De sju systrarna, #4

Pärlsystern : CeCes bok

The Pearl Sister
Bok av Lucinda Riley
Pärlsystern är den fjärde delen i succéserien De sju systrarna som har förtrollat en hel värld. Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig vilsen. Efteratt hennes adoptivfar gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga,systern Star. Innan han dog efterlämnade fadern ledtrådar till CeCe och hennesfem systrar, pusselbitar som skulle hjälpa dem att finna sina rötter. CeCesledtråd för henne till Australien, där den skotska prästdottern Kitty McBridehundra år tidigare fann kärleken och blev en framgångsrik pärlfiskare. Hurhänger deras liv samman? Och hur ska CeCe någonsin kunna hitta hem ochacceptera sig själv som den hon är? Lucinda Riley föddes på Irland och efter en tidig karriär som skådespelerska inom film, teater och tv, skrev hon vid 24 års ålder sin första bok. Hennes romaner har översatts till 37 språk, sålts i 20 miljoner exemplar världen över och legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor.
Den fjärde delen i serien om de sju systrarna. Lika bra som de andra böckerna och omöjlig att lägga ifrån sig!
Fjärde delen är lika välskriven som de föregående tre vad gäller den historiska biten. Riley lyckas bra med att skildra kvinnornas ställning i de historiska skeenden som hon väver in i sina böcker. Den nutida känns lite kliché, men totalt sett en bra bok.
Den fjärde systern letar efter sina rötter. En härlig berättelseupplevelse om aboriginernas livssituation när vita männen tog över i australien. Alltid tyckt att Cece verkarmindre trevlig men man får en annan bild av henne i den här boken.
Det är slående ur författaren fångar och beskriver den aktuella miljön. I denna boken det australienska klimatet, urinvånarnas situation och olika tidsepoker i en härlig mix. Så svårt att lägga ifrån sig boken!
Innan jag påbörjade den fjärde boken om de sju adopterade systrarna hade jag svårt för CeCe, jag tyckte hon verkade som en självisk översittare. Men efter att ha läst hennes historia gillar jag verkligen henne, för jag vet att det inte alls är sån hon är.

Boken är fantastisk, som vanligt i den här serien. Historien griper tag i en, och ger en både skratt och tårar. Förfädernas berättelse stannar kvar hos en långt efter man slutat läsa. Jag skulle rekommendera den här serien till alla människor, för jag tror att den har något för alla. När man väl börjat läsa om de sju systrarna och deras adoptivfar kan man ju inte sluta, man måste ju få veta vad som händer!
I del 4 i serien om stjärnsystrarna har vi kommit till CeCe:s historia. Efter en avstickare till Thailand för ledtrådarna CeCe till Australien där vi får följa en gripande och spännande historia med inslag av kärlek, passion och sorg. Efter den känslomässiga separationen från systern Star hittar CeCe äntligen en plats där hon känner sig hemma och hon får även en förklaring till varifrån hennes konstnärliga förmågor härstammar. Trots att boken är tjock är det ändå en bok man sträckläser. Jag är lite ledsen över att serien snart är slut men också nyfiken på upplösningen i bok 7.
I den fjärde delen av serien om De sju systrarna får vi följa Cece. Hon söker efter sitt förflutna med hjälp av ledtrådarna hon fick efter Pa Salts död. De tar henne till Australien. I en parallell, historisk berättelse får vi läsa om Kitty, en skotsk prästdotter som hamnar i Australien och bygger sig ett liv där. Genom henne hittade vi kopplingar till Ceces familj.
En gripande berättelse på nytt av Lucinda Riley. Jag längtar efter att få ihop alla systrarnas berättelser, för att få veta hur allt hänger ihop. Vem var egentligen Pa Salt till exempel?
Precis som de andra böckerna i serien om de sju systrarna är denna fantastisk. Boken är både fin, spännande, sorglig och med alla målande beskrivningar hade jag svårt att lägga bort den!
En underbar bok, jag drömmer mig bort och släpper verkligheten när jag läser denna boken precis som med alla tidigare av Lucinda. Hon har ett sätt att skriva och berätta som fångar mig, jag inte kan sluta läsa men vill heller inte att den ska ta slut!
Det här är den del om systrarna som jag tyckte bäst om.Den för oss till Australien och in i aboriginernas värld.Jag blev lite förvånad för CeeCee har varit den syster som jag tyckt minst om i de andra böckerna i serien.
Som alltid är det en spännande parallellhistoria när de söker efter sina rötter.