En andra chans

Still Me
Bok av Jojo Moyes
"En andra chans" är den tredje boken i den bästsäljande kärlekstrilogin av Jojo Moyes. Lou är nu redo att leva livet och ta sig an nya äventyr. Hon flyttar till New York och utan att hon riktigt vet hur det gick till så umgås hon plötsligt med New Yorks elit. Hennes hjärta slits nu mellan två platser.
Som jag väntade på del tre.
Spännande, nervkittlande och inte alltid hur jag önskar det ska gå.
Mycket känslor, många sidor av vånda. Hur ska det gå? Sorgsen och glad i en härlig röra.
Jojo Moyes tredje och avslutande del om Louisa Clark har titeln En andra chans.

Louisa Clark anländer till New York där hon ska jobba som assistent hos Agnes, den unga andra hustrun till en rik äldre man. Det handlar om att vara en sorts betald vän, i princip. Men Louisa är bara anställd och det får hon bittert erfara ett antal gånger, tycker jag. Hemma i London finns Ambulans-Sam. Det är inte helt enkelt med ett förhållande på distans, som många säkert vet. Och när Sam får en ny kollega och Louisa träffar Josh som är så lik Will till utseendet… Självklart ska jag inte berätta vad som händer. Louisa träffar för övrigt en mängd olika personer och hennes New York-vistelse blir inte riktigt som hon tänkt sig. Kläder spelar en viktigt roll boken igenom – men på olika sätt.

Som vanligt levererar Jojo Moyes en lysande roman. Den är svår att lägga ifrån sig. Mest träffas jag i hjärtat av de olika karaktärerna, personer som jag ibland tycker att författaren släpper greppet om alltför lättvindigt. Den här boken är full av dem och jag vill veta mer om var och en. Men… det här är som sagt den avslutande delen i trilogin om Louisa.

Mitt omdöme blir det högsta.
Jojo moyes bjuder på ett Mysigt avslut på trilogin. Högt tempo och härligt karaktärer. Älskar slutet!
"En andra chans" är den sista delen i berättelsen om Lou. Författaren Jojo Moyes har skrivit en trilogi som blev en braksuccé över hela världen och det är lätt att förstå varför. På ett skickligt sätt lyckas hon skapa en stor igenkänning hos läsaren, trots att de flesta lever ett liv som är väldigt annorlunda från Lous. Hon skriver om stora frågor och om att tvivla på sig själv. Det är en fin bok med att ganska oväntat slut. Jag kan varmt rekommendera denna och de två föregående böckerna.
En ok roman men inte alls lika bra som de två första!