De sju systrarna, #6

Solsystern : Electras bok

The Sun Sister
Bok av Lucinda Riley
Detta är den sjätte delen i serien om The Seven Sisters. Denna del handlar om Electra, en framgångsrik modell med ett till synes lyckligt och perfekt liv. När hennes älskade pappa, som adopterade henne och hennes systrar som bebisar dör, tappar hon fotfästet och börjar missbruka droger och alkohol. I samma veva får hon ett mystiskt brev från en kvinna som säger sig vara hennes mormor.
Det går egentligen inte att sträckläsa en bok med över 700 sidor. Fast det har jag gjort nu.
Älskar dessa böcker 🥰 ser fram emot sista boken.
Man vet vad man får när man läser från Riley och jag har aldrig blivit besviken.
Författaren har en härlig tendens att väva ihop flera historier parallellt i samma bok. Böckerna är tjocka och det känns som att man läser flera samtidigt. Dock har jag aldrig upplevt att det är rörigt att följa med i handlingarna.
Den här boken är en del av en serie. Jag skulle inte rekommendera att man läser någon bok fristående.
Det är en spännande historia och i den här tycker jag att författaren har djupa beskrivningar av hur huvudkaraktären upplever sitt liv även på ett känslomässigt plan. Elektra är en världsberömd toppmodell. Hon brottas med inre tanke och osäkerhet. Jag tror att de flesta kan relatera till Elektras upplevelser och kamp i vardagen.
Jag rekommenderar varmt den här boken och ser enormt mycket fram emot att läsa boken som kommer efter.
Electra har ett drog-och alkoholproblem vilket skapar problem för henne. Men för att hon ska kunna reda ut sin bakgrund för att få veta var hon kommer ifrån så måste hon ta sig ur sitt missbruk.
Det här är 6 delen i serien och den som jag personligen haft svårast för. Det som räddar hela boken är den historiska biten som på sitt sätt bygger upp hela boken. Nu längtar jag efter den sista delen...
Ännu en gripande skildring av såväl människoöde som miljöer och historiska perspektiv. Är detta verkligensisra boken i serien?
Väntat länge på att denna boken skulle släppas och att få läsa!

Precis som i de tidigare böckerna om systrarna så tycker jag att det är en underbar bok, en bok som också får en att tänka till och reflektera. Lucinda tar upp viktiga ämnen i denna bok!
Jag drömmer mig bort till Kenya och den fantastiska natur som Lucinda målar upp och släpper verkligheten när jag läser denna boken precis som med alla tidigare av Lucinda.
Hon har ett sätt att skriva och berätta som fångar mig, jag inte kan sluta läsa men vill heller inte att den ska ta slut!
Boken om Electra

Electra D'Aplièse modellen som har allt, hon är vacker, rik, berömd alla vill ha henne eller vara hon.
Men så dör hennes adoptivfar, allt blir kaos runt omkring henne och förstår inte riktigt varför hans död tar henne så hårt. Hon dövar sin smärta, sorg med alkohol och droger. Men mitt i allt så kommer det ett brev från en främmande kvinna som påstår att hon är Electras mormor. Stämmer detta ? Vad kommer vi att få upptäcka? Kan detta bli hennes räddning?

Den här boken då den ger en bra bild av hur världen ser ut bland rika och berömda. Att även dem kan ha problem och vilka typ av utmaningar dem tacklas med. Boken är inspirerande, får en att prioritera om sitt liv och se sig om man verkligen tror att lycka och pengar alltid går hand i hand. Den får en själv att vilja veta mer om sin bakgrund och utforska sin släkthistoria.

Man får veta mycket om Electras historia men jag hade önskat få veta mer om självaste Electra. Därför ger jag boken en 4.

Men den här bokserien är klart underbar ❤️
Sjätte boken i serien om de sju systrarna där man får följa Electra. Hon är en känd modell och bosatt på Manhattan med stora problem med droger och alkohol. En dag skriver hennes mormor till henne och hon öppnar dörren till hennes förflutna.

Älskar boken! Underbar berättelse som tar med en till Kenyas vackra natur. Samtidigt kontrasten till livet på Manhattan.
Den sjätte delen i serier om de sju systrarna.
I Solsystern får vi följa Electra som är en framgångsrik fotomodell som använder droger och alkohol för att orka med livet.
Hennes liv får en dramatisk vändning när hon får kontakt med sin biologiska mormor och samtidigt tvingas ta in på avvänjning.
Parallellt med Electras berättelse får vi följa Cecily med början i 1930-talet. Hon flyttar från Amerika till Kenya och har en stor betydelse för Electras existens.
Boken lyckas fånga mig och det är lätt att följa med i handlingen även om den utspelar sig i olika tidsepoker och kontinenter. Tyvärr tycker jag att inte att författaren lyckas bibehålla den magiska känslan ända till slutet, utan allt sammanfattas och avslutas väldigt kort.

