor efter sista sidan.
Suggestivt berättad. Tog en stund att komma in i, men sedan vill jag inte sluta läsa. Enkel och vardaglig berättelse om att vara "egen".
En jättehärlig varm bok som både fick mig att skratta och att gråta. Verkligen läsvärd!
Topp tre bästa böcker jag läste förra året.
Eleanore Oliphant lever ett simpelt liv. Hon beställer samma maträtt varje dag, har på sig samma kläder till jobbet och till helgen köper hon en pizza och två flaskor vodka. Ingenting saknas i hennes välplanerade och inrutade liv, förutom ibland precis allt.

Eleanor är en karaktär som vi tror att vi har sett förut - ensam, konstig och socialt inkompetent. Men Honeyman har lyckats skapa en helt fantastisk karaktär som inte liknar någon annan, som tvingar sig djupt in i våra hjärtan och stannar där.

Boken lyckas balansera riktigt svåra ämnen så som ensamhet och psykisk ohälsa med humor, kärlek och vänskap. En stor bonus enligt mig är att Eleanors förhållande till kollegan Raymond inte fokuserar på det romantiska utan snarare på det vänskapliga, som att våga lita på varandra och finnas där när livet är tufft.
Eleanor Oliphant är perfekt för dig som vill ha en mysig bok med djup! Vår huvudkaraktär är hopplöst udda men samtidigt fullständigt universell. En riktig pärla!
En charmig bok om en ung kvinna med ett väldigt tungt bagage som gjort henne... udda. Hennes liv är väldigt inrutat och hennes veckor ser precis likadana ut med jobb måndag-fredag och vodka som får henne att ta sig igenom helgerna. Men en dag träffar hon Raymond och får sin första vän. Långsamt börjar Eleanor öppna sig för nya människor och nya situationer och vågar långsamt ta itu med sitt förflutna. En mycket tänkvärd bok men samtidigt lättsam och humoristisk. Så roligt att läsa om hur hon uppfattar andra människor och situationer som hon befinner sig i. Absolut läsvärd.
En fantastisk bok som inte kan lämna någon oberörd. Så bra upplöst och omöjlig att sluta lyssna på. Rekommenderas starkt!
En unik och fantastisk historia om en väldigt speciell karaktär som en bara måste älska (och ibland bli alldeles galen på, för hon ääär speciell. Mycket speciell.) Gail Honeyman har ett fantastiskt språk och boken är en ren njutning att läsa/lyssna på, och berättelsen vecklar ut sig i perfekt tempo. Jag var inte helt beredd på alla vändningar, utan blev positivt överraskad över djupet i denna härliga bok. Jag rekommenderar den varmt!
Ellinor lever ett inrutat och ensamt liv vilket hon verkar ganska nöjd med. Men saker händer som skapar förändring och oreda. Kan Ellinor hantera relationer och kärlek?
Eleanor mår bra, alldeles utmärkt faktiskt. Eleanor har gjort det enkelt för sig. Hon klär sig i likadana kläder varje dag och äter likadan mat. Helgen firar hon med fryst pizza och två flaskor vodka.

Ingenting saknas i Eleanors inrutade liv, tror hon. En dag träffar hon IT-killen Raymond som arbetar på samma arbetsplats som Eleanor. Hon kommer på att hon vet hur man överlever men inte hur man lever.
Eleanor får uppleva vänskap, värme och gemenskap.
Jag älskar den här boken.
En väldigt bra historia om Eleanor Oliphant. En väldigt speciell kvinna. En härlig historia på både bra och konstiga sätt. Anledningen för att den bara får 3 i betyg är nog för att jag hade hört så mycket om den innan. förväntningarna var enorma. Skulle vara väldigt intressant att se filmatiseringen av denna bok.
Älskar, älskar denna! En smart historia med gripande karaktärer, speciellt Eleanor. Den påminner inte om någon annan bok jag har läst. Läs den!