De sju systrarna, #2

Stormsystern

The Storm Sister
Bok av Lucinda Riley
Ally D'Aplièse har en framgångsrik karriär som seglare men när hon får reda på att hennes adoptivfar har gått bort bestämmer hon sig för att återvända till sitt barndomshem. Där väntar en ledtråd henne som ska hjälpa henne att hitta sina riktiga rötter. Denna ledtråd tar henne till Norge där hon lär sig mer om sitt förflutna.
Det kändes som att läsa 5-6 böcker i en, när man läste denna bok. Det var många parallella historier, inte bara tidsmässigt men det kändes också som flera olika delar rent innehållsmässigt. För mig är det svårt att få ihop det. Jag tycker att huvudpersonen i nutid, Ally, beskrivs väldigt klent. Anna, i dåtid, lyckas inte heller vinna min sympati. Vissa passager är alldeles för långrandiga enligt mig och jag tappar intresset och fokuset. Det blir förvirrat när man använt samma namn på barnbarnet och man ska försöka hålla isär historierna. Jag tycker mycket känns overkligt och orealistiskt, och jag gillar inte hur boken knyts samman i slutet. Jag gillade att det till stor del utspelade sig i mitt grannland Norge, men totalt sett får boken bara mediokert betyg av mig.
Det är är den andra boken i serien om de sju systrarna. Boken handlar om Ally. Boken tar avstamp i samma händelse som den första boken så den kan läsas som en fristående bok.
Ally är en duktig seglare och har satsat på en karriär inom segling. Inom seglingen träffar hon sin stora kärlek.
När hennes adoptivfar dör får Ally och alla hennes adopterade systrar ledtrådar till sitt ursprung. Ally tänker inte ta reda på sitt ursprung då hon är fullt fokuserad på framtiden.
När livet tar en helt ny vändning inspireras Ally att söka sitt förflutna av en bok som hennes adoptivfar givit henne. Allys sökande tar henne till Norge.

Det är en spännande bok. Den tar oss från landsbygden i Norge på 1870-talet, via musikstaden Leipzig och åter till dagens Norge. Ibland är boken lite väl tydlig och man vet vad som kommer att hända innan Ally vet det.