Jag tycker ändå att detta är en av de bästa böckerna i serien och längtar redan efter den sjunde, avslutade boken.
Sjätte boken om de sju systrarna, där vi får följa Electra och hennes historia i Afrika.
Jag är en av dem som fullkomligt älskar denna serien, och denna bok var inget undantag. Faktiskt så var denna en av favoriterna.
Trots att boken är lite drygt 750 sidor lång, är det inget som märks av. Man vill verkligen inte sluta läsa.
Tyvärr så blev slutet väldigt abrupt. Från att ha målat upp en helt fantastisk historia genom olika år och kontinenter så kändes det inte riktigt som att författaren kunde knyta ihop allt på slutet.
Det är svårt att inte älska Rileys böcker. Med en gedigen research har hon skrivit en trovärdig roman om Electra och hennes förfäder.

Boken växlar mellan nutida New York och tiden runt andra världskriget i Kenya. I New York får vi följa Electra och hennes liv, modellandet som varvas med kändisfester, droger och alkohol. När hon får kontakt med sin mormor får hon veta saker om sina släktingar och sitt ursprung.

Boken är en härlig tegelsten som, trots sin tjocklek, är lätt att ta sig igenom.

Jag avundas er som har läsupplevelsen kvar!
När jag läst de 5 andra böckerna i serien så har jag alltid tyckt att Electra har varit väldigt egotrippad,snudd på narcissistisk och en person som jag själv antagligen skulle hamna i med diverse argument med.Jag tvekade faktisk om jag skulle köpa boken just på grund av de sakerna för jag hade ingen lust att läsa om en självupptagen person.I vilket fall som helst så tänkte jag till och kom på att de andra böckerna i serien alltid har haft en del tvister som gjort att man sett huvudkaraktärerna i ett nytt ljus.Electra skulle få en chans!

I början av boken är Electra just det jag fasade för,väldigt egocentrisk och lite för mycket offerkofta på,hon var liksom omöjlig att älska fullt ut,mera att man tyckte synd om henne.

Hon tar in på ett rehabhem mot sitt drogmissbruk och här börjar hennes förändring och jag börjar att tycka om Electra.Precis som i Rileys andra böcker är det en parallellhistoria.Electras förflutna tar oss till ett engelskt koloniserat Kenya och massaj-folket.Det tar oss också till USA,New York och kampen mot segregation,nutidshistoria som gjorde avstamp i hela världen när det gäller mänskliga rättigheter.

Det är en bok som öppnar upp frågor i en själv om hur man ser på mänskligheten ,jag är glad att jag valde att läsa Electras bok,hon blev en person som jag i slutändan tyckte väldigt mycket om och kände igen mig själv i
Sjätte boken i serien om De sju systrarna. Denna gång står yngsta systern Electra i centrum. Electra är en firad supermodell i NY. Alkohol och droger har blivit hennes vardag och hotar att förstöra hennes liv. Hon har inte något intresse av att ta reda på sitt ursprung förrän hon en dag får ett brev från någon som säger sig vara hennes mormor.

Parallellt får vi från år 1939 föjeslagare den unga amerikanskan Cecily som med brustet hjärta reser till Kenya. Tiden i Kenya kommer att förändra hennes liv.

Det här är en berättelse om identitet och kärlek. Om mänskliga rättigheter och en kamp för likvärdiga möjligheter oavsett ras och kön.

Boken är lika bra som de tidigare i serien. Lucinda Riley skriver på ett sätt som gör att man bara vill läsa vidare...
Sjätte boken om de sju systrarna som en efter en har adopterats av Pa Salt. När Pa dör mystiskt får varje syster ett brev med ledtrådar till sitt ursprung. Den här gången får vi följa Electra. Electra lever sitt liv som världsberömd fotomodell men har stora problem med droger och relationer. Vi följer hennes ursprung till Afrika och massajerna
En mysig bok igen av Lucinda Riley. Jag älskar att få följa med på den historiska berättelsen till Afrika och höra hur det livet kunde se ut förr i tiden.
Allt vävs ihop med en nutidsberättelse om kändisskap och droger och kampen därifrån. Jag längtar redan till nästa avslutande del.