Boken handlar om historia, identitet och ursprung, liv och död och kärlek i olika former. Den är verkligen värd att läsas.
Fantastisk serie och fantastisk bok som griper tag i en från första sidan. Brukar inte orka läsa tjocka böcker men den här har allt!
Den andra boken i serien om de sju systrarna. Det här är Allys bok. Ally som seglar och är musikaliskt begåvad. Jag gillar verkligen hur man får följa Ally i nutid och bland annat Anna i dåtid och hur deras historia vävs ihop.
När Pa Salt dör och alla systrar återvänder till Atlantis får alla systrar ledtrådar till att hitta sin härkomst. Allys leder henne till Norge men hon är tveksam om hon ska åka dit. När en tragisk olycka inträffar och Allys liv omkullkastas bestämmer hon sig för att åka. Stormsystern är bok 2 i serien om de sju systrarna och är lika bra som den första. Lucinda kan verkligen få läsaren att fastna i sina böcker och det blandas då tid och nutid på ett väldigt professionellt sätt.
Efter att jag blivit helt golvad av den första boken i serien, gav jag mig på denna, del 2, direkt. Trots att det tog över en månad att läsa klart den, så har jag läst alla stunder som har funnits. I början av boken kände jag lite, jaha skall detta vara ett upprepning av bok 1? Men det ändrades snabbt & jag sögs till 100 % in i Allys liv & hennes biologiska släkts historia. Handlingen griper tag i mig på många sätt, jag har gråtit, skrattat & blivit arg under tiden jag läst. Jag kan inget annat än att ge även denna bok högsta betyg!
Den andra boken i serien om de sju systrarna. Denna bok handlar om Stormsystern, Ally, som efter ytterligare en tragisk olycka, bestämmer sig för att söka sin bakgrund. Vart leder koordinaterna som hennes adoptivpappa lämnat efter sig? Finns hennes biologiska föräldrar att finna där?
Den andra boken i serien är uppbyggd på samma sätt som den första, med nutid och tillbakablick flera generationer. Berättelserna vävs samman men är ändå unika och speglar den unga kvinnans själ
Del två i serien De sju systrarna. Härlig och mysig bok som passar alla. Svår att lägga ifrån sig!!!
Bok nummer två i serien om de 7 stjärnsystrarna, denna gång är det Allys tur. Hon följer den avlidne adoptivpappan Pa Salts ledtrådar till sitt ursprung och denna gång hamnar vi i vårt grannland Norge. Ally får en förklaring till hennes unika musikaliska talang och som i första boken blandas nutid med dåtid. Fascinerande, intressant och spännande, kryddat med romantik. Trots att denna bok är ganska tjock blir den aldrig långtråkig, en riktig sträckläsarbok som är väldigt välskriven.
Läst ut bok bäddat för mord av Nora Robert. Det är 3 delar. Lätt att komma in i handlingen Eve Dallas är polisinspektör i New York jobbet är hennes liv. Då hon får en rad mord som sker i deras egna hem och Eve tar upp jakten på mördaren samtidigt brottas hon med mörka minnen från barndomen. Den som älskar Nora Roberts lär även älska denna serie. Svårt att lägga boken ifrån mej.
Det fortsätter i rask takt, och en ny historia om andra systern håller händerna krampaktigt fast runt boken, att förlora någon så nära innan man hunnit byggas en framtid tillsammans, och genom olika möten ändå se en framtid är lycka.
Andra boken i serien om ” De sju systrarna ”. Jag tyckte mer om den första boken och det tar en liten stund för mig att komma in i boken men sen så drömmer jag mig bort och släpper verkligheten när jag läser denna boken precis som med den tidigare av Lucinda.
Andra boken i serien ”De sju systrarna” och minst lika bra som den första! Gillar att alla böcker börjar vid samma tillfälle fast med perspektiv från varje syster. Den här boken var även väldigt smärtsam och jag önskade vid ett tillfälle att jag hade läst fel.. när man önskar att en kan spola tillbaka tiden..
Jag älskar serien om ”De sju systrarna” och jag älskar ”Stormsystern”, Allys bok! Här får vi följa Allys sökande efter sina rötter, vilket tar oss på en resa till Norge där vi får lära känna sångerskan Anna Landvik.
Att få följa historien om Anna, 100 år bakåt i tiden, är fantastiskt. Det är så fascinerande att få en inblick i hur livet var långt före min och vår tid.
Det här är den andra boken i serien och än så länge är det min favorit.
Det är svårt att ogilla nån av Lucinda Riley böcker. Dom är välskrivna och mycket bra klart värd att läsa
Jag tyckte mycket om den första boken om De sju systrarna, både nutids- och den historiska berättelsen. Tyvärr blev jag besviken på Stormsystern, jag tycker den första biten var alldeles för sötsliskigt romantiskt, men efter 150 sidor vände det, när den historiska delen började.
Det är intressant att följa de olika personerna med sina stora musikbegåvningar och roligt att stor del av boken utspelar sig i Bergen, Norge. Även nutidshistorien med Ally blir bättre och allt runt Edvard Griegs protegé är intressant. Så vill man läsa en riktigt smaskig, driven roman, med kärlek, sorg, familjehistorier, historiska paralleller och hur man finner sin egen väg och lycka i livet så är De sju systrarna en mycket bra serie.
Jag tyckte boken var lite seg till en början men det släppte så småningom. Två parallella historier med intriger, kärlek och om att hitta sitt rätta jag. Jag har redan skickat efter nästa bok i serien.
Stormsystern är en blandning av spänning, romantik och drama. Riley lyckas väl med att få in det historiska, även om jag tycker att det stressas lite igenom det på slutet. Språket är målande och vackert och jag ser fram emot att läsa vidare om De sju systrarna.
Jag tyckte om den första delen i Lucinda Rileys serie om de sju systrarna, men den här var ännu bättre. I den här andra boken får vi följa Ally, pojkflickan. Ally som delat sitt intresse för segling med Pa Salt. Hon lever för sin segling, tävlar och reser världen runt.
En fantastiskt fin roman, som innehåller det mesta. Relationer, familj, olika tidsepoker, kärlek, sorg och lycka. Och det växlar fort. Jag älskade verkligen den här boken. Det ända som jag hakade upp mig på var att det gick fort från första träffen till beslut om äktenskap mm i de olika kärleksrelationerna i boken. Kändes lite orealistiskt, men bestämde mig för att lägga det åt sidan och bara vara lite naivt romantisk för en stund. 😉
Tyckte först att den vara ganska sötsliskig och klyschig, sen tvärvände det. Hela biten när man fick läsa om Allys förfäder var det mest spännande och bladvändande av alltihop! Ville mest bara komma igenom delarna som handlade om henne i nutid, för att få läsa mer om den historiska biten, som verkligen var magisk! Fick heller inte riktigt grepp eller känsla för Ally som karaktär tyvärr.. men överlag en mycket, mycket läsvärd bok som gav både sug i magen och tårar i ögonen
I början tyckte jag att boken var seg och svårt att komma in i. Men efter ett tag började det hända grejer och jag som läsare fastnade verkligen i boken. Lucinda har vävt ihop de två berättelserna på ett mycket bra och levande sätt. Dock kan jag tycka att man lätt kan tröttna på att det blir samma stuk i serien. Det är alltid samma tidsspann mellan nu och då. Hade varit roligt om det hade hänt något mer oförutsägbar.
Andra delen om systrarna som blivit adopterade av Pa Salt.Systrarna har fått namn efter stjärnkonstellationen De sju Systrarna och den är en röd tråd genom serien.Delarna är fristående men man får en djupare kännedom om systrarna när man läser dom i kronologisk ordning.Allys bok för henne till Norge och in i den klassiska musiken som Grieg skrev